23.11.14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΖΗΡΙΝΕΙΟ ΜΕ ΚΗΦΙΣΙΑ


Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε η ομάδα μας από το Ζηρίνειο, κερδίζοντας την ιδιαίτερα αξιόμαχη και φέτος ΑΕΝ Κηφισιάς με 75-80. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο μας διπλό στην Α1, μετά τις 5 Γενάρη του 2011 στο Ιβανώφειο, όταν είχαμε κερδίσει τον Ηρακλή με 68-72 (ήταν για τη 10η αγωνιστική και είχαμε ρεκόρ 4-6 τότε στο τελευταίο ματς του Grundy με τα κιτρινόμαυρα) . Μεσολάβησαν έντεκα συνεχόμενες ήττες, οκτώ την προηγούμενη φορά μας στην Α1 και τρεις φέτος..


Ο αγώνας ήταν ντέρμπυ σε όλο το σαραντάλεπτο, αλλά οι παίκτες του Sakota ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα μπροστά στο σκορ και έφτασαν δίκαια στη νίκη . Κορυφαίος σίγουρα ο Carl English που σκόραρε 22 πόντους με 4/9 τρίποντα (αλλά και 5/14 δίποντα), βοηθώντας την ομάδα μας -που παραμένει μέσα στις τέσσερις χειρότερες στο σκοράρισμα στην Α1- να φτάσει για πρώτη φορά στους 80 πόντους και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Και αυτό συνέβη σε παιχνίδι που ο πρώτος σκόρερ μας μέχρι σήμερα, Dusan Sakota έμεινε για πρώτη φορά σε μονοψήφια παραγωγή 4π με μόλις 2/8 σουτ (είχε πάντως 4ρ, 4ασ, 3κλ). Δείγμα ότι κάτι πάει να αλλάξει και μέσα στο παρκέ μετά την αλλαγή στον πάγκο ..

Χάρη στην καλή παρουσία του English, αλλά και των Milosevic (12π-8ρ), Williamson (8π, 3ρ, 2ασ, 1κλ), Παπαντωνίου (10π χωρίς άστοχο σουτ και με το κρίσιμο τρίποντο στα 100" με το σκορ 72-72) καταφέραμε να ξεπεράσουμε το τεράστιο κενό που είχαμε στο '5', όπου ο Μαυροειδής φάνταζε βγαλμένος από το NBA, έχοντας 29 πόντους & 10 ρημπάουντ. Θα πρέπει άμεσα όμως να καλύψουμε την τρύπα τόσο στη θέση του σέντερ, όσο και στου playmaker μια που πίσω από τον Νώντα δε φαίνεται να υπάρχει τίποτα, αφού ο Nikolic στα δυο ματς με τον Sale στον πάγκο μετρά αθροιστικά 12" παρουσίας (όλα με Απόλλωνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: