2.10.20

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΣΕΧΟΥΣ

 

Στα ημιτελικά του Final-8 προκρίθηκε η Βασίλισσα καθώς κέρδισε με 82-94 την ERA Nymburk στον προημιτελικό και θα αντιμετωπίσει το βράδυ την Casademont Zaragoza για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μετά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα, έλεγξαν το ρυθμό, επέβαλαν το παιχνίδι τους και έφτασαν σχετικά άνετα στην επικράτηση-πρόκριση που τους φέρνει ξανά στα ημιτελικά της διοργάνωσης δυο χρόνια μετά την κατάκτησή του τροπαίου.

Για να φτάσει στη μεγάλη νίκη-πρόκριση η ομάδα δεν στηρίχθηκε μόνο στους συνήθεις ύποπτους (Langford, Rice, Lojeski, Maciulis, Moreira) αλλά βρήκε λύσεις εκμεταλλευόμενη το βάθος του ρόστερ της. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Νίκο Γκίκα που έδωσε και σκορ και ασσιστ και άμυνα δείχοντας πόσο έλλειψε λόγω φάουλ/αποβολών στα ματς του SuperCup την περασμένη εβδομάδα.

Εξαιρετική παρουσία και στις δυο πλευρές του παρκέ -για πρώτη φορά στα κιτρινόμαυρα βρήκε χέρι από τα 6μ75, μια που είχε 3/22 μέχρι τώρα και έβαλε 3/5 με τους Τσέχους- και για τον Vlado Jankovic που βοήθησε σημαντικά τόσο στην άμυνα όσο και στο σπάσιμο της ζώνης των αντιπάλων με τα τρίποντά του. Σαφέστατα η αξιοποίηση όλων των παικτών είναι θετικότατο δείγμα πριν από τον κρίσιμο βραδινό ημιτελικό απέναντι σε μια πολύ καλή και πιο ρολαρισμένη ομάδα (τρεις αγωνιστικές έχουν ήδη παίξει στην Ισπανία).


 

Δείτε και την τακτική ανάλυση του ματς από τους διοργανωτές 



Δεν υπάρχουν σχόλια: