31.10.19

ΕΣΦΙΞΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ

Σφίγγοντας για πρώτη φορά φέτος την άμυνά της (δέχθηκε μόλις 3 πόντους και από βολές στην 3η περίοδο, και μόλις 15 στο 2ο ημίχρονο) η Α.Ε.Κ. ξεπέρασε τα τραγικά της ποσοστά από τα 6μ75 (μόλις 2/18) και κέρδισε τους Telenet Giants Antwerp και τουλάχιστον παραμένει χωρίς εκτός προγράμματος απώλειες στο φετινό BCL. Καλό θα είναι πάντως η φημολογούμενη προσθήκη play maker να γίνει πριν το ματς στην Πάνορμο με την Bandirma και τα δυο εντός με Burgos-Rasta στη συνέχεια τα οποία είναι κομβικά για την πορεία μας στον όμιλο.
Kορυφαίοι ήταν ο Howard Sant-Roos που βγήκε μόλις ...38" από το παρκέ στο οποίο ήταν παντού σε επίθεση και άμυνα με 8π-10ρ-4κλ-3ασ) με τον Kendrick Ray που βρήκε διαδρόμους και έδωσε λύσεις επιθετικά (18π σε κρίσιμα σημεία), ενώ ο Langford ήταν και πάλι πόλος αναφοράς στην επίθεση χωρίς να έχει το κρεσέντο των προηγούμενων δυο ευρωπαϊκών αγώνων. Από την άλλη προβληματίζει η συνεχιζόμενη μέτρια συνεισφορά του Maciulis που μόνο για δυο δεκάλεπτα με την Orthez έχει θυμίσει τον κανονικό του εαυτό φέτος..
Κυρίαρχη συμβολή στην αμυντική μας λειτουργία είχε φυσικά ο Marcus Slaughter που αλλάζει το επίπεδο όσο βρίσκεται στο παρκέ (κάτι που έδειξε και με τη Hapoel άλλωστε). Αν συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις και βρει σταδιακά στοιχειώδη ρυθμό στην επίθεση θα μπορέσει να αποτελέσει μια ακόμα σταθερά στο φετινό αγωνιστικό πλάνο.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: