13.10.22

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΠΗΡΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Παίζοντας εξαιρετικά στο 2ο δεκάλεπτο αλλά και στο διάστημα 25-35', η ομάδα μπάσκετ έφτασε εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα κερδίζοντας με 73-84 τη Reggio Emilia - και αν ήταν πιο συγκεντρωμένη στο τέλος θα διατηρούσε και τη διαφορά πάνω από τους 15π . Με το αποτέλεσμα αυτό η Α.Ε.Κ. είναι (έστω και στην πολλαπλή ισοβαθμία) στην 1η θέση του ομίλου έχοντας βγάλει το πιο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος καθώς έχει μόλις ένα ματς έξω από τα Άνω Λιόσια στα τέσσερα που απομένουν, κι έτσι η υπόθεση πρόκριση είναι περισσότερο στα δικά της χέρια.

Τη μάχη της εξέδρας κέρδισαν κατά κράτος και οι οπαδοί μας που έστησαν το δικό τους πάρτυ στο PalaBigi και χάρηκαν με το παραπάνω την πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη μετα από 20 μήνες και επτά συνεχόμενες ήττες... Η τελευταία μας νίκη ήταν στο Minsk στις 20/1/2021 .

Ο Ηλίας Καντζούρης με τους συνεργάτες του είχαν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και όταν βρέθηκαν στο παρκέ μαζί οι Ξανθόπουλος-Strelnieks-Madsen η ομάδα μπλόκαρε το ρυθμό των Ιταλών, επέβαλλε το δικό της και χάρη στην υποδειγματική της αμυντική λειτουργία δεν απειλήθηκε με ροκάνισμα της διαφοράς ούτε στο ξεκίνημα της γ περιόδου όταν είχε 1/9 σουτ. Η εμφάνιση σαφέστατα και ικανοποίησε και τον πιο αισιόδοξο ενωσίτη και αφήνει αρκετή αισιοδοξία για τη συνέχεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: