23.11.09

ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ...


Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα για φέτος πέτυχε η ομάδα μας απόψε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, κερδίζοντας πολύ δύσκολα με 78-73 την Καβάλα σπάζοντας έτσι το ρόδι για φέτος.. Έτσι πήραμε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ξεκολλήσαμε έστω και στην ισοβαθμία, από την τελευταία θέση του πίνακα... Η συνέχεια όμως παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, αφού βγάλαμε το 'βατό' θεωρητικά πρόγραμμα της αρχής κάνοντας ήδη δυο γκέλες... Αξίζει να σημειωθεί πως το σημερινό ήταν και το πρώτο ροζ φύλλο μετά από ... 7 μήνες και 19 μέρες, αφού η τελευταία μας νίκη ήταν στις 4 Απρίλη κόντρα στον ΠΑΟΚ πέρσι... Πετύχαμε δηλαδή μια επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία μας.

Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πολύ πιο εύκολα αν δεν επιδιδόμασταν σε σωρεία λαθών στο τέταρτο δεκάλεπτο... Ενώ προηγηθήκαμε με 68-52 στο 31'22" -έχοντας για ένα 4-5λεπτο σαν δίδυμο στα guard τους Νώντα Παπαντωνίου & Rodrigue Mels- καταφέραμε να αποσυντονιστούμε, να κάνουμε τη μια επιπολαιότητα πάνω στην άλλη, να μην παίξουμε άμυνα ενώ είχαμε φάουλ να δώσουμε και να τρώμε εύκολα και 'φθηνά' καλάθια κι έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 72-68 στο 38'43" και το ματς έγινε ροντέο... Χάσαμε και τις βολές στο τέλος και έφθασαν στο καλάθι, αλλά ευτυχώς σοβαρευτήκαμε - αστόχησαν και στα σουτ οι Καβαλιώτες και πήραμε τη νίκη.

Ο κόσμος δεν ήταν ιδιαίτερα πολύς ... περίπου 700. Ψιλοαναμενόμενο αν συνυπολογίσουμε πως παίζαμε Δευτέρα απόγευμα στις 5, δηλαδή εργάσιμη ώρα σε καθημερινή και ήταν δύσκολο να υπάρχει περισσότερη παρουσία. Σίγουρα πάντως ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, το κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν έδρα και βοήθησε αρκετά στην προσπάθεια των παικτών του Φλεβαράκη .


Κορυφαίος μας παίκτης ήταν ο Torin Jamal Francis, που έκανε πραγματικά τη διαφορά σε αυτό το παιχνίδι αφού εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το γεγονός πως δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του απέναντι. Κυριάρχησε κάτω από τη ρακέτα, σκοράροντας 21 πόντους, ενώ κατέβαε και 10 ρημπάουντ κι είχε 2ασ, 1κλ, 2κψ. Ο Αμερικανός είναι ένα από τα βασικά μας όπλα, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος, περιμένουμε πολλά από αυτόν στο παρκέ και σ'αυτό το παιχνίδι το έκανε. Αν παίζει έτσι τότε μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Το κακό είναι πως δεν έχει ιδιαίτερες βοήθειες μέσα στο παιχνίδι από τους συμπαίκτες του. Ο Δορκοφίκης επηρεασμένος κι από τον τραυματισμό του είναι πεσμένος σε σχέση με πέρσι, ο Καλλινικίδης μπορεί να δίνει κάποιες βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο που είναι αναμφίβολα πιο ποιοτικές από τον Kikerpill που είχαμε πέρσι, αλλά έχουμε μεγάλο κενό στο 3-4... Ο Mack στον οποίο ελπίζαμε σε μεγάλο βαθμό να καλύψει αυτό το κενό, μπορεί να έχει κορμί για τεσσάρι και να βοηθησε κάτω από το καλάθι (6ρ, 1κψ) αλλά τραβιέται προς τα έξω καθώς αρέσκεται στα μακρινά σουτ, τα οποία όμως είναι κατά βάση άστοχα... Έτσι αναμφίβολα αναπολούμε τον περσινό Παπανικολάου που είχε κάνει και εξαιρετική χρονιά...

Πάντως οργανωτικά η παρουσία των Παπαντωνίου & Mels είναι ελπιδοφόρα καθώς δείχνει πως μπορούμε να έχουμε λύσεις ακόμα κι όταν οι 'βασικοί' Green - McGrath δεν τραβάνε πολύ... Αν είχε παραμείνει και ο Stefanov ώστε να έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα... Πάντως κι εδώ την ωριμότητα & την ποιότητα που έδιναν ο Χατζής με τον Nemeth δεν την έχουμε - δυνητικά όμως μπορούμε να πάρουμε περισσότερα σε άλλους τομείς (ταχύτητα, άμυνα)

Και δυο βιντεάκια
από το πρώτο :


και το δεύτερο ημίχρονο :

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και καλή συνέχεια!

Κορυφαίος του γηπέδου ο Francis.
Ο παίκτης που υποτίθεται ότι ο κόουτς είχε χτίσει την ομάδα γύρω του, αλλά στην πορεία φέρεται να είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του!!!

Τέσπα. Το μάτς δείχνει εύγλωτα τις αδυναμίες της ομάδας:
α. Υπερβολική εξάρτηση από το τρίποντο.
β. Κάκιστη διαχείριση του χρόνου των βασικών αλλά και του πάγκου.
γ. Μεγάλα νεκρά διαστήματα στην επίθεση.
δ. Αδυναμίες στην ομαδική άμυνα (αλληλοκάλυψη, ενέργεια).

Πιστεύω ότι ο κόουτς έχει το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτή την εικόνα. Οι παίκτες δείχνουν να μη ξέρουν το ρόλο τους στην ομάδα.

Ο Mack ήταν ηγέτης στο κολέγιό του με έναν από τους καλύτερους κόουτς (τουλάχιστον σε ότι αφορά την εκμάθηση των βασικών στους παίκτες του). Εδώ δεν ξέρει εάν πρέπει να περιμένει στο τρίποντο για να σουτάρει στην επίθεση ή να πάει στο ριμπάουντ. Εάν είναι βασικός ή ρολίστας. Έτσι δεν βοηθά ούτε τον ευατό του ούτε την ομάδα. Δεν φταίει όμως αυτός.

Οι Green και McGrath ΔΕΝ πρέπει να ξεκινάνε μαζί. Από τα ογδόντα λεπτά στο 1-2, δεν μπορεί να παίζουν σχεδόν τα 60 ταυτόχρονα. Έτσι, ο ένας περιμένει να οργανώσει το παιχνίδι ο άλλος με αποτέλεσμα να έχουμε δύο "1,5" μέσα στο γήπεδο. Φευ, κανένα "1" ούτε "2". Δεν φταίνε αυτοί.

Ο Νικολαϊδης μπορεί να παίξει λίγα λεπτά στο "3" αλλά μόνο όταν κυνηγάμε στο σκόρ και θέλουμε να έχουμε τους καλύτερούς μας "βομβαρδιστές" μέσα στο παρκέ. Δεν φταίει αυτός εάν ξεκινάει σαν "Σισκάουσκας".

Οι Παπαντωνίου, Mels, Καλλινικίδης, Τουντζιαράκης, το λίγο ππου παίζουν δείχνουν ότι μπορούν πολύ καλύτερα, αρκεί να ξέρανε το ρόλο τους στο παιχνίδι. Δεν φταίνε αυτοί.

Το έχω ξαναγράψει ότι η φετινή ΑΕΚ είναι η ευκαιρία της καριέρας του Φλεβαράκη. Φαίνεται να μη μπορεί να την αδράξει.
Τό υπάρχον ρόστερ με τον κατάλληλο προπονητή μπορεί πολύ περισσότερα.

Στέλιος

haridimos είπε...

θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα όσα λες.
Αν δεν είδες το ματς, δες το δευτερο βιντεάκι που ειναι κι από κομμάτι του αγώνα που ψιλοπαίξαμε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα videos.
Μερικά παιχνίδια τα βλέπω, άλλα όχι (εξαρτάται από την ποιότητα των links και από το εάν δουλεύουν κάποια προγράμματα - για λήψη εκτός Ελλάδας).

Μια καλή ιδέα θα ήταν να παίρνει η ΚΑΕ κάποια στιγμιότυπα από κάθε αγώνα (5-6 λεπτών), να τα ντύνει με σχολιασμό δικό της και να τα ανεβάζει στο επίσημο site (όχι φυσικά σαν αυτά που έχει τώρα που είναι μόνο για την κερκίδα).
Ενδεχομένως, θα μπορούσε να ανεβάζει και ολόκληρα σημαντικά παιχνίδια περασμένων περιόδων.

Στέλιος

Υ.Γ. Tώρα βλέπω ASVEL-Cibona. Η ASVEL χωρίς τον Amara SY είναι μικρομεσαία ομάδα. Από πέρυσι έλεγα πόσο τη μεταμόρφωσε αυτός ο παίκτης.

Εάν πρόκειται να φέρουμε άλλο κοινοτικό ας φέρουμε τον Amara.

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα πρίν από λίγο στο site του ΕΣΑΚΕ για να δω τα στατιστικά.

Σόκ!!!

Οι Francis και McGrath δεν αγωνίζονται στην ΑΕΚ αλλά στις ΑΕΛ και Αιγάλεω αντίστοιχα!!
Αμφότερες δεν παίζουν στην Α1, η μία μάλιστα συγχωνεύτηκε!!!

Έχουν πλάκα στον ΕΣΑΚΕ, αλλά μάλλον οι άνθρωποι της ΚΑΕ που θα έπρεπε να τα παρακολουθούν αυτά είναι για κλάματα...

Στέλιος