1.12.14

ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ.. (+ΒΙΝΤΕΟ)


Μπορεί και πάλι να έπαιξε χωρίς τις απαραίτητες προσθήκες στο '1' και στο '5', αλλά η ομάδα μας κάτω από τη μπαγκέτα του Dragan Sakota φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στο σωστό δρόμο . Αποδίδοντας εξαιρετικά και θυμίζοντας Α.Ε.Κ. από τα -καλά- παλιά, κέρδισε με το εντυπωσιακό 96-73 τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε περίπου 3000 θεατές παρά την περίεργη ώρα (13:00) . Από τις 20 Νοεμβρίου του 2010 είχαμε να κερδίσουμε με τέτοια διαφορά στην Α1, όταν είχαμε υποτάξει με το σχεδόν καρμπόν 97-74 τον Ηλυσιακό στο Ελληνικό. Ας ελπίσουμε πάντως μια που έχουμε δει πολλά τα τελευταία χρόνια, η φετινή νίκη να αποδειχτεί πιο χρήσιμη από την τότε..


Με αυτές τις τρεις νίκες σερί, έχουμε σκαρφαλώσει στη μέση της βαθμολογίας και μπορούμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια - η οποία πάντως είναι αρκετά δύσκολη, αφού έχουμε να πάμε σε Αλεξάνδρειο, Τρίκαλα, να φιλοξενήσουμε το πολύ δυνατό Ρέθυμνο, να πάμε στην Πυλαία και να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με τον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ . Η συγκομιδή μας στο επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστική για τους στόχους που θα οριοθετηθουν για τη φετινή χρονιά. Και όσο νωρίτερα κλείσουμε τις τρύπες σε playmaker και center τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε για να ξεφύγουμε από άγχη που δεν αρμόζουν  στην ιστορία και τη φανέλα μας .

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν σίγουρα ο Carl English, που παιχνίδι το παιχνίδι δείχνει και να ανεβάζει στροφές και να δένει με τον κόσμο . Τέλειωσε τον αγώνα με 28 πόντους (είχαμε να δούμε τέτοια νούμερα από παίκτη μας από την δραματική Μεγάλη Τετάρτη του 2011 όταν ο Ντικούδης τέλειωσε με 29π) από 6/7 βολές, 5/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα.. 7 ασιστ (!!), 3 κλεψίματα και 3 λάθη . Δίπλα υπήρχε και ένας εξαιρετικός Dusan Sakota, ειδικά στην επανάληψη όταν και σκόραρε τους 18 από τους 24 συνολικά πόντους του... (4/8 3π, 5/9 2π, 2/2 βολές) ενώ πήρε και 7 ρημπάουντ (6-1) κι έκοψε ένα σουτ σε 35'36".Την τριπλέτα των κορυφαίων συμπλήρωνε ο Ζήσης Σαρικόπουλος, που είχε 17 πόντους ( 3/3 βολές, 7/7 2π) και 8 (6-2) ρημπάουντ, 1κψ, 1ασ και η απουσία του από το παρκέ -όπως και του περίφημου ξένου ή άλλου σέντερ- ήταν εμφανής όταν οι γκρι τον 'σημάδεψαν' με φάουλ στις αρχές της τρίτης περιόδου . Οργανωτικά, ο Delininkaitis δεν έπεισε καθόλου πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του βασικού pg όσο λείπει ο Παπαντωνίου και δεν είναι τυχαίο πως ο Sakota προτίμησε τον βαρύ μεν, αλλά με λιγότερα λάθη δε, Πολυτάρχου στο κρίσιμο διάστημα ..

Υ.Γ. Δείτε σε βίντεο αρκετά κομμάτια από τον αγώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: