2.4.11

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ...81-74 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Πολύ βαθιά βαθμολογική ανάσα για την ομάδα μπάσκετ που κέρδισε έστω και δύσκολα τον ουραγό Ηρακλή με 81-74 στο κλειστό της Ζωφριάς, παραμένοντας πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού με τρείς αγωνιστικές να απομένουν για το πρωτάθλημα - και τέσσερα παιχνίδια για τους παίκτες του Κορωνιού, αφού εκκρεμεί και το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό από την προηγούμενη . Βέβαια με τρία εκτός έδρας ματς (τα άλλα σε Αλεξάνδρειο & Άγιο Θωμά) μόνο εύκολη δεν είναι η συνέχεια, καθώς δεν εξαρτώνται όλα από μας . Η νίκη ήρθε με μεγάλη προσπάθεια και με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 54-61 στο 31', αλλά με δυο συνεχόμενα τρίποντα από Πέρι και Μάκη κι ένα εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ από τον γεροCastle κάναμε το 63-62 (32'37") κι έκτοτε δεν ξαναχάσαμε το προβάδισμα .

Με τον γηραιό να διαθέτει frontline με τους Αγγελακόπουλο & Δέσπο, θα περίμενε κανείς πως ο Darko Cohadarevic θα μπορούσε να κάνει διαφορά... Το πέτυχε αλλά αρνητικά όμως, αφού έκανε το χειρότερό του παιχνίδι με τα κιτρινόμυρα, μένοντας άποντος . Ευτυχώς ο Δορκοφίκης που ήρθε από τον πάγκο και στο τέλος -δικαίως- δεν βγήκε, βοήθησε πάρα πολύ τόσο κάτω από το καλάθι με τα 6-2ρ, όσο και στην επίθεση με τα 2 τρίποντα (και τους 8π) κάνοντας ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Δήμο Ντικούδη που παρά την εκνευριστική αστοχία τους στις βολές (2/5) είχε double score με 18 πόντους και 13 ρημπάουντ (τα 7 επιθετικά)


Απο κει και πέρα ευτυχήσαμε να έχουμε μια παραγωγική τριπλέτα στην περιφέρεια, με τον συνήθη ύποπτο Μάκη Νικολαϊδη να σταματάει στους 18 πόντους (με 4/10 τρ) ενώ είχε και 4ρ-2ασ-2κλ, τον πάντα θετικό ειδικά στα ματς μέσα στα Λιόσια, Voule Mandic να προσθέτει άλλους 14π με άψογα στατιστικά (4/5 2π, 2/2 3π) σερβίροντας παράλληλα και 3 ασιστ, ενώ είχε τέλος λύσεις και από τον Jarrett Hart που μετά από πολύ καιρό έκανε αισθητή την παρουσία του με 13π (4/9 σουτ)-4ασ-1κλ. Αρκετές λύσεις έδωσε και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση ο Καλλινικίδης στο διάστημα που έπαιξε .

Έτσι καλύψαμε το τεράστιο κενό στο '1' όπου οι Smush Parker και κυρίως ο Jerome Coleman έκαναν πάρτυ με αντιπάλους τον Castle που συνέχισε να είναι μέτριος και βοήθησε πραγματικά μόνο στο τέλος και τον Curry που έπαιξε για ένα σκάρτο 7λεπτο, σκοράροντας ένα πόντο (4αγ, 5π, 1,2μο) κι έτσι παραμένει ακόμα πάνω από τον Shannon (2αγ, 2π, 1π μο) στην σκληρή μάχη για τον χειρότερο παραγωγικά ξένο που έχει φορέσει τη φανέλα μας..
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, φυσικά ήταν και η διακοπή ρεύματος την ώρα που ο Mandic άφηνε τη μπάλα στο καλάθι για το 47-48 ..

Κι ένα βίντεο από τον αγώνα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε κόουτς και παίκτες!
Μεγάλη νίκη, κυρίως επειδή παίζαμε κόντρα στον κακό μας εαυτό και με πολύ άγχος να μας βαραίνει.

Ο Darko, προσπάθησε να γίνει ήρωας με κάποιες προσπάθειες στην αρχή. Μόλις δεν του βγήκαν, επειδή τον άλλαξε ο Κορωνιός, μόλις ξαναμπήκε, αντί να τελειώνει τις φάσεις, προσπάθησε να μοιράσει εξεζητημένες πάσες με τραγικά αποτελέσματα. Αυτό βέβαια δείχνει ότι με μεγάλα διαστήματα αποχής και χωρίς προετοιμασία, δε μπορεί να βάζεις 15-18 πόντους κάθε μέρα. Ακόμη και με αντιπάλους ... επιπέδου Δέσπου και Μαρμαρινού.

Στον "άσσο", μηδέν οργάνωση. Επιπλέον, ήταν τόση η κούραση του Castle που στα τελευταία λεπτά, δε μπορούσε να πάει να πάρει τη μπάλα από τους ψηλούς μετά το ριμπάουντ, με αποτέλεσμα αβίαστα λάθη στο κατέβασμα και στις πάσες...

Από την άλλη, επιτέλους σκόραρε κάπως ο Hart, στηρίζοντας τους σταθερά καλούς στα τελευταία μάτς, Μάκη, Voule, Δήμο και Πέρι. Ο Άκης ουσιαστικός σε άμυνα και επίθεση όσο έπαιξε. Νομίζω ο Τζόλος άξιζε κάποιες ευκαιρίες σε αυτό το μάτς στο πρώτο ημίχρονο. Κάποιο τρίποντο θα έβαζε από τα εντελώς αμαρκάριστα που έχασε ο Castle ...

Από τον Ηρακλή, μόνο οι Κόλεμαν και Πέτροβιτς αξίζουν αναφοράς. Ο Κόλεμαν έαλε πολλά τρίποντα, τα περισσότερα όμως χωρίς πίεση ... Ο Πέτροβιτς έκανε πολλά βήματα όταν ξεκινούσε τις προσπάθειες μετά από προσποιήσεις. Οι διαιτητές δεν έδωσαν κανένα...
Α, ο Πάρκερ, μήπως έχει πρόταση να κατέβει Ζωφριά του χρόνου? Δεν είναι κακή ιδέα.

Τέλος, βλέποντας την εικόνα του Ηλυσιακού χωρίς τον Baxter, θεωρώ ότι η νίκη αυτή ίσως να είναι αρκετή να σώσει την κατηγορία.

Μακάρι.

Στέλιος

haridimos είπε...

o Ηλυσιακός πάει και για άλλο παίχτη (πέρα από τον Davis που έκανε ντεμπούτο χθες) και από τις δηλώσεις του Φλεβαράκη μάλλον ψάχνουν 3αρο4άρι.

Δυστυχώς ο Ηλυσιακός παρά το ότι είναι μια ήττα πίσω και έχει και μειονέκτημα στην ισοβαθμία έχει ακόμα το πάνω χέρι, γιατί έχει δυο ματς εντός κι ένα έξω με τον Κολοσσό που κάλλιστα μπορεί να είναι αδιάφορος, την ώρα που εμείς έχουμε τρία εκτός έδρας με μη αδιάφορους αντιπάλους και τέλος τον Πανιώνιο εντός που θα θέλει να μας ξανακάνει ότι και το 1986... και φέτος δεν υπάρχουν και μπαράζ για να τη σκαπουλάρουμε..

Ανώνυμος είπε...

O.K.

Τα έχω λάβει υπόψη μου.
Ακόμη και εάν φέρει τριαρο-τεσσάρι ο Φλέβα, όλοι ξέρουμε ότι όλες του οι ομάδες βασίζονται στην περιφέρεια.

Μία νίκη? Ίσως.
Δεν βλέπω όμως πώς μπορεί να κάνει δύο νίκες.

Τέσπα. Τότε θα κερδίσουμε εμείς τον Άρη εκτός.

Στέλιος

haridimos είπε...

Μαρούσι εντός
Περιστέρι εντός
ναι οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι, αλλά έχουν πολλά & ποικίλα προβλήματα αγωνιστικά και μή..
γιατί δεν πιστεύεις πως μπορεί εύκολα ή δύσκολα να τα πάρει και τα δυο ;

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, ο Ηλυσιακός δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Πλέον έχει και όλη την πίεση αυτός. Οπότε δε πιστεύω, όπως τον είδα εχθές, ότι μπορεί να κάνει νίκη.
Παρόλα αυτά, επειδή όπως ανφέρεις οι αντίπαλοι έχουν και αυτοί προβλήματα, ίσως να καταφέρει μια νίκη. Πιθανότερο με το Μαρούσι, απίθανο με το Περιστέρι.

Εμείς, μπορεί να κερδίσουμε κάποιο εκτός, μπορεί και όχι. Το τελευταίο μάτς είναι στην έδρα μας, έστω με Πανιώνιο. Εύκολα ή δύσκολα (το πιθανότερο) θα το πάρουμε, εάν από αυτό εξαρτάται η κατηγορία.

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κερδίζουμε Μαρούσι (που μάλλον το διέλυσε το πράγμα) και Πανιώνιο εντός (όπου θα αναστήσουμε και πεθαμένους προκειμένου να πάρουμε το ματς) και η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος. Επίσης, ας μην ξεχνάμε, ότι ο Κολοσός και το Περιστέρι, μπορεί να μην είναι αδιάφορες και να θέλουν να μπουν στην 8άδα.

Φώτης Πάτρα

haridimos είπε...

Φώτη καλά αυτά που λες, αλλά σε πείθει πχ ο Castle ότι θα βγάλει τα τέσσερα ματς που έχουμε ακόμα μέσα στις επόμενες 16 μέρες που τελειώνει η Α1 ;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι με βάζελο θα παίξουν οι back up του και λιγότερο αυτός. Επίσης, αν στραβώσει το ματς με τον Άρη νωρίς, πάλι μπορεί να ξεκουραστεί. Τέλος, κάτι παραπάνω ίσως ξέρει ο κόουτς. Ακόμα και με τον Κάστλ κουρασμένο, το Μαρούσι και τον Πανιώνιο ΘΑ τους πάρουμς όπως και να έχει. Και σου είπα. Ίσως να χρειαστούμε μόνο μια νίκη, αυτή με τον Πανιώνιο. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Ηλυσιακός πάρει ΚΑΙ Μαρούσι ΚΑΙ Περιστέρι (για Κολοσσό έξω, δεν το συζητώ, ειδικά αν ο Κολοσσός θέλει να μπει σε καμιά 8άδα, ή να πλασσαριστεί 6ος, που παίζει και αυτό το τελευταίο πολύ).

Φώτης Πάτρα