10.10.21

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ


  Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Α.Ε.Κ. κερδίζοντας με σχετιή άνεση 81-69 τη Λάρισα κι έτσι έσπασε και τη δυσμενέστατη παράδοση που είχε σε εγκαίνια γηπέδων.. Με τη νίκη αυτή σίγουρα αγοράζει πολύτιμο χρόνο για τη συνέχεια που με την έλευση του Hummer, την επιστροφή του Angola από τον τραυματισμό κι ίσως με κάποια ακόμα προσθήκη μπορεί να την ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία. Το επόμενο δεκαπενθήμερο με τα ματς σε Πάτρα με Απόλλωνα και Nutribullet Treviso & Άρη στα Άνω Λιόσια είναι ιδιαίτερα κομβικό άλλωστε.

Η νέα έδρα μπορεί να μη γέμισε όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο (περίπου 2,5-3 χιλιάδες θεατών βρέθηκαν στις εξέδρες), ήταν όμως ζεστή και έδωσε σημαντική ώθηση στους παίκτες του Δέδα. Σαφέστατα επιδέχεται διορθώσεις/αλλαγές ώστε η γηπεδική εμπειρία για τον κόσμο να γίνει ακόμα καλύτερη.

Επιθετικά η ομάδα στηρίχθηκε στην τριπλέτα των πιο έμπειρων παικτών της. Ο Jelovac όπως και στο ΣΕΦ ήταν σχεδόν αλάνθαστος επιθετικά (8/9 σουτ), ο Colom άγγιξε το triple double (16π-8ρ-7ασ) ενώ και ο Παππάς μπορεί να σκόραρε τους 10 από τους 12π του με βολές βοήθησε όμως σημαντικά δημιουργικά (7ασ).

Ο Δέδας πολύ σωστά άνοιξε το rotation, αφού πλέον υπάρχει και αριθμητικό πρόβλημα στο ρόστερ και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί με 6-7 παίκτες στις απαιτήσεις. Ο Φιλιππάκος όπως και στο παιχνίδι με το Λαύριο στο Supercup έδειξε πως μπορεί να δώσει χρήσιμες ανάσες-βοήθειες και στις δυο πλευρές του παρκέ και μάλλον κακώς δεν αγωνίστηκε στην Ουγγαρία. 


Βίντεο από τον αγώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: