27.6.17

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΑΠΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΛΙΩΝ

 ...για να περάσει η ώρα, οπως έλεγε και η παλιά διαφήμιση γνωστού whiskey (video) δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πως σήμερα είναι 27/6 ...
.. και δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ, σε σχέση με τα μεταγραφικά σενάρια από τότε που τέλειωσαν οι επίσημες υποχρεώσεις. Σε αντίθεση με πέρσι τέτοια εποχή που το ρόστερ είχε κλείσει σε μεγάλο βαθμό, αφού στις 13/6 είχε ανακοινωθεί ο Jawad Williams, στις 14/6 ο Nikola Ivanovic, στις 16/6 ανανέωσε ο Milan Milosevic, στις 17/6 ανακοινώθηκε ο Κώστας Βασιλειάδης, στις 18/6 ο Josh Owens, στις 21/6 ο Mike Dixon και στις 28/6 ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.. Δεν ξέρω αν η διαφορά στην ταχύτητα έχει σχέση με την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα παίξουμε - γιατί πέρσι τέτοια εποχή η ομάδα προετοιμαζόταν για Eurocup, το οποίο άλλαξε στην πορεία .

Τρεις βδομάδες λοιπόν και κάτι μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την περίοδο 2016/17, τα δεδομένα είναι

πως συμβόλαιο σε ισχύ έχουν οι Λαρεντζάκης (μέχρι 2020), Μωραϊτης (2021), Καμαριανός (2020), Βασιλειάδης (2018), Καμπερίδης (2018), Σκουλίδας (2019), Τσαλμπούρης (2020), Χατζηδάκης (2019) και από ξένους οι Dixon (μέχρι 2019), Ivanovic (2019), Atic (2021).

Σε σχέση με αυτούς που έχουν συμβόλαιο
- ο Καμπερίδης -που έπαιζε δανεικός στο Ρέθυμνο κι αυτές τις μέρες αγωνιζόταν στο πλευρό των Antetokounbros- είχε γραφτεί πως υπολογίζεται κανονικά στο ρόστερ για την επόμενη σεζόν.
- o Καμαριανός (μαζί με τον Σκουλίδα) είναι στην προεπιλογή της Εθνικής Κ20 για το Πανευρωπαϊκό που γίνεται στην Κρήτη τον Ιούλιο (15-23/7), αλλά δύσκολα θα μπει στην αποστολή (κόπηκε ήδη από τα φιλικά στη Γερμανία)
- ο Σκουλίδας ήταν βασικός στα φιλικά της Κ20 στη Γερμανία αλλά τραγικά άστοχος .. παίζοντας 46'40" στα δυο ματς είχε μόλις 1/8 2π και 1/12 3π, 2/2 βολές, 4ρ, 3ασ, 4φ.
- ο Μωραϊτης έχει κληθεί με τη σειρά του στην Εθνική Κ18 (29/7-6/8 στη Σλοβακία το Πανευρωπαϊκό)
- ο Τσαλμπούρης είναι ακόμα στις ΗΠΑ που είχε πάει για workout όταν άρχιζε η σειρά με τον Άρη .
- ο Χατζηδάκης (που είναι 17) γράφτηκε πως θα είναι στην προετοιμασία
- o Atic έχει κληθεί στην εθνική Βοσνίας (όπως και ο Milosevic) που δεν έχει προκριθεί στο Eurobasket .
- ο Dixon έχει κληθεί στην εθνική Γεωργίας, που παίζει στο Eurobasket 2017.

- ο Ivanovic που επίσης έχει κληθεί στην Εθνική του (Μαυροβούνιο) που παίζει κι αυτή στο Eurobasket, μάλλον έχει αποφασιστεί να αποχωρήσει, επιστρέφοντας στην Buducnost (άγνωστο αν θα πάει σαν δανεικός ή όχι) όπως γράφουν διάφορα μέσα της χώρας του, ενώ και ο Μανωλόπουλος σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ουσιαστικά είπε πως δε θα είναι στο ρόστερ.

- για τον Βασιλειάδη που έχει συμβόλαιο άλλο ένα χρόνο, γράφτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τη Murcia (στην οποία μάλλον παραμένει ο Κατσικάρης)- όμως δεν έχω βρει κάτι σχετικό σε ισπανικά μέσα.

Στις ανανεώσεις τώρα..
Χτες γράφτηκε σχεδόν παντού (aek365, enwsi, gazzetta, sdna) πως ΚΑΕ και Dusan Sakota συμφώνησαν σε νέο συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας (δεν έχει βγει ακόμα επίσημη ανακοίνωση)

ενώ στο μεταγραφικό παζάρι, το θέμα Ian Miller που είχε γραφεί τον Μάη δεν παίζει πλέον αφού ανακοινώθηκε από την Usak .

Πριν μια βδομάδα περίπου στην Ω υπήρχε χτύπημα για τον (μάλλον μέτριο) pf/c Jalen Reynolds που έπαιζε στη Reggio Emilia (και νωρίτερα στην Α2 Ιταλίας)
http://www.legapallacanestro.com/reynolds-jalen
http://web.legabasket.it/player/REY-JAL-92/reynolds_jalen
Θα είναι πάντως με τους Raptors στο Summer League του Las Vegas (που θα πάει και ο Μανωλόπουλος)


Από χθες έχουν αναθερμανθεί αναφορές (eurohoops, aek365, enwsi) για τον Nazareth Mitrou-Long, ομογενή γκαρντ (δεν έχει ακόμα ελληνικό διαβατήριο) που τέλειωσε φέτος το κολλέγιο με το Iowa State (Δείτε και το video scout report από το badbasket) Δεν επιλέχθηκε στα ντραφτ (αλλά μόνο από τους Harlem Globetrotters - δείγμα πάντως του πόσο θεαματικός θεωρείται) και θα παίξει στα Summer League, του Orlando με τους Pacers και του Las Vegas με τους Kings (πηγή). Στο Las Vegas για το Summer League θα βρεθεί και ο Μανωλόπουλος, οπότε εκεί αναμένεται να γίνουν οι συζητήσεις. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση καθώς σε αυτή την ηλικία δεν υπάρχουν και πολλοί διαθέσιμοι Έλληνες παίκτες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για το Champions League θα μετράει σαν ξένος . 

Αξιοπερίεργο πως ενώ ο Kelsey Barlow φέρεται να έχει κλείσει εδώ και καιρό, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα και γι'αυτόν . O ίδιος ο παίκτης το είχε πρακτικά παραδεχτεί στη συνέντευξή του στο sdna : Μπάρλοου: «Είδα τον κόσμο της ΑΕΚ και είπα "what the f*ck"» 

Για τους υπόλοιπους εγχώριους στόχους, έχει αναφερθεί ενδιαφέρον για Αθηναίου που έχει τεθεί εκτός Ολυμπιακού από τον Σφαιρόπουλο και Ξανθόπουλο, Jankovic, Καββαδά αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις μάλλον περιμένουν και οι παίκτες να δουν τι θα γίνει με τις οφειλές που έχουν από τον Άρη .

Προσωπικά πάντως στο ρόλο του backup play maker, θα προτιμούσα κάποιον που έπαιζε, από κάποιον που δεν έπαιζε και θέλει χρόνο για να θυμηθεί πως είναι να παίζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: