3.12.14

ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ !


Ο Γιάννης Αθηναίου (26/5/1988, 1μ95) είναι λοιπόν ο εκλεκτός του Dragan Sakota και της διοίκησης για να  καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη τρύπα στη θέση '1' στο ρόστερ μας, καθώς μετά την αποχώρηση του Wright είχε μείνει μόνο ο τραυματίας Παπαντωνίου, ο Nikolic που έχει παίξει 10' σε όλο το πρωτάθλημα και ο Παπαδιονυσίου που δεν προτιμάται ούτε για 12άδα από τον Μπούτρη. Είναι ένας παίκτης που το καλοκαίρι έφτασε στο κατώφλι της Εθνικής για το Mundobasket μετά από πολύ καλή σεζόν στον Άρη και αποτελεί προσθήκη με μέλλον, καθώς σιγά-σιγά προσπαθούμε να ξαναδημιουργήσουμε αξιόλογο και με προοπτική ελληνικό κορμό.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηλυσιακό στην Α2 -συμπαίκτης του Κασελάκη τις δυο τελευταίες-, παίζοντας εκεί μια τριετία και βοηθώντας την μετέπειτα μικτή Maccabi-Lakers να ανέβει στην Α1. Το 2008/09, είχε 5.9π-1.6ασ.
Ακολούθησε μια τετραετία που ανήκε στον Πανιώνιο. Την πρώτη διετία δεν πήρε ιδιαίτερα σημαντικό χρόνο συμμετοχής και τα νούμερα του ήταν μέτρια -και ήταν συμπαίκτης με Σαρικόπουλο τη 2η. Όμως το 2011/12 πήγε δανεικός στον ΚΑΟΔ και άρχισε να δείχνει τις δυνατότητές του με 5.9π-2.0ασ και ακολούθησε άλλη μια ικανοποιητική χρονιά στον Πανιώνιο το 2012/13 με 4.5π-1.9ασ .

Ακολούθησε η εξαιρετική περσινή σεζόν στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη (ξανά συμπαίκτης του Σαρικόπουλου, όπου είχαν πολύ καλή συνεργασια) με τον οποίο έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και είχε 13,4 πόντους - 3,3 ασιστ με 34% στα τρίποντα .


Αυτές οι εμφανίσεις του άνοιξαν την πόρτα της Ευρώπης και τέλειωσε την περσινή χρονιά στην ιστορική EA7 Olimpia Milano, παίζοντας όμως μόνο σε δυο αγώνες και ελάχιστα .

Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στην Τουρκία με την NSK Eski Sehir Basket και είχε 7,1π & 2,5 ασιστ στα 8 ματς που αγωνίστηκε - στους ουραγούς της λίγκας της γειτονικής χώρας .

Μερικά βίντεο με χάϊλάϊτς





Αναλυτικά στατιστικά καριέρας :

Δεν υπάρχουν σχόλια: