22.12.22

ΜΕ ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

 

 Αν και έχανε με 25π στο 15' (10-35) και 24π στο 18' (16-40), η ομάδα μπάσκετ με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στη νίκη με 80-72 (56-32 το επιμέρους σκορ) επί της Pinar Karsiyaka στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο κι έτσι τερμάτισε 2η στον όμιλο. Η πρόκρισή αυτή καθ'αυτή είχε επιτευχθεί λίγο πριν το τέλος του αγώνα καθώς την ίδια ώρα η Telekom Bonn περνούσε εύκολα από τη Reggio Emilia. Πλέον η Α.Ε.Κ. καλείται να αντιμετωπίσει την Tofas Bursa (του Δημήτρη Πρίφτη) στα playin με πλεονέκτημα έδρας : πρώτο ματς στα άδεια ξανά Άνω Λιόσια στις 4/1, δεύτερο στην Προύσα (10/1) και τρίτο αν χρειαστεί πάλι κεκλεισμένων στην έδρα της (18/1).

Αυτή η πρόκριση ήταν η πρώτη που πανηγύρισε η ομάδα μας έχοντας έδρα στα Άνω Λιόσια, καθώς δεν είχε καταφέρει να περάσει από τον όμιλο, ούτε το 2002/03 στην Euroleague (όταν έπαιξε τα πρώτα 4 παιχνίδια στη Λαμία και τα άλλα 3 στη Ζωφριά), ούτε το 2003/04 πάλι στην Euroleague, ούτε και πέρσι στο BCL . Αξιοσημείωτο και πως οι μόνες εντός έδρας νίκες επί τουρκικών ομάδων από τότε που η Α.Ε.Κ. επέστρεψε στη φυσική της θέση έχουν γίνει χωρίς θεατές στις εξέδρες.. Το 2020/21 με την Turk Telekom λόγω covid, και τώρα λόγω τιμωρίας.
 

Kορυφαίος παίκτης μας ήταν με διαφορά ο Akil Mitchell που κυριάρχησε και στις δυο πλευρές του παρκέ και τέλειωσε το ματς με ακόμα ένα double-double (25π-14ρ), ενώ πάρα πολλές λύσεις έδωσαν ειδικά στην εξαιρετική αμυντική μας λειτουργία στο β' ημίχρονο οι Κόνιαρης-Φλιώνης-Williams με τους δυο τελευταίους να δίνουν σημαντικές λύσεις και στην επίθεση..
 

 

Δείτε χάϊλάϊτς από τον αγώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: