10.1.18

ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΜΟ ΣΕ ΝΕΟ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου αντιμετωπίζει απόψε στην Πάνορμο (Bandirma) εκτός έδρας η ομάδα μπάσκετ καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της περσινής Κυπελλούχου Τουρκίας αλλά και κυρίως φιναλίστ του Champions League, Banvit. Με τον όμιλο να παραμένει ροντέο, αφού δεν μας έκανε τη χάρη τελικά χθες η Rosa (έχασε στην παράταση από την Venezia) η νίκη στο Kara Ali Acar Spor Salonu, είναι αναγκαία ώστε να 'ξεφορτωθούμε' την ήττα του ΟΑΚΑ στον α γύρο.. To περίεργο είναι πως δεν αντιμετωπίζεται έτσι από τον 'οργανισμό' ΑΕΚ το παιχνίδι. Μπορεί ο Dragan Sakota να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα -αν και οι τρεις εβδομάδες χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πέρασαν και δεν ήρθε κάποιος παίκτης να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο κακοφτιαγμένο από το καλοκαίρι ρόστερ- αλλά το διπλό μετά 16 χρόνια στην γείτονα χώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι αντίπαλοι είναι παραπάνω από φορμαρισμένοι (κέρδισαν με 20π εκτός έδρας τις Efes, Galatasaray τις προηγούμενες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα)
Από την ομάδα που αντιμετωπίσαμε στο ΟΑΚΑ έχει φύγει ο Odum (πήγε Nizhny) καθώς ουσιαστικά τον αντικατέστησε ο Rautins που έκανε το ντεμπούτο του τότε. Βασίζονται στον άξονα Taylor-Rautins στην περιφέρεια και Thomas-Kulig-Caloiaro-Vidmar στη frontline με τους Altintig, Gecim να δίνουν βοήθειες κυρίως στην άμυνα, ενώ στον πάγκο υπάρχει ο πολύ αξιόλογος Saso Filipovski.

Αυτή θα είναι η 9η φορά που η Α.Ε.Κ. θα αγωνιστεί με ομάδα στην Τουρκία, και η σημερινή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σε γήπεδο που δεν είναι στην Πόλη, αφού όλα τα προηγούμενα παιχνίδια είχαν γίνει εκεί που γεννήθηκαν οι ιδρυτές της. Στα προηγούμενα 8 ματς είχαμε κερδίσει τα 3 και χάσει τα 5 .

Για πρώτη φορά παίξαμε στην Πόλη με αντίπαλο τη Galatasaray, στις 30 Νοέμβρη του 1963 στη ρεβάνς του 73-66 της Αθήνας για τη φάση των 32 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά αν και σταθήκαμε καλά στο ημίχρονο (45-40) χάσαμε τελικά με το βαρύ 88-68 και αποκλειστήκαμε. O Μίσσας Πανταζόπουλος είχε χρησιμοποιήσει τους : Αμερικάνο 25, Βασιλειάδη, Μόσχο 16, Τρόντζο 10, Νικητόπουλο 6, Θεοδωρόπουλο, Ζούπα 6, Λαρεντζάκη 5.

Έχοντας κερδίσει στην Αθήνα με 72-45, στις 11/11/1971 κερδίσαμε και στην Πόλη τη Besiktas με 66-67 για τη φάση των 32 του Κυπέλλου Κυπελλούχων και πήραμε πανηγυρικά την πρόκριση . Ο Νίκος Μήλας ήταν στον πάγκο μας και παίξαμε με : Διάνα 2, Τρόντζο 6, Ζούπα 8, Νυδριώτη 10, Χριστοφόρου 14, Λ.Κόντο 25, Βασιλειάδη 2.

Στις 12 Φλεβάρη του 1998, η Α.Ε.Κ. του Γιάννη Ιωαννίδη πέρασε νικηφόρα από την Πόλη κερδίζοντας με 63-70 την Ulker στα πλαίσια της δεύτερης φάσης των ομίλων της FIBA Euroleague, στο δρόμο για το F4 της Βαρκελώνης. Η σύνθεση : Coldebella 1-0, Lasa 3, Stansbury, Anderson 12 (7ασ), Χατζής 18, Κακιούζης 9 (8ρ), Τσακαλίδης 4, Andersen 2, Alexander 12 (11ρ).


Στις 14/11/2002, για τη φάση των ομίλων της Euroleague, η ομάδα μας έκανε τη μοναδική της νίκη εκείνη τη σεζόν, κερδίζοντας με 74-79 την Efes Pilsen με τους Betts-Κακιούζη να είναι οι καλύτεροι παίκτες μας και τους οπαδούς μας να κερδίζουν τη μάχη της εξέδρας. Ο Dragan Sakota είχε χρησιμοποιήσει τους: Blakney 16, Ζήση 4, Ταπούτο, Rillie 2, Χατζή 15, Antik 1, Πασχάλη, Betts 19, Κακιούζη 22.
 Στις 5 Νοέμβρη του 2003, πάλι για την φάση των ομίλων της Euroleague, χάσαμε με 75-69 από την Ulker Spor. O Φώτης Κατσικάρης είχε χρησιμοποιήσει τους : Lollis 8 (8ρ), Σ.Νικολαϊδη 3, Ζήση 6, Ταπούτο 2, Χατζή 5, Jenkins 23 (5κλ), Γλυνιαδάκη 8 (8ρ), Antik 3, Sekulic 9, Μπουρούση 2.
Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του τοπ16, χάσαμε στο Abdi Ipekci με 69-62 από την Efes Pilsen στις 30 Μάρτη του 2005 και αποκλειστήκαμε από τα playoff. Ο Φώτης Κατσικάρης και παλι στον πάγκο μας και η σύνθεση ήταν : Lollis 10 (10ρ, 4κλ), Σ.Νικολαϊδης, Ζήσης 10, Πελεκάνος, Kus 13, Χατζής 12, Nicevic 6, Γλυνιαδάκης 2, Antik 3, Μπουρούσης, Bailey 6, Τσιάρας .
Στις 21/10 του 2015, στη χειρότερη μας ευρωπαϊκή βραδιά της σεζόν χάσαμε με το βαρύ 89-65 από τη Galatasaray Odeabank. O Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : Anosike, Παπαντωνίου 2, Sakota 20 (6/11 3π),  Atic 2, Hairston 8, Milosevic 3, Scrubb, Μαυροκεφαλίδης 20 (10ρ), Carter 5 (7ρ), Καλαμπόκης, Warren 5.
 Τέλος πέρσι χάσαμε από την Besiktas με 82-68 στις 21/12 (πάλι για τη 10η αγωνιστική του BCL όπως και σήμερα) έχοντας καλύτερο παίκτη τον Milosevic με double-double. O Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους: Ukic 11, Sakota 11, Milosevic 15 (13ρ), Dixon 10, Λαρεντζάκη 2, Falker 3, Ivanovic 8, Μαυροειδή 5, Williams 3.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχια ρε Βασιλισσα !
Χαριδημε εχουμε πιθανοτητες η μια ηττα θα ηταν η καλυτερη κοιλια για το παιχνιδι με το παο τη Κυριακη στο Οακα ?

Nikos VLG

GT είπε...

Κάποια σχόλια τώρα μόλις τελείωσε το ματς
-Αν χαθεί η πρόκριση δεν θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια στον σημερινό αγώνα
-Η ομάδα θέλει άμεσα ποιντ γκαρντ και να δοθεί δανεικός ο Μωραϊτης, σέντερ στη θέση του Ελόνου και 4-3αρι τύπου Μιλόσεβιτς στη θέση του Μπάρλοου
-Λαρεντζάκης τα σπάσε επιθετικά και έπαιζε άθλια άμυνα στο Ράουτινς έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο το δίδυμο Γκριν-Ξανθόπουλος
-Γενικά τραγική διαχείριση του αγώνα από τον Σάκοτα ειδικά το σχήμα με Μπάρλοου και Μαυροειδή την 4η περιόδο δεν τράβαγε. Ο Καββαδάς έδειξε ότι έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο
-Τραγικές επιθέσεις όταν η ομάδα έφτανε κοντά στο σκορ βλέπε τέλος 3ης περιόδου
-Το μπάσκετ έχει αλλάξει σε σχέση με την δεκαετία του 80 που ο Γκάλης έπαιζε 40 λεπτά. Το να παίζει όλο το ματς ο Χάρις και να είναι κουρασμένος στο κρίσιμο σημείο είναι ηλίθιο
-Οι διαιτησίες σε αυτή την διοργάνωση είναι ανυπόφορες
-Ο σπίκερ της ετ3 πρέπει να έκανε αγγαρεία μάλλον
-Νομίζω είναι εφικτό να κλείσουμε με νίκες τον όμιλο (Ροζα ραντομ και Ολυμπια εκτός Στρασβούργο Μπαιροιτ εντός) μόνο με 4 στα 4 λογικά περνάμε
-Πλέον με τον παο να είναι συν 3 νίκες από τον οσφπ την Κυριακή πρέπει να πάρουμε τη νίκη μπας και σωθεί τίποτα από την φετινή χρονιά
-6η στον όμιλο 6η στο πρωτάθλημα δεν σώζεται η χρονιά με έναν τελικό κυπέλλου και μια κινηματογραφική ταινία θαρρώ (Οκ αν πάρουμε το κύπελλο ίσως κάτι πάει να γίνει)

Ανώνυμος είπε...

Ανελπιστο δωρο η ολυμπια κερδισε τη μπαιροιτ

haridimos είπε...

η νίκη της Ολύμπια αύξησε τις πιθανότητές μας για πρόκριση μεν, αλλά δυσκόλεψε εξαιρετικά το διπλό στη Σλοβενία αφού πλέον θα κυνηγήσουν την 6άδα (και το FIBA Europe Cup, που ούτε σε μας θα έπρεπε να μυρίζει κι ούτε το έχουμε εξασφαλίσει πως θα συνεχίσουμε τουλάχιστον εκεί)