13.4.11

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ...

Μπορεί οι παίκτες μας να μην παρέδωσαν τα όπλα στο Αλεξάνδρειο κι αν και βρέθηκαν να χάνουν με 11 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (65-54) να ισοφάρισαν στο 39'39" σε 74-74 με το καλάθι του Καλλινικίδη, όμως με τα αν και τις προσπάθειες δεν έρχονται ροζ φύλλα αγώνα ... Γνωρίσαμε λοιπόν άλλη μια ήττα, με 78-74 από τον Άρη που μας ξαναφέρνει ισόβαθμους με τον Ηλυσιακό δυο αγωνιστικές πριν να λήξει η σεζόν . Και δυστυχώς ούτε καν οι δυο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια δεν μας εξασφαλίζουν τη σωτηρία, αφού παραμένει πάντα ανοικτό το σενάριο για τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία που μας στέλνει στην Α2 λόγω των δυο ηττών μας από τον Πανελλήνιο ..Να υπενθυμίσουμε πως ο Ηλυσιακός έχει να παίξει με το Περιστέρι στην έδρα του και τον Κολοσσό στη Ρόδο την τελευταία αγωνιστική, ενώ εμείς με τη σειρά μας στον Άγιο Θωμά με το Μαρούσι και στη Ζωφριά με τον Πανιώνιο . Σαφέστατα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, μένουν μόνο δυο ματς σε μια βδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και δεν εξαρτώνται κι όλα από μας..
Στο σημερινό ματς, οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά τον έλεγχο του αγώνα, κι έχτισαν διαφορά όπως το καταφέρνουν σχεδόν όλοι οι αντίπαλοί μας, στην πρώτη (όταν προηγήθηκαν με 14-5) και την τρίτη περίοδο.. Ειδικά εκεί εκτέθηκε πολλαπλά η άμυνά μας (τρίτη χειρότερη της κατηγορίας, πάνω μόνο από τον πεσμένο ουσιαστικά Ηρακλή και το Μαρούσι) καθώς οι Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης βαρέθηκαν να σκοράρουν ανενόχλητοι από τη γωνία.. Όταν αλλάξαμε την άμυνά μας σε man to man, μπορέσαμε σιγά-σιγά να ροκανίσουμε τη διαφορά και να κάνουμε το παιχνίδι ντέρμπυ.
Κομβικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε σίγουρα ο Voule Mandic που πέτυχε τρία τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο (13π συνολικά ενώ είχε και 3 ασιστ) δίνοντας σημαντικές λύσεις. Βέβαια κι αυτός έχασε την τελευταία του βολή στο 38'57" (τη μοναδική μας χαμένη στο παιχνίδι καθώς είχαμε ένα εντυπωσιακό 20/21), αλλά κυρίως είχε το χαμένο μπάσιμο στην τελευταία μας επίθεση ... Πολύ καλή εμφάνιση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και για τον Παπανικολάου που πρόσφερε 10π (με 5/6 σουτ) μαζί με 3ρ-2ασ, που προσπάθησε να καλύψει το κενό του τραυματία Δορκοφίκη, του κακού Cohadarevic και του Ντικούδη που ήταν γενικά άστοχος ενώ υπέπεσε και σε μοιραίο 5ο επιθετικό φάουλ (36'31") .

Δυστυχώς η φετινή Α.Ε.Κ. δεν έχει την πολυτέλεια να έχει σε μέτρια βραδιά τους Νικολαϊδη, Ντικούδη και να ελπίζει σε κάτι, δεδομένης της περιορισμένης επάρκειας των ξένων που διαθέτουμε.. Τουλάχιστον επέστρεψε σε καλή απόδοση ο Castle -αν κι έκανε κι αυτός το λάθος στην άμυνα πάνω στον Brown στα 15.7"..- έπειτα από πάρα πολύ καιρό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: