9.11.14

ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΚΟΥΡΑΙΝΟΥΝ..


Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα ούτε από την Ελευσίνα (που με τη σειρά της έχει χτίσει κι αυτή πελατειακή σχέση μαζί μας αφού μετρά τρεις νίκες σε ισαριθμα ματς) και με ένα ρεκόρ 1-4 έπειτα από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της στην Α1. Και το 2009/10 είχαμε 1-4 στα 5 πρώτα παιχνίδια, αλλά είχαμε παίξει χωρίς ξένους στους δυο πρώτους αγώνες..


Η ήττα από τον Πανελευσινιακό ήρθε με το γνωστό τρόπο & συνηθισμένο τρόπο των τελευταίων χρόνων... διαιτητική εύνοια στους αντιπάλους -στην περίπτωση αυτή το ντισκαλιφιέ στον English στο 31', ένα σφύριγμα εφεύρεση που καταδίκασε την ομάδα- και κατάρρευση μέσα στο παρκέ με τη διαφορά να μεγαλώνει στο τέλος...

Οι αντίπαλοί μας φόρτωσαν με φάουλ τον Σαρικόπουλο στο δίλεπτο, η ρακέτα μας άδειασε και κάνανε πάρτυ .. Δυο (2) ρημπάουντ μάζεψαν οι σέντερ μας (δηλαδή ο Ζήσης, γιατί ο Τσιάκος παρά τους 8π δεν πήρε κανένα) και έκαναν τον Murray να φαντάζει Hakeem..  Όποιος επέλεξε να λυθεί το συμβόλαιο του Goodridge πριν έρθει αντικαταστάτης μάλλον εγκλημάτισε... Παράλληλα είμασταν τραγικοί στις ελεύθερες βολές με μόλις 13/25 (52%) και 6/15 (40%) στο κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο.. Και το γεγονός πως φέρνουμε (;) τον Rick Jackson που έχει ρεκόρ καριέρας 56% δεν πολυβοηθάει μάλλον.. Ο Παπαντωνίου έσπασε τα ταμπλώ καθώς είχε 1/6 ενώ ο Milosevic 0/2 και ο Κασελάκης 0/2 ..
Έχουμε τη τρίτη χειρότερη άμυνα και την τρίτη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία .. και είναι ενδεικτικό πως οι μόνοι παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων είναι οι Sakota, English, Delininkaitis με τους δυο τελευταίους να έχουν μόλις μπει σε αυτή... Είμαστε δεύτεροι χειρότεροι σε λάθη, αμυντικά ρημπάουντ και 12οι σε ποσοστά από τη γραμμή των βολών και τα 6μ75.. Και 11οι σε σουτ 2π που κάνουμε, αφού αν δεν γίνουν βήματα, ή τρίποντο της απελπισίας, συνήθως μας μένει η μπάλα..  Τα προβλήματα στο '1' και στο '5' είναι παραπάνω από εμφανή ... Ο Delininkaitis στο ντεμπούτο του είχε σε 18'20", 10π με 4/6 βολές και 2/7 σουτ, 4 ασιστ, 2 λάθη. Λογικά θα βελτιωθεί στη συνέχεια αφού προέρχεται από απραξία - το ζήτημα είναι αν θα μπορέσουμε να σταθούμε μόνο με αυτόν και τον Παπαντωνίου στο '1' μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος, γιατί ο Nikolic που μπήκε πρώτη φορά σε δωδεκάδα -φορώντας και το ...33- δεν έπαιξε ούτε πεντάλεπτο.. Τώρα για τον όποιο αντιGoodridge, ας ελπίσουμε να τον έχουμε την Κυριακή με τον Απόλλωνα, που θα πρέπει επιτέλους μετά από .... δέκα χρόνια να τον κερδίσουμε στην Αθήνα για το πρωτάθλημα..


Έχοντας χάσει με 13π στην Αμαλιάδα και 9π στην Ελευσίνα, βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση έχοντας από κάτω μόνο τον Πανιώνιο που στήθηκε πολύ αργότερα ακόμα κι από μας (αλλά μάλλον έκανε καλύτερες/πιο ορθολογικές επιλογές σε ξένους). Μπορεί να μην κάναμε κανονική προετοιμασία, να μην διαλέξαμε παίκτες από το πάνω ράφι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος υπεύθυνα να μας πει γιατί έφυγε ο Goodridge χωρίς να έρθει ο όποιος Pinkney, Jackson, οτιδήποτε, γιατί επιλέχθηκε να κόψουμε και τον Wright & τον Kyles ενώ δεν ήταν απαραίτητο (από άποψη κανονισμών) για να παίξει ο Delininkaitis με τον Πανελευσινιακό, γιατί επιλέξαμε τους συγκεκριμένους ξένους που πήραμε στο ξεκίνημα, γιατί δεν έμειναν πχ οι Wright-Goodridge και δεν αντικαταστήσαμε τους Kyles-Williamson με τους Delininkaitis-English και γιατί δεν τους αξιοποιούμε για αυτό που τους πήραμε.. Πχ ο Goodridge ξέραμε ότι ήταν πιο αμυντικός παίκτης και κρίθηκε για την κακή επιθετική του παραγωγή - ο Williamson ήρθε για σουτέρ και δεν παίρνει σουτ (δεν παίζει καν ουσιαστικα) - ο Nikolic για ποιο λόγο έμεινε ; για να παίζει ένα πεντάλεπτο ; Για τέτοιο ρόλο 1000 φορές να έμενε στην ομάδα σαν παίκτης ο Φαλέκας .. Παράλληλα φαντάζει ανεξήγητη η εμμονή στο rotation για το rotation, αλλά και στη σταθερή χρονική παρουσία των παικτών.Λογικό να δημιουργούνται θέματα παραμονής και για τον Ζιάγκο, γιατί ένα μήνα στο πρωτάθλημα θα έπρεπε να βλέπουμε βελτίωση στην παρουσία μας στο παρκέ και δεν γίνεται.. Και σε ομάδα που δεν τσουλάει, είναι ευκολότερο να αλλάξει ο ένας παρά οι πολλοί (που έχουμε και περιορισμούς από τους κανονισμούς)




Υ.Γ. Τα ξεκινήματά μας τα τελευταία 15 χρόνια στην Α1 .
2014/15 : 1-4
2010/11 : 2-3
2009/10 : 1-4 (παίξαμε τα πρώτα 2 χωρίς ξένους)
2008/09 : 3-2
2007/08 : 2-3
2006/07 : 2-3
2005/06 : 3-2
2004/05 : 3-2
2003/04 : 4-1
2002/03 : 5-0
2001/02 : 5-0
2000/01 : 5-0
1999/00 : 4-1
1998/99 : 4-1

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για την ήττα, η οποία απο την άλλη, ίσως να φέρει εξελίξεις στο προπονητικό team.
Νέος κοουτς, νέα φιλοσοφία, νέο ξεκίνημα.
Ειναι αρκετό για να πάμε καλύτερα;;;
Για μένα σίγουρα ναι.
Το υλικό υπάρχει, σε ποιότητα και ποσότητα.
Μονή παραφωνία η αντικατάσταση του Wright, αντί ενός εκ των Nikolic η Milosevic. Δεν ξέρω εάν ο Deli μπορεί να παίξει βασικός άσσος, καθώς ειναι combo guard, δηλαδή, περισσότερο δυαρι.
Στους ψηλούς, εάν έρθει ο Jackson, τότε σίγουρα αλλάζουμε επίπεδο μέσα στη ρακέτα. Με τον Jackson στο πέντε, τραβάς Σακοτα η Milosevic απέξω, που έχουν το σουτ, και μένει χώρος για English και Williamson (εξακολουθώ να πιστεύω οτι ειναι καλός παίκτης, αλλά δεν παίρνει ευκαιρίες).
Με τον αμερικανό στο τέσσερα, κερδίζεις σε ύψος με Σαρικοπουλο, αλλά τότε πρέπει να θυσιάσεις ταχύτητα και να παίξεις πολύ πιο αργά, για να βγουν τα σύστηματα.
Ψυχραιμία, πολύ δουλειά και θα πάμε καλύτερα.
Στέλιος