13.10.07

ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ...

Έχουμε φτάσει στη μια βδομάδα πριν να αρχίσει το πρωτάθλημα και τα κενά στο ρόστερ παραμένουν, καθώς δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης ούτε για τον Arthur Lee ούτε για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη (που σήμερα στο φιλικό Μαρούσι-Ολυμπιάδα πέτυχε 7 πόντους βοηθώντας τους Μαρουσιώτες να νικήσουν 58-53). Και προσωπικά δε νομίζω πως πρόκειται να φέρουμε άμεσα ψηλό... μάλλον θα πορευτούμε με Χαρίση, Pearson, Σίμτσακ και τον Wesson να προωθείται στο '5' αν βολεύουν οι αντίπαλοι μέχρι νεωτέρας... Για τον άλλο μήνα που θα έχουμε και το ευρωπαϊκό knock-out με τη Cholet το κόβω να έρχεται ψηλός.

Στον playmaker η ανάγκη απόκτησης παίκτη όμως είναι αδήριτη... Δε μπορούμε να βγάλουμε το ξεκίνημα της Α1 μόνο με Vasiljevic και βοήθειες από Τσάμη-Σιούτη. Δεν είναι τυχαίο, πως ενώ κερδίσαμε τη Λάρισα χαλαρά εκτός έδρας και με +14 στο κύπελλο, την Τετάρτη χάσαμε στο φιλικό με -10... Οι μόνες διαφορές ήταν οι Παπανικολάου-Sy που δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμού και ο Lee που πλέον είναι στην Τσεχία.

Τις προηγούμενες μέρες είχε κυκλοφορήσει το όνομα του Frank Williams, αλλά και του Scoonie Penn. Αυτά πλέον δεν παίζουν στα ΜΜΕ (ο πρώτος μάλλον δεν έπεισε τον Κορωνιό, ενώ ο 2ος θέλει 800 χιλιάρικα που θεωρούνται πολλά και για την αξία του αλλά και σε σχέση με όσα παίρνουν οι υπόλοιποι στην ομάδα) που έχουν επικεντρωθεί σε δυο έμπειρους αμερικανούς. Τον Elmer Bennett και τον Melvin Booker.


O Elmer Bennett, (13/2/1970, 1μ83) είναι πολύ γνωστός μας από τη μακρόχρονη θητεία του στην Tau Ceramica : τον αντιμετωπίσαμε και στο Saporta το '00, και στην Euroleague το '01 -στους αξέχαστους ημιτελικούς- και το '02. Είναι σαφέστατα έμπειρος παίκτης, αλλά είναι ήδη 37+ χρονών και αυτό δημιουργεί ενδοιασμούς. Πάντως έχει γεμάτες σεζόν -πάντα στην Ισπανία- τα τελευταία χρόνια... Από το 1997 μέχρι το 2003 στην Tau Ceramica, 2003 με 2005 στην Real Madrid και την τελευταία διετία στην Joventut Bandalona. Πέρσι είχε στην Euroleague, 7.8 πόντους 1.6 ρημπάουντ 2.6 ασιστ, στο πρωτάθλημα 8.8π-1.3ρ-3.5ασ και στα playoff 8.1π, 1.7ρ, 2.3 ασ.

Ο Melvin Booker (20/8/1972 -1μ85) μας είναι εξίσου γνωστός... Άλλωστε με δικό του καλάθι μας είχε κερδίσει το Γενάρη του 2002 η Scavolini μέσα στο ΟΑΚΑ, στέλνοντας μας στον όμιλο των αιώνιων όπου σφαγιασθήκαμε ώστε να πάει η ομάδα των Κατσάμπα στην Bologna και το final4. Βέβαια κι αυτός δεν είναι πιτσιρικάς, αλλά στα 35 μάλλον κρατιέται καλύτερα από τα 37+ του Bennett... Αφού πέρασε τα ντουζένια του στην Ιταλία με τη Scavolini Pesaro (και μια χρονιά στη Sony Milano ενδιάμεσα), πέρασε από την Ulker -που και πάλι τον βρήκαμε στο δρόμο μας με τον Κατσικάρη στον πάγκο- και τα τελευταία 2 χρόνια ήταν στη Ρωσία με την Khimky. Πέρσι είχε 10.4π-2.9ρ-4.3ασ στο πρωτάθλημα & 9.9π-3.3ρ-4.8ασ στο Uleb Cup

Δεν υπάρχουν σχόλια: