30.5.17

ΣΤΟ FIBA CHAMPIONS LEAGUE ΞΑΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Στο FIBA Champions League θα συμμετάσχει και την επόμενη σεζόν η ομάδα μπάσκετ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η ίδια η FIBA
 
αλλά και η ΚΑΕ από τον επίσημο λογαριασμό της στο fb λίγο αργότερα


Νομίζω πως είναι η πιο σωστή επιλογή στη σημερινή συγκυρία, καθώς η ομάδα
- αποφεύγει να μπλέξει σε σήριαλ όπως πέρσι (που αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε διοργάνωση τον Αύγουστο) καθώς δεν μπορούμε σήμερα να ξέρουμε αν τελικά η ΕΟΚ (και η FIBA γενικά) θα βάλει προσκόμματα στις ομάδες που θα επιλέξουν το Eurocup. Επιπρόσθετα πιστεύω πως η αρχική συμμετοχή μας στο Eurocup πέρσι, αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια προσέλκυσης εν ενεργεία διεθνών παικτών.
-  δεν νομιμοποιεί την ιστορία με τα κλειστά συμβόλαια της λίγκας του Μπέρτι.. Η Barcelona πχ έμεινε εκτός ημιτελικών αλλά έχει εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague, όπως και η Milano που χάνει 2-1 στα ημιτελικά από την Trento κλπ. Και άλλωστε η ULEB δε δίνει στη χώρα κάποια θέση στην Euroleague με βάση τη βαθμολογία όπως σε Γερμανία ή VTB (εκτός CSKA).
- τα οικονομικά δεδομένα είναι μάλλον καλύτερα από το Eurocup. Η Tenerife που κατέκτησε φέτος το Champions League πήρε 500 χιλιάδες ευρώ, όταν ο Ολυμπιακός που έφτασε στον τελικό του F4 πήρε 400χιλ και η Fenerhbahce που το κέρδισε 700χιλ. Και του χρόνου ο νικητής στο CHL θα πάρει 1 εκατομμύριο, ενώ είναι καλυμμένες και μετακινήσεις, έξοδα αγώνων κλπ. Συν το ότι ο όμιλος έχει 8 ομάδες, άρα σίγουρα 7 εντός έδρας παιχνίδια (σε αντίθεση με τα 5 σίγουρα στο eurocup που έχει ομίλους των 6), ενώ φυσικά το καλεντάρι έχει πάρει υπ'οψη του τα προκριματικά των Εθνικών και δεν συμπέφτουν.
- αλλάξανε οι κανονισμοί της FIBA και του χρόνου θα επιτρέπονται και 7 ξένοι (τουλάχιστον 5 home grown players δηλαδή παίκτες που να έχουν βγάλει δελτιο σε ομάδα της Ελλαδας για 3 σεζον από τα 12 μέχρι τα 20) δηλαδή με τα φετινά δεδομένα θα μπορούσε να παίξει πχ ο Atic χωρίς πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: