17.10.19

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό BCL η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ., κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση την EB Pau Lacq Orthez και σπάζοντας παράλληλα την δυσμενή παράδοση των προηγούμενων δυο χρόνων που την ήθελαν να χάνει το πρώτο εντός έδρας ματς στο ΟΑΚΑ. Αξιοσημείωτο πως αν εξαιρέσουμε τον τελικό με τη Monaco, και τη νίκη στη Βενετία (που ήρθε στην παράταση), η προηγούμενη φορά που ξεπεράσαμε τους 100π σε ευρωπαϊκό ματς ήταν στο 110-113 με τη Maccabi (δείτε το βιντεο του τότε αγώνα), ενώ νικηφόρα κατοστάρα είχαμε να δούμε από το ματς με την Partizan (106-70) για την Euroleague του 2001/02
Έχοντας τον Γκίκα όχι μόνο απλά να ξεκινάει το παιχνίδι όπως στις δυο προηγούμενες εμφανίσεις του, αλλά πραγματικά βασικό play maker, η ομάδα είχε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έναν κανονικό άσο στο τιμόνι της και η διαφορά φάνηκε ξεκάθαρα. Οι Γάλλοι μετά το 15' δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό, αλλά και την εκνευριστική ευστοχία των παικτών μας κι έτσι γνώρισαν με συνοπτικές διαδικασίες την ήττα - στην 3η τους μόλις ευρωπαϊκή παρουσία την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία γνώρισαν και αυτοί τον υποβιβασμό.
Πέρα από τον ασταμάτητο Langford που σκόραρε 27π με 11/13 σουτ, δείχνοντας με το καλημέρα τις προθέσεις του για τη διοργάνωση, η ομάδα είχε πολλές ακόμα λύσεις. Ο Sant-Roos πέρα από το γνωστό ρόλο του εξολοθρευτή ήταν σε μεγάλα επιθετικά κέφια, ο Maciulis ξέσπασε μετά το μέτριο ξεκίνημα και στη σεζόν αλλά και στο παιχνίδι, ενώ ο Χρυσικόπουλος κυριάρχησε των αντιπάλων του και στις δυο πλευρές του παρκέ.
Πλέον μπροστά υπάρχει το ντέρμπυ με το Περιστέρι το Σάββατο και στη συνέχεια η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Hapoel στα Ιεροσόλυμα.. Δυο παιχνίδια κομβικά για την επίτευξη των φετινών στόχων.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν είναι ντέρμπι και ούτε θα γίνει ποτέ ντέρμπι αγώνας με το περιστερακι...

haridimos είπε...

29 ματς εντός με μόλις 7 να είναι η διαφορά πάνω από 10, μάλλον ιστορικά είναι ντέρμπυ.