14.10.11

ΔΕΣΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΗΣ

Μπορεί να μην ανακοινώθηκαν αλλά είναι εδώ και μέρες παίκτες της Α.Ε.Κ. τόσο ο Νίκος Κούρτης (24/5/1977, 1μ97) που έκανε το ντεμπούτο στην Πάτρα με τον Απόλλωνα, όσο και ο Δημήτρης Δέσπος (30/3/1976, 2μ09) .

Ο Δέσπος που ήταν συμπαίκτης με Κακιούζη, Χατζή, Μπαρλά στο Mundobasket του 1995 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ είχε πάρει χρυσό και στο Ευρωμπάσκετ του 1993, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Λάρισα ενώ προέρχεται από τις υποδομές των Ίκαρων Τρικάλων . Αγωνίστηκε για μια τριετία στον ΠΑΟΚ χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή αν και ήταν παρών στον τελικό του 1999 όταν μας κέρδισε ο Φλεβαράκης το τρόπαιο στο ΣΕΦ . Επέστρεψε στην Λάρισα και την Α2, για να ακολουθήσει μια πολύ καλή σεζόν στη ΜΕΝΤ πάλι στην Α2, πήγε στον Μακεδονικό βοηθώντας τον να ανεβεί στη μεγάλη κατηγορία και έμεινε μια τριετία συνολικά αποχωρώντας λόγω τραυματισμού το Δεκέμβρη του 2004 . Συνέχισε στο Μαρούσι παίζοντας ελάχιστα και ξαναπήγε στην Α2 με δυο γεμάτες σεζόν στη ΜΕΝΤ και δυο συνεχόμενες ακόμα ανόδους με Περιστέρι και Ηρακλή με τον οποίο αγωνίστηκε πέρσι στην Α1 και παραλίγο να μας κερδίσει μόνος του στα Λιόσια .

Αυτά είναι τα στατιστικά της καριέρας του.

Ο Κούρτης (στη φωτό είναι με το 15) τώρα είναι παίκτης που κάνει καλές χρονιές στην Α2 την τελευταία εξαετία, σκοράροντας γύρω στους 8-10 πόντους, έχοντας περάσει από Σπόρτιγκ (κερδίζοντας και την άνοδο που χάλασε ο Δρόσος αναλαμβάνοντας εμάς στη συνέχεια), Παγκράτι, ICBS, Ολυμπιάδα Πατρών και Πανερυθραϊκό .

2 σχόλια:

haridimos είπε...

Οριστικοποιήθηκε λοιπόν το ρόστερ μας (υπάρχει ακόμα μια μεταγραφή το Δεκέμβρη νομίζω) .

G : Βασιλόπουλος, Μάντζαρης, Φαλέκας, Τζόλος, Κοκκινόπουλος, (Φωτιτζόγλου, Καλπάκης)
F : Σκλάβος, Νοέας, Κούρτης, Μαγκωνής, (Katsoupai)
C : Δέσπος, Σιαμανδούρας

A2 Basket είπε...

Νομίζω πως το δικαίωμα της εξτρά μεταγραφής έχει "εξαντληθεί" με την απόκτηση του Κούρτη...