20.4.11

ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ..


Πριν -παρά μια μέρα- ακριβώς 25 χρόνια, το Σάββατο 19 Απρίλη του 1986 (την ώρα που και η ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. ζούσε μαύρες στιγμές με την υπόθεση Χρισοβιτσιάνου στις Σέρρες) η ομάδα μπάσκετ υποδεχόταν στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας τον Πανιώνιο . Με νίκη τερματίζαμε μέσα στην πρώτη οκτάδα και βγαίναμε και στο Korac, ενώ με ήττα μέναμε 9οι στην ισοβαθμία με τον Ιωνικό αν δεν κέρδιζε ο Απόλλωνας στη Νίκαια . Στον 'Πλάτωνα' ο Ιωνικός κέρδισε όμως με 95-94 τους Πατρινούς κι εμείς γνωρίσαμε την ήττα στην τρίτη παράταση από τον Πανιώνιο με 96-111, με τον Φάνη Χριστοδούλου και τον Γιώργο Γάσπαρη να παίζουν αφιονισμένοι σε ένα αδιάφορο γι'αυτούς παιχνίδι καθώς δεν υπήρχαν playoff .


To φύλλο αγώνα από την Αθλητική Ηχώ της εποχής (όπως και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα)
Και τέλος η βαθμολογία (με την Α.Ε.Κ. να είναι 9η κι όχι 8η στην ισοβαθμία όπως δείχνει ο πίνακας)
καθώς είχαμε χάσει με 110-87 στη Νίκαια παίζοντας χωρίς το Μηνά Γκέκο που ήταν στις ΗΠΑ για εγχείρηση και δεν καλύψαμε τη διαφορά μετά στην έδρα μας κερδίζοντας με 100-83 .

Τότε όμως αφ'ενός τερματίσαμε 9οι, είχαμε κάνει 11 νίκες, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, υπήρχαν και τα μπαράζ, μέσα από τα οποία καταφέραμε να διασώσουμε την ιστορία μας .. Δυστυχώς όμως όπως είχε πει και ο Καρλ Μαρξ, η Ιστορία πρώτα επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία και μετά σαν φάρσα...

Υ.Γ. Από τις χειρότερες μνήμες μου το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς ήμουν πενταήμερη στη Ρόδο και το άκουγα από ραδιοφωνάκι στα βραχέα, έχοντας όλη την τάξη να με περιμένει για να βγούμε Σαββατόβραδο..

Αφιέρωμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έκανε και το All Star Basket 260 (20/4)

4 σχόλια:

Ευρυτερος είπε...

Εντάξει και η Γιούβε με τον Ντελ Πιέρο και η Φιορεντίνα με τον Μπατιστούτα και άλλες μεγάλες ομάδες έπαιξαν σε μικρότερες κατηγορίες. Και ο ¨Αριαν Κόμαζετς έφυγε από την Πανάθα και πήγε στη Βαρέζε στην Α2 όπου έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η ΑΕΚ δεν θα χαθεί.

http://www.youtube.com/watch?v=Wz5IFl7uCis

haridimos είπε...

Αν δεν είσαι ΑΕΚτζής να έχεις πάει στη Γλυφάδα το 81, στου Ιωνικού, στο Μόσχος, σε Πυλαίες, Λωζάνες, Βαρκελώνες, δεν καταλαβαίνεις τη σημασία ...

ΘΛΙΨΗ είπε...

Φίλε Ευρύτερε,

η ΑΕΚ ΗΤΑΝ μια απ τις 3 ομάδες (μαζί με ΠΑΟ, ΑΡΗ) που είχαν συμμετάσχει σε ΟΛΑ τα πρωταθλήματα Α' κατηγορίας στο μπάσκετ. Δεν πρόκειται για ένα απλό στατιστικό στοιχείο. Είναι η ιστορία του λαμπρότερου τμήματος της Ένωσης.

Η ΑΕΚ δεν θα χαθεί όπως λες αλλά προχθές γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα της ιστοριάς της. Μια μαύρη κιλήδα που θα την ακολουθεί για πάντα.

Μακαρί να μπορούσαμε να χάναμε το κύπελλο στο ποδόσφαιρο και να σωζόταν η Βασίλισσα. Είναι απείρως πιο σημαντικό το δεύτερο...

Ανώνυμος είπε...

και εγω 3 λυκειου πηγαινα..ειχαμε μιλς γυρισει απο 5ημερη στην κερκυρα εμεις.μαλιστα λογω του οτι ηταν πολλοι αεκτζηδες στην 3,ειχαμε και ενα τεραστιο πανω μαζι αμς που επιανε 2 οροφους στο ξενοδοχειο.διπλα ηταν τεχνικο λυκειο τουμπας..για κακη τους τυχη,ειχαν ερθει να παρουν το πανω..α ρε γλεντια....οσο για το ματς με τον πανιωνιο μεσα ημουν.με τον γασπαρη να μας κανει με τη ληξη ,τη γνωστη χειρονομια με το μεσαιο δαχτυλο!!!καταλαβαινετε τι εγινε.και μετα εν μεσω πανελλαδικων..να τρεχουμε στον πανελληνιο με τον μιλωνα κλπ..τι στιγμες....