16.4.11

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ...


Δυστυχώς η Βασίλισσα του Ελληνικού μπάσκετ μας τελείωσε απόψε το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά..

Γιατί κανένας που αχολείται ενεργά με το άθλημα δεν πιστεύει πως υπάρχει έστω και μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην κερδίσει ο Ηλυσιακός στη Ρόδο την Τετάρτη αν εμείς κερδίζουμε τον Πανιώνιο. Για τον ίδιο λόγο που Περιστέρι, Μαρούσι πήγαν για βόλτα στα Ιλίσια και σκίστηκαν μαζί μας σε Λιόσια και Άγιο Θωμά, και που ο Πανελλήνιος έχασε από την Καβάλα ώστε να είμασταν καταδικασμένοι ακόμα κι αν κερδίζαμε το Μαρούσι...

Το Μαρούσι πριν αρχίσει η αναμέτρηση είχε πόντους 1737-1891 και εμείς 1743-1889 . Δηλαδή είχε ΚΑΙ χειρότερη επίθεση ΚΑΙ χειρότερη άμυνα από εμάς. Όμως είχε ΠΕΝΤΕ νίκες παραπάνω και τις έκανε ΕΞΙ . Ποιες είναι οι διαφορές μας με μια ομάδα που μπήκε από το παράθυρο στη φετινή Α1, έχοντας φάει πόρτα από την Euroleague και μαζεύτηκε 2-3 μέρες πριν να αρχίσει το πρωτάθλημα κι έχοντας σαφέστατα λιγότερο μπάτζετ κι από μας ; Πολύ απλά, δεν είχε για μάνατζερ τον Καρβέλα που μετά το Αιγάλεω θα φουντάρει και τη Βασίλισσα, αλλά τον Ελληνιάδη που σκαμπάζει και πέντε πράγματα από scouting ... Επίσης δεν έφερε ότι πιο άχρηστο κυκλοφοράει για playmaker μέσα στην ίδια χρονιά (Shannon, Curry, Boyd) αλλά τον Γκαγκαλούδη που τους έκανε πλάκα χθες και που μάλλον παίρνει λιγότερα από όσο οι δικοί μας .. Ακόμα δεν έπαιζε χωρίς σέντερ, αφού έφερε τον Bagaric που μας έκανε πλάκα και στα δυο παιχνίδια, αφού εμείς επιλέξαμε να βγάλουμε τη χρονιά χωρίς ούτε για δείγμα σεντερ στο ρόστερ .. Στον πάγκο του το Μαρούσι είχε κανονικό προπονητή (καλό ή κακό αδιάφορο) κι όχι μαθητευόμενους μάγους όπως εμείς... που στα 45 προηγούμενα χρόνια της ιστορίας μας, είχαμε σχεδόν πάντα αξιόλογους & έμπειρους τεχνικούς (οι 17 καλύτεροι στους 25, ή οι 9 καλύτεροι στους 10 έχουν βρεθεί στην ομάδα μας στο παρελθόν) αλλά τα τελευταία χρόνια με την εξαίρεση του Φλεβαράκη είχαμε μόνο wannabe coaches.. Και τέλος έχουμε μια διοίκηση που έχει καταφέρει με τις πράξεις και τις δηλώσεις της να είναι αχώνευτη από όλη την Α1 .

Για πολλοστή φορά φέτος η ομάδα δεν υπήρχε στο παρκέ στο τέλος όταν κρινόντουσαν όλα... όπως έγινε στα Ιλίσια στο ματς που καθόρισε την παραμονή, έτσι και τώρα στο τελευταίο δεκάλεπτο αντί οι παίκτες να παίζουν με πάθος για να σώσουν το τομάρι τους απο το να γραφτούν στα μαύρα κατάστιχα, ήταν απαθείς θεατές εντός του παρκέ.. Με τον καλύτερο παίκτη μας τον Μάκη Νικολαϊδη, που ήταν ο μόνος με σταθερή σχέση με το αντίπαλο καλάθι και στα δυο ημίχρονο (αφού πχ ο Mandic ξεκίνησε με 4/4 2π και τέλειωσε με 4/8..) να μην παίρνει καν μπάλα για σουτ από την περιφέρεια στο κρίσιμο διάστημα . Κάτω από το καλάθι ο Ντικούδης επιμένει να παίζει για τα στατιστικά του κι όχι για την ομάδα, βοηθώντας έτσι τον Bagaric να κάνει πλάκα στη frontline μας, αφού και ο Cohadarevic ήταν και πάλι αλλού γι'αλλού ... Από τους ξένους που έχουμε μαζέψει δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα, ο Hart που έχει κάποια σχέση με το άθλημα έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα στο πρώτο δίλεπτο, ήρθε κι έδεσε το πράγμα ..

Τα μέλη της φετινής Α.Ε.Κ. καταφέρνουν να φτιάξουν μια νέα σελίδα .. Μετά τα Hall of Fame, που είχαν τους παίκτες-προπονητές-διοικήσεις που πήραν τα πρωταθλήματα το 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970, 2002, τα κύπελλα το 1981, 2000, 2001, το Κυπελλούχων το 1968, το Saporta το 2000, που έπαιξαν τελικό Ευρωλίγκας το 1998, final-four Πρωταθλητριών το 1966, ημιτελικά Euroleague το 2001, τελικούς playoff το 1997, 2003, 2005 και τελικούς Κυπέλλου το 1976, 1978, 1980, 1988, 1992, 1998, 1999, δημιουργείται πλέον σε αντιδιαστολή και το Hall of Shame.. Και τον Άγγελο Κορωνιό δεν θα τον θυμόμαστε για τα κύπελλα που σήκωσε σε Πυλαία & Λωζάννη σπάζοντας πολύχρονα σερί, αλλά για το ότι ήταν στον πάγκο μας όταν φουντάραμε.. Τον Μηνά Γκέκο όχι γιατί ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία μας, αλλά επειδή δημιούργησε την ομάδα που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά από την ίδρυση της Α' Εθνικής .. Τον Δήμο Ντικούδη όχι γιατί ήταν MVP του πρωταθλήματος του 2002, αλλά γιατί ήταν μέλος της ομάδας που κατάφερε να υποβιβαστεί το 2011. Τους Δορκοφίκη, Νικολαϊδη όχι για όσα προσέφεραν στο προηγούμενο διάστημα, αλλά γιατί ήταν αρχηγοί της ομάδας που έπεσε το 2011 .. Τον Γιάννη Φιλίππου όχι γιατί ήταν ο πρόεδρος των τίτλων, αλλά γιατί κατάφερε να κάνει πράξη τις δηλώσεις του για Α2 (και βγάλε).. Τον Μπάμπη Καραμανλή όχι γιατί μάτωσε οικονομικά αυτή την τριετία, αλλά γιατί αυτός ήταν ο πρόεδρος που οδήγησε το καράβι στη βύθιση ..

2 σχόλια:

phil marlow είπε...

Δηλαδή Χαρίδημε θεωρείς ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσουμε και να χάσει ο Ηλυσιακός;Ο Κορωνιός σε ποιούς παίκτες ανφερόταν;Σε Έλληνες ή ξένους;Τί ακουγόταν όλη την εβδομάδα και δεν ήθελε να πει;Πάντως γνώμη μου είναι ότι σε τέτοια ματς δεν πας με το σταυρό στο χέρι.Αλλά θα τα πούμε όλα τη Μ.Τετάρτη.Ελπίζω σε πρόωρη Ανάσταση ακόμη!

haridimos είπε...

όχι Phil δε θεωρώ πως υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει ο Ηλυσιακός στη Ρόδο - εκτός κι αν χάνουμε εμείς οπότε δε θα χρειάζεται τη νίκη .