10.7.11

ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ..

Μετά από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που ακύρωσε αυτήν του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ που δικαίωνε την ΚΑΕ Α.Ε.Κ. για την υπόθεση Δελημπαλταδάκη, ήρθε όπως αναμενόταν και η απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του 3588/2007 ώστε να εκπληρωθούν οι προφητείες που λέγανε για δρομολόγηση πτώχευσης στη Β' εθνική ώστε να γλυτώσει μέρος των χρεών (δεν διαγράφονται όλα σε αυτή την περίπτωση - τα χρέη σε φυσικά πρόσωπα δε σβήνουν και παίκτες-προπονητές είναι φυσικά πρόσωπα αν δεν απατώμαι). Βασική δικαιολογία σε αυτό το σενάριο είναι το προφανές πως χωρίς ουσιαστικά έσοδα στην Α2, και χωρίς τη ρύθμιση των χρεών στους πιστωτές που θα πρόσφερε το 99 (που όμως δε θα μπορούσε να σταθεί αν δεν είμασταν στην Α1 όπου υπάρχουν κάποια εγγυημένα έστω και λίγα έσοδα) δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση από την ΕΕΑ ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 .

Βέβαια ποτέ δεν μάθαμε από επίσημη πηγή αν και πως έγιναν ποτέ συζητήσεις με τους πιστωτές και τον διαμεσολαβητή που είχε ορίσει το δικαστήριο για να διευθετηθούν οι πληρωμές ... Ταπεινή μου γνώμη είναι πως δεν πρέπει να έγιναν ποτέ και πως απλά το νομικό επιτελείο και ο μεγαλομέτοχος αγόραζαν χρόνο . Αν η ομάδα δικαιωνόταν στο ΑΣΕΑΔ τότε ίσως ζητούσαν καμιά αναβολή στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να διευθετούσαν το ζήτημα ή για να τρενάρουν ακόμα περισσότερο την απόφαση αγοράζοντας κι άλλο χρόνο .

Η πτώχευση και ο υποβιβασμός στην πρώτη μη επαγγελματική κατηγορία, δηλαδή τη Β' Εθνική, σημαίνει πως η ομάδα θα έρθει στην αρμοδιότητα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. Όμως όπως δείχνουν οι δηλώσεις τόσο της φυσικής ηγεσίας της, όσο και της τυπικής, η διοίκησή της δεν θέλει με τίποτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο .

Ο πρώην πρόεδρος τηςΕρασιτεχνικής ΑΕΚ και επικεφαλής της Original21 παραδέχθηκε με δηλώσεις του στην "Κιτρινόμαυρη Ώρα" ότι "η συγχώνευση είναιμονόδρομος". Ο Χατζηχρήστος είπε: "Πιστεύω ότι θα κάνουμε κάποια συγχώνευση μεομάδα Α2 και θα αγωνιστούμε στη δεύτερη κατηγορία όντες καθαροί από χρέη προςπαίκτες και τρίτους.

Νομίζω πως αυτή είναι η μόνη λύση. Η συγχώνευση θα είναιμόνο στα χαρτιά και όχι στην ουσία. Η ομάδα θα λέγεται ΑΕΚ και θα έχει έδρα τοκλειστό των Άνω Λιοσίων. Μόνο το ΑΦΜ της θα διαφοροποιηθεί. Δεν νομίζω κάποιοςαπό αυτούς που πάνε στη κερκίδα και φωνάζουν για την ομάδα να γνωρίζουν το ΑΦΜτης". (basketblog.gr)


Έτσι το σενάριο που ακούγεται και από επίσημα χείλη σαν πιο πιθανό είναι η συγχώνευση-απορρόφηση της Α.Ε.Κ. Άργους που έπαιζε στην Α2 (και ο πρόεδρος της ήδη δήλωσε έτοιμος να 'παραδώσει τη σφραγίδα'). Διαβάστε και την πρόταση που έχει κάνει από τον Απρίλιο ο πρόεδρος της Α.Ε.Κ. Άργους, Δημήτρης Γριμάνης
Πρόσκληση Γριμάνη για συγχώνευση!
καθώς και την τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ (και τοποτηρητή του μεγαλομετόχου) στο θέμα :
Η θέση της ΚΑΕ για ΑΕΚ Άργους

Η ΚΑΕ ΑΕΚ θα πάψει να υφίσταται, και η Α.Ε.Κ. Άργους που έχει το ίδιο σήμα θα αλλάξει γήπεδο να έρθει στα Άνω Λιόσια, παραμένοντας στην κατηγορία (ή και τσιμπώντας από το πουθενά καμιά άνοδο αν δεν μπορέσουν κάμποσες ομάδες να παραμείνουν στην Α1 - καθόλου σενάριο επιστημονικής φαντασίας σήμερα)

Με τον τρόπο αυτό από τη μια μεριά η πλευρά Φιλίππου απεμπλέκεται μάλλον οριστικά από την ενασχόλησή της με την ΚΑΕ που ξεκίνησε όταν ο συγχωρεμένος ο Λεφάκης έφερνε τον γιαουρτά στο Γιώργος Μόσχος, αφού θα πάψει να υπάρχει η ΚΑΕ με το συγκεκριμένο ΑΦΜ που έχει σήμερα, και με το 89,9-90% των μετοχών να είναι στα χέρια του . Βέβαια δεν είμαι σίγουρος πως εξαφανίζονται οι οφειλές για όσους έχουν χρεόγραφα υπογεγραμμένα από διάφορους προέδρους κλπ της ΚΑΕ .. Λογικά αυτά θα πρέπει να τα καλύψουν αυτοί που τα υπέγραψαν .
Από την άλλη η Ερασιτεχνική δεν θα έχει να καλύπτει και τις ανάγκες του τμήματος μπάσκετ μια που δύσκολα καταφέρνει να φέρνει βόλτα τα ερασιτεχνικά & ημιεπαγγελματικά που διαθέτει σήμερα ..

Το κυβερνητικό ρεπορτάζ που είναι μόνιμη κατάσταση στον κιτρινόμαυρο μικρόκοσμο, θα χρυσώσει το χάπι με τη λογική πως γίνεται συγχώνευση με μια άλλη Α.Ε.Κ. κι όχι κάτι άσχετο, πως η ομάδα απλά βρίσκει έναν καλύτερο τρόπο να παραμείνει στην κατηγορία που την έφερε η φετινή χρονιά να πρέπει να παίξει απαλλαγμένη από τα χρέη και λοιπά ζαρζαβατικά ..

Για μένα αν θέλουν να πάνε σε τέτοια μεθόδευση, πολύ απλά δεν θα υπάρχει πραγματική Α.Ε.Κ. αύριο . Θα υπάρχει μια άλλη ομάδα που δε θα έχει καμιά σχέση με αυτήν που αγωνιζόταν από το 1957 στα μεγάλα σαλόνια και δεν είχε λείψει ποτέ από την Α' Εθνική ή την Α1 από το 1963/64 ..

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΛΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ..

Υ.Γ. Αν οι αμέτοχοι στην ΠΑΕ κάνανε το ίδιο, η σημερινή πλειοψηφία στην ερασιτεχνική θα δεχόταν πιθανή συγχώνευση ;
Υ.Γ. (2) Αν ο Αδαμίδης ή ο Ντέμης για να γλυτώσουν τη φυλακή από χρέη οδηγούσαν την ποδοσφαιρική ομάδα στον υποβιβασμό, τι θα γινόταν ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Χατζηχρήστοι και οι Λαμπρόπουλοι εμπνευστές της ιδέας θα πρέπει να απαντήσουν πρώτα γιατί ενώ δεν πλήρωναν κανέναν (σχεδόν) εφέτος, πως θα καταφέρουν να το κάνουν του χρόνου (αδιάφορο εάν είναι στην Α1 ή στην Α2)...

Επειδή δεν θέλω να κλείσει το σημαντικότερο από ιστορικής τουλάχιστον άποψης τμήμα του συλλόγου μας, εδώ που φτάσαμε, εγώ δεν θα έλεγα όχι σε συγχώνευση. Αλλά με τις εξής προϋποθέσεις:

α. Συγχώνευση με υφιστάμενη ΚΑΕ της Α1 από το ευρύτερο λεκανοπέδιο, με δικό της γήπεδο, με έδρα την Αττική. Όχι στις γελοιότητες τύπου Πανόραμα-Καβάλα.

β. Η συγχώνευση να γίνει για να επωφεληθεί η (νέα) ΚΑΕ από μια ισχυρή διοίκηση. Όχι για να έχουν να παίζουν οι κάθε λογής εκλεκτοί τάχα μου "οριτζιναλίστες". Όχι σε μπροστινούς κάποιων άλλων, όσο ασήμαντοι και εάν είναι αυτοί.

γ. Η συγχώνευση να γίνει με προϋπόθεση μια άλλη δομή για την Α1 (κλειστή λίγκα, σάλαρυ κάπ, κ.λ.π.) προκειμένου να μην ξαναφτάσουμε στα ίδια χάλια σε δύο-τρία χρόνια. Όχι στην ανακύκλωση των ίδιων λαθών.

δ. Η ΚΑΕ να μη σταματήσει να κυνηγάει σε όλα τα επίπεδα (πρώην Υπουργείο Εμπορίου, πολιτικά δικαστήρια, ΣΔΟΕ κ.λ.π.)τον Ηλυσιακό για το στήσιμο που μας έκανε. Να πάρει τη θέση του στην Α1 εάν αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ λόγω της μετοχικής του σύνθεσης. Όχι στο ραγιαδισμό.

Στέλιος

Υ.Γ. Θα πεί κανείς υπάρχουν τέτοιες ΚΑΕ "πρός συγχώνευση" και ποιές είναι αυτές???
Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν αρκετές υποψήφιες ΚΑΕ, αλλά μόνο ο Πανελλήνιος και ιδίως το Μαρούσι ενδείκνυνται. Ίσως ο Βωβός να ψάχνει να βρεί μοχλό πολιτικής πίεσης, τον οποίο το Μαρούσι δε μπορούσε να προσφέρει ποτέ. Και ίσως ο Φιλίππου να θέλει να ξεφορτωθεί την ΚΑΕ, μια για πάντα. Με τις λύσεις που σκέφτονται οι Χατζηχρήστοι, δεν του το εξασφαλίζει κανείς. Το αντίθετο.

haridimos είπε...

1/ Και να μην πληρώσουν τους παίκτες του χρόνου, θα κάνουμε νέα συγχώνευση με άλλο ΑΦΜ ...

2/ Δυστυχώς η Α1 πάει για ερασιτεχνική, μόνο που όπως στο ανδρικό βόλλεϋ εμείς θα έχουμε φουντάρει πρώτα από τα χρέη ..