28.11.09

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ..


Μπορεί να πήραμε το πρώτο μας ροζ φύλλο αγώνα την 4η αγωνιστική κόντρα στην Καβάλα, αλλά ακόμα απέχουμε πάρα πολύ από το να βλέπουμε χωρίς άγχος τη συνέχεια στο πρωτάθλημα... Γιατί αν θέλουμε να είμαστε σ'αυτό και του χρόνου, θα πρέπει να καλύψουμε το έδαφος που χάσαμε με τις δυο ήττες στο Ελληνικό από Τρίκαλα και Περιστέρι - ομάδες δηλαδή που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς.

Θα πρέπει να ρεφάρουμε αυτές τις γκέλες για να ξεφύγουμε από τη σημερινή μας δυσμενή βαθμολογική κατάσταση. Θεωρητικά αυτό θα μπορούσε να γίνει αύριο στο Βενετόκλειο κόντρα στον Κολοσσό. Το σύνολο του Σφαιρόπουλου που είχε δείξει από πέρσι πως δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος (κερδίζοντας την είσοδο στην 8αδα και τα playoff) όμως παρά τα προβλήματα που δείχνει φέτος, μέσα στην έδρα του έχει σαφέστατα προβάδισμα..

Ειδικά κόντρα σε μια ομάδα, που έχει συμπληρώσει ήδη εννιά (9) μήνες χωρίς νίκη εκτός έδρας... Να θυμήσω πως η τελευταία φορά που φύγαμε νικητές από ματς που δεν είμασταν γηπεδούχοι, ήταν στις 28 Φλεβάρη στο Αιγάλεω που νικήσαμε 59-61. Κι αν πρέπει να πάμε στην τελευταία μας νίκη εκτός Αθήνας, τότε πρέπει να πάμε σχεδόν 13 μήνες πίσω... στην 1η Νοέμβρη του '08 που κερδίσαμε 73-75 στα Τρίκαλα...

Ούτε αγωνιστικά είμαστε πλήρεις, αφού ο Μάκης Νικολαϊδης ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα, η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη, αλλά τελικά μπήκε στην αποστολή αλλά χωρίς να έχει προπονηθεί και να είναι στο 100%.. Από την άλλη αυτό ίσως αλλάξει τα πλάνα μας στο παρκέ προς το καλύτερο, αφού ΔΕΝ μπορεί να παίζει για 30λεπτα στο '3', ενώ θα βρεί περισσότερο χρόνο και ο Mels που είναι αναμφίβολα ο παίκτης που με βάση την απόδοσή θα έπρεπε να παίζει περισσότερο ..


Υ.Γ. Στο orasports.gr (την εφημερίδα την 'έκοψα' μαχαίρι με όσα είχε γράψει το 2002 στους τελικούς για Sakota, Holden, Κακιούζη) είδα μια συνέντευξη του Ανέστη Μάτου. Καλό θα ήταν όμως στα πλαίσια του ρεπορτάζ να βλέπαμε και τι συμβόλαια είχε στην Α.Ε.Κ. ο Μάτος, και πόσα πήρε μετά σε Χαλκίδες, Ιεράπετρες και τώρα στη Λιβαδειά. Επίσης τι στατιστικά είχε αυτά τα χρόνια, άλλο ένα χαμένο ταλέντο που ακριβοπληρώθηκε από την ομάδα μας, χωρίς να αξιοποιηθεί ή χωρίς να το αξίζει. Γιατί με βάση το τι έχει κάνει μετά, σαφέστατα και πρέπει να νοιώθει τυχερός που φόρεσε τη φανέλα μας... Α και δεν ήρθε το 2005 στην ΑΕΚ, αλλά νωρίτερα, το 2003.. Και πίστευε σαν αυτόν ο τότε προπονητής μας Φώτης Κατσικάρης που τον παρακολουθούσε στις προπονήσεις του εφηβικού στα Λιόσια, λέγοντας πως θα γίνει ο Έλληνας Kutluay...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Καβάλα κέρδισε τον ΠΑΟΚ και απέδειξε ότι η εμφάνισή της κόντρα σε εμάς δεν ήταν τυχαία. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, παρά το γεγονός ότι πολλοί τον έχουν χρήσει ήδη φαβορί για την τρίτη θέση...

Θέλω να πώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι αμφίροπο και η ομάδα μας είναι ικανή για θέση στην εξάδα αλλά μπορεί να βρεθεί και εκτός οκτάδας.
Λόγω των τριών αμερικανών κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε κανένα μάτς μεταξύ οποιονδήποτε αντιπάλων - πλήν των δύο πρώτων.

Παρά τις εμφανείς αδυναμίες του, ο κόουτς ελπίζω να μπορέσει να πείσει τους παίκτες να παίζουν με σοβαρότητα και αφοσίωση. Εάν αυτό γίνει έρχονται καλύτερες μέρες.

Στέλιος

Υ.Γ. Χαρίδημε δες το τέταρτο σχόλιο στο προηγούμενο post μήπως και μπορεί να γίνει κάτι με τα στατιστικά.

haridimos είπε...

o ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 28-14 στις αρχές της 2ης περιόδου, καθώς η Καβάλα είχε κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα κι αυτοί ήταν αλλού γι'αλλού. Αν δεν είχαν τον Σούλη στον πάγκο θα έχαναν πανηγυρικά... Με τον Μαρκόπουλο ομως σιγά-σιγά ξαναμπήκαν στο ματς.

Πάντως η ήττα δε μας ευνοεί αφού με τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς δεν έχουμε τους ίδιους στόχους.