13.10.08

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η ομάδα μας, αφού κέρδισε με το εμφατικό 78-59 τον φιλόδοξο φέτος Κολοσσό στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, πίεσαν στην άμυνα τους αντιπάλους τους, επέβαλλαν το ρυθμό που ήθελαν στο παιχνίδι και έχοντας μια πεντάδα αξιόπιστων λύσεων στην επίθεση, έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Ο Bryant ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια (16π, 9ρ), οι "παλιοσειρές" Παπανικολάου & Χατζής έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, ο Nemeth έδωσε λύσεις από την περιφέρεια και ο DJ Thompson αν και δεν ήταν ιδιαίτερα καλός (κυρίως έξω από τα 6μ25 που είχε 1/5) οργάνωσε το παιχνίδι (3ασ, 2κλ) κι έτρεξε την ομάδα.

Από τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν καλύτερη εικόνα έδειξε ο Δορκοφίκης που είχε και κάμποσο χρόνο συμμετοχής. Βοήθησε ο Κυριακόπουλος (3π, 3ασ σε 15'). Μέτριος ο μάλλον βαρύς Andersen (ας ελπίσουμε να ανέβει στη συνέχεια), ενώ οι Kikerpill - Βασιλόπουλος έπαιξαν λίγο, όπως και ο Αντωνάκης και δεν μπορούν να κριθούν ακόμα. Ο Ταπούτος ήταν στην δωδεκάδα, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος να παίξει και μάλλον σωστά κρίθηκε σκόπιμο να μην ταλαιπωρηθεί και να μπει μέσα στο παρκέ.

Ξεπεράσαμε έτσι ιδανικά και την τιμωρία της έδρας μας που είχαμε 'κάβα' από την περσινή χρονιά, κόντρα σε έναν αντίπαλο που πόνταρε και σε αυτό το στοιχείο για να φύγει νικητής. Το κλίμα πάντως στις εξέδρες, όπου υπήρχαν περίπου 50 Ενωσίτες, ήταν αρκετά καλό και με βάση και τον κόσμο που είχε γεμίσει τα γύρω στενά ψάχνοντας τρόπο να μπει μέσα, πιστεύουμε πως οι παίκτες θα νιώσουν έπειτα από χρόνια τη ζεστασιά μιας πραγματικής έδρας.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως τα Πατήσια έγιναν το 2ο κλειστό της σύγχρονης εποχής μας που εγκαινιάσαμε χωρίς να φύγουμε με το κίτρινο φύλλο αγώνα. Στο 'Γιώργος Μόσχος' κάναμε εγκαίνια χάνοντας από τον Ολυμπιακό του Todd Mitchell, στο ΣΕΦ την προηγούμενη σεζόν παίξαμε πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα χάνοντας από τη Cibona του ...Milisevic στο Κυπελλούχων, στη Ζοφριά χάσαμε το πρώτο μας επίσημο ματς κόντρα στον Μακεδονικό του Λιαδέλλη & του Παπανικολάου για το κύπελλο, στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας παίξαμε πρώτη φορά σαν έδρα (κι όχι σαν τιμωρημένοι) στην Ευρωλίγκα και χάσαμε όχι μόνο την πρεμιέρα με τη Barcelona αλλά όλα τα ματς εκεί, στο Γαλάτσι ξεκινήσαμε με ήττα τόσο στο πρωτάθλημα κόντρα στον Πανιώνιο του Σούλη, όσο και στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις... Μόνο στο ΟΑΚΑ είχαμε κάνει επίσημη πρεμιέρα "αναίμακτα"..

Δείτε και τα στιγμιότυπα από τη ΝΕΤ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε κόουτς και παίκτες! Επιβλητική νίκη απέναντι στον Κολοσσό που έχει καλό ρόστερ και δεν θα κινδυνεύσει στην πορεία.

Διαβάζω (dikefalos, basketblog) ότι ο Άντερσεν ήταν κακός. Η απόκτηση ενός σέντερ-σκόρερ (Shermadini), ίσως εκτός από ευπρόσδεκτη να είναι και αναπόφευκτη...

O D.J., δεν μπορεί να κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, όπως και κάθε "άσσος" αφού αγωνιστικά είναι η σημαντικότερη θέση σε κάθε ομάδα.

Ελπίζω Κυριακόπουλος και Δορκοφίκης να συνεχίσουν έτσι.

Bryant, Χατζής, Παπανικολάου και Nemeth θα είναι όλο και καλύτεροι και θα αποτελέσουν τις κολώνες μας.

Καλή συνέχεια, η οποία με ΑΕΛ πιστεύω ότι θα είναι νικηφόρα!

haridimos είπε...

Κοίτα, ο Andersen είναι 34 χρονών.
Θυμάμαι τον Scott που ήταν χείριστος τον πρώτο μήνα, αλλά στο τέλος με την εμπειρία του έδωσε πολλές λύσεις.
Σίγουρα πάντως θα ήταν καλυτερα αν είχαμε κάποιον παίκτη ακόμα.

Προσωπικά μου προξένησε έκπληξη η παρουσία στην 12άδα του Αντωνάκη στη θέση του Μπάλλα.
Εκτός κι αν δεν έχει υπογραφεί ακόμα το συμβόλαιο του τελευταίου.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ο Andersen θα είναι καλύτερος στη συνέχεια. Πάλι όμως δεν φαίνεται ότι θα μπορεί να προσφέρει 20 ποιοτικά λεπτά. Γι' αυτό πιστεύω ότι ένας σέντερ-σκόρερ των 10 τουλάχιστον λεπτών είναι απαραίτητος.
Έτσι, χωρίς μεγάλο κόστος, η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο.
Τον Μπάλλα δεν τον ξέρω καθόλου. Μακάρι να είναι ταλέντο. Εάν είναι, τότε έχει θέση στη φετινή δωδεκάδα και θα είναι καλό και για τον ίδιο να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται.

haridimos είπε...

Oύτε εγώ έχω δει τον Μπάλλα να παίζει, αλλά να προτιμάμε έναν 16χρονο από έναν 21χρονο είναι λιγάκι περίεργο.