8.4.21

ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΟΗΤΡΟΥ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Νικηφόρα έκλεισε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ κερδίζοντας με 79-78 την Nizhny Novgorod με ανατροπή στα τελευταία λεπτά -είχε βρεθεί να χάνει με 56-67 στο 33'- κι έτσι απέφυγε την τελευταία θέση του ομίλου, τερματίζοντας τελικά στην 3η και χάνοντας την πρόκριση στην ισοβαθμία από τη Strasbourg, που την ίδια ώρα κέρδιζε την Turk Telekom. Αξιοσημείωτο πως η ομάδα κέρδισε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε στη σεζόν - είχε να καταφέρει κάτι τέτοιο σε φάση ομίλων το 2000/01 και συνολικά σε μια χρονιά το 1999/00. 

Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στο τέλος θα πρέπει να είναι οδηγός της για τη συνέχεια ώστε να περισώσει ότι περισσότερο μπορεί στον τελευταίο στόχο της χρονιάς και να μην τελειώσει νωρίς και άδοξα η σεζόν.. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα να αφήνει ελεύθερες προσπάθειες στους αντιπάλους ενώ έχει φάουλ να δώσει, όπως έκανε και τώρα στο 2ο (1ο φάουλ στο 8ο λεπτό) και στο 3ο δεκάλεπτο (2 μόλις φάουλ και σε αυτό)..  

MVP ήταν ο Moses που έκανε συγκλονιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όταν ήταν ασταμάτητος επιθετικά και εξαιρετικός στην άμυνα -ευτυχώς που δεν εισακούστηκαν οι σκέψεις όσων ήθελαν να κοπεί από το ρόστερ.. Σημαντική βοήθεια και από τον Langford στο τέλος (που με τους 14π που σκόραρε είναι πλέον ο 10ος σκόρερ όλων των εποχών στα ευρωπαϊκά κύπελλα) αλλά και τον Macon.




Δεν υπάρχουν σχόλια: