30.10.11

ΒΑΛΑΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ & ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ


Επιστροφή στις νίκες -μετά την πρεμιέρα και τρεις σερί ήττες που μας είχαν φέρει προτελευταίους- για την ομάδα μας που επικράτησε δύσκολα με 87-82 επί του Ερμή Περάματος στο κλειστό της Ζωφριάς . Βαθμολογικά δεν πήραμε ιδιαίτερη ανάσα, αφού όλες οι ομάδες πέρα από Ίκαρους-Απόλλωνα που παραμένουν αήττητες στο 5-0, την ΑΕΚ Άργους που δείχνει καταδικασμένη με 0-5 χάνοντας κατά μέσο όρο με σχεδόν 29π κάθε ματς, και το Παγκράτι με τον Πιερικό/Αρχέλαο που είανι στη μια νίκη, βράζουν στο ίδιο καζάνι έχοντας 2 ή 3 νίκες . Σε έναν τέτοιο δύσκολο μαραθώνιο, κάθε νίκη μετράει κι αυτό είναι που θα πρέπει να κρατήσουμε στο τέλος .

Η βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια μας, ήταν πως σκοράραμε πάνω απο 62-70 πόντους, δείχνοντας πως μπορούμε να βρούμε και επιθετικές λύσεις . Βέβαια σε αντιδιαστολή με τα προηγούμενα τέσσερα και η άμυνά μας δεν ήταν καλή καθώς δεχτήκαμε 49 πόντους στο ημίχρονο και τους περισσότερους από κάθε άλλο ματς φέτος .

Το κύριο βάρος στην επίθεση για άλλο ένα παιχνίδι σήκωσε στους ώμους του ο αρχηγός, Φώτης Βασιλόπουλος που τέλειωσε τον αγώνα με 22 πόντους (με καλά ποσοστά στα σουτ 6/13 2π & 2/5 3π εκτός από τις βολές 4/8) ενώ πρόσθεσε και 5 ασιστ, αποφεύγοντας για πρώτο ματς φέτος να μη χρεωθεί με λάθη από την στατιστική υπηρεσία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε με ενέσεις καθώς ειχε πρόβλημα στο ισχύο κι είχε χάσει και τις τελευταίες προπονήσεις . Διψήφιο αριθμό πόντων πρόσφεραν και ο Νίκος Κούρτης με τον Βαγγέλη Σκλάβο (16 & 13 αντίστοιχα) .

Σίγουρα όμως, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες θα πρέπει να μη βασιζόμαστε σε 9 παίκτες με τους 2 τουλάχιστον να υπολογίζονται μόνο για βοηθητικό ρόλο, έχοντας 3 θεατές στον πάγκο καθώς δεν θα βγει το πρωτάθλημα με 30 αγωνιστικές... Γιατί χωρίς προετοιμασία, είναι πολύ πιθανότερο να έχουμε τραυματισμούς βασικών και πολύ απλά δεν φαίνεται πως έχουμε εναλλακτικές σήμερα ..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη νίκη.
Ελπίζω να ενισχυθεί η ομάδα γιατί έτσι όπως είναι, δε μπορεί να αποκλειστεί το "ξεφούσκωμα" μετά το Δεκέμβρη και σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύσουμε.

Χαρίδημε, που μπορούμε να βλέπουμε τα πλήρη στατιστικά των αγώνων?

Στέλιος

haridimos είπε...

galanissportsdata.com Μάκη

to link gia A2