1.6.17

ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Αν και έπαιξε χωρίς τους βασικούς της playmaker (ο Ukic δεν ταξίδεψε καν στη Θεσσαλονίκη, ο McGrath ήταν μεν στη 12άδα αλλά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί) αλλά και τους Τσαλμπούρη (ΗΠΑ), Σκουλίδα (τραυματίας), η Α.Ε.Κ. κατάφερε να κερδίσει και φέτος στα playoff τον -επίσης ελλειπή- Άρη στο Αλεξάνδρειο κάνοντας το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών. Είναι αξιοσημείωτο πως είναι η 4η χρονιά στις τελευταίες 5 που έχουμε διασταυρωθεί με τον Άρη στα playoff που κάνουμε διπλό στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα άρχισε άσχημα στο α ημίχρονο, με πολύ κακές άμυνες, και δέχτηκε 51π, αλλά μετά την ανάπαυλα ανέτρεψε το σκηνικό και με ένα επιμέρους 34-48 έφτασε στην τελική επικράτηση. Η εξέλιξη θύμισε το ματς των προημιτελικών στο Ρέθυμνο, όπου και πάλι δεχτήκαμε 50π στο ημίχρονο, και τότε δεχτήκαμε πολλά τρίποντα από τους αντίπαλους ψηλούς (Shaftenaar τότε, Τσαιρέλης τώρα) αλλά γυρίσαμε το ματς στο 2ο.
Κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο Λαρεντζάκης στην καλύτερη και πιο μεστή εμφάνισή του φέτος, δίνοντας πολλές λύσεις και στην επίθεση (19π με 7/10 2π), πέρα από την άμυνα και τις ασιστ που δίνει σχεδόν πάντα, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη στο β μέρος τον Μαυροκεφαλίδη που δεν είχε αντίπαλο πρακτικά στο ποστάρισμα και τέλειωσε κι αυτός με 19π. Αξιοσημείωτο πως ο Dixon στο 2ο ματς που έπαιξε (αναγκαστικά) βασικός point guard μοίρασε ξανά 9 ασιστ, δείχνοντας πως μάλλον έπρεπε να είχαμε σκεφτεί και νωρίτερα να χρησιοποιηθεί για το ρόλο που αρχικά είχε έρθει στην ομάδα..

Και τα στιγμιότυπα από τη nova
και η φάση με την αποβολή του Πρίφτη (στην οποία ο Λουκάς κάνει επιθετικό φάουλ στον Καββαδά αλλά δόθηκε αμυντικό), που δεν υπάρχει στα χαϊλάϊτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: