5.10.20

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗ BURGOS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ.

 

Η Βασίλισσα δεν κατάφερε να κερδίσει στον τελικό του Final-8 με το οποίο ολοκληρώθηκε η σαιζόν 2019/20 του Basketball Champions League, καθώς έχασε δίκαια από την πολύ καλύτερη στο ματς και κυρίως πολύ πιο συγκεντρωμένη Hereda San Pablo Burgos, η οποία και είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό αν η ομάδα δεν εξαφανιζόταν ουσιαστικά από το παρκέ στα τελευταία 6' της 2ης περιόδου (όταν μετά το χαζό αντιαθλητικό του Maciulis, το 31-33 έγινε 49-36 με ένα σερί 18-3), αν αντιδρούσε από το 3ο δεκάλεπτο κι όχι μόνο στο 4ο όταν ήταν πια αργά, αν αξιοποιούσε έστω τα διαθέσιμα φάουλ για να κόψει κάποιο εύκολο καλάθι (μόλις 18 έδωσε σε όλο το ματς, μόλις ένα είχε κάνει με το σκορ 80-65 3'35" πριν το τέλος...), αν ο Ζήσης δεν έκανε τόσο κακό τουρνουά, αν δεν αφήναμε ελεύθερο τον Cook να σουτάρει, αν τα σφυρίγματα ήταν πιο μοιρασμένα ή αν γινόταν με κόσμο το ματς ώστε να έχει την έξτρα ώθηση όταν χρειαζόταν.. Ή αν έβρεχε έξω εκείνη τη μέρα, γιατί σε όλους τους άλλους τελικούς της τριετίας που κέρδισε έβρεχε..

Η μια ανάγνωση θεωρεί αποτυχία το γεγονός πως μια ομάδα που στήθηκε με συγκεκριμένο τρόπο & ρόστερ ώστε να διεκδικήσει δυο τρόπαια (και την δυνατότητα για ένα 3ο το Φλεβάρη) πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα και οι νέες υποχρεώσεις στο BCL της νέας περιόδου, δεν κατάφερε παρά να πάει σε έναν τελικό. Η άλλη λέει πως σε χρονιά που κερδίζεις τίτλο (από το 1970 και μετά μόνο το 1981, 2000, 2001, 2002, 2018, 2019, 2020 έχουμε πάρει κάποιον), παίζεις σε ευρωπαϊκό τελικό και δεν αποκλείεσαι σε καμμιά διοργάνωση για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη η προσπάθεια. Ειδικά όταν στα ταμεία θα μπουν 400,000 από την παρουσία στον τελικό.

Εχοντας σχεδόν δυο βδομάδες μέχρι την έναρξη της Α1 (που θα γίνει με 12 ομάδες τελικά, δηλαδή 22 αγωνιστικές αντί 26) και της φάσης των ομίλων του νέου BCL (που θα γίνει με 4 ομάδες στον όμιλο, άρα 6 αγωνιστικές αντί 14), η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο έχουν αρκετό καιρό για να δουν με τι ρόστερ θα μπει σε αυτές τις υποχρεώσεις. Ο Rice που είχε συμφωνήσει μέχρι το Final-8 και ο Atkins που έπαιξε μόλις 5' σε αυτό κι έχει συμβόλαιο μήνα, είναι οι πιθανότεροι για αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: