5.2.23

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ

 

Όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στον δεύτερο, το νικηφόρο σερί της ομάδας στην Α1 διακόπηκε από τον Άρη, κι έτσι έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.  Δύσκολα  θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό καθώς οι παίκτες μας έκαναν σωρεία λαθών που και παιδαριώδη και αβίαστα ήταν (ειδικά στο διάστημα που το ματς ήταν ανοικτό στην 3η περίοδο, και η κούραση από τα διπλά ματς κάθε εβδομάδες δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα), έγινε κάκιστη διαχείριση των φάουλ αφήνοντας ελεύθερα σουτ ενώ είχαν να δώσουν και επίσης όταν οι διαιτητές σφύριζαν με εντελώς διαφορετικά κριτήρια στις δυο πλευρές..

Οι αντίπαλοι είχαν μόνιμα το ελεύθερο να πιέζουν χωρίς να σφυρίζονται τα φάουλ που έκαναν ενώ είχαμε πάμπολλα σφαλτσοσφυρίγματα με αποκορύφωμα ίσως τη φάση που ο Goodwin κρεμάστηκε από τη στεφάνη και οι τρεις διαιτητές σφυρίζαν κλέφτικα κι ενώ το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί τότε.. Πάντως αν θέλει η ομάδα να αποφύγει τους δυο πρώτους θα πρέπει να κερδίσει και τα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Λαύριο, Κολοσσό αλλά και τουλάχιστον δυο από τα εκτός σε Ιωνικό, Προμηθέα, ΠΑΟΚ.. Και σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση - δεν είναι τυχαίο πως έμεινε κάτω από τους 65π και στα δυο ματς με τον Άρη..


 

4 σχόλια:

GeorgeZ είπε...

Είχα καλομάθει τα τελευταία χρόνια και με τα διπλά στη Θεσσαλονίκη (2018-2019 σε Άρη, νίκη σε BCL με ΠΑΟΚ, νίκη σε πρωτάθλημα την επόμενη με ΠΑΟΚ, δύο νίκες στην καραντίνα με ΠΑΟΚ-Άρη και δύο νίκες στο Ιβανώφειο) αλλά στην επιστροφή μου στο γήπεδο μετά την περσινή χρονιά που δεν πήγα, αφού εκτός έδρας μέχρι και τον Μάρτιο δεν βλεπόμασταν και με τον ΠΑΟΚ ήταν αδιάφορο το μάτς, επιστρέψαμε στην γνωστή ηττοπάθεια που εμφανίζουμε στα μέρη μου.

Παραδοσιακά άλλωστε ο Άρης στην έδρα του μας δυσκολεύει και έχοντας εμείς πολύ καλύτερες ομάδες. Αξέχαστος από τα πρόσφατα που ήμουν και μέσα άλλωστε για μένα και ο ημιτελικός του 2016-2017 (ΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ) και τα μούτρα μου στην τελευταία άμυνα.

Το σημαντικό είναι το μάτς με την Λιμόζ. Τώρα για το πρωτάθλημα είναι σημαντική η ήττα του ΠΑΟΚ στη Νίκαια. Οι 13 νίκες μας φέρνουν στην πρώτη τετράδα πιθανότατα. Οι 12 όμως είναι πιθανό να μας αφήσουν εκτός εξάδας έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα. Και εγώ βλέπω ότι το να κάνουμε 12 νίκες φαίνεται αρκετά βατό, αλλά η 13η θα πρέπει να γίνει σε ένα από τα ματς με ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (εντός) ή στην Πάτρα ή στη Θεσσαλονίκη με ΠΑΟΚ. Το κακό είναι ότι έχουμε το Περιστέρι στην ισοβαθμία που μάλλον θα μας περάσει σε νίκες και υστερούμε στην ισοβαθμία από Άρη και ΠΑΟΚ που είναι πολύ πιθανό να έχουν το ίδιο ρεκόρ με εμάς στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Ο Προμηθέας φόρτσαρε και φαίνεται ότι θα είναι στην εξάδα. Άρα μέχρι και η έκτη θέση μας κάνει για να βγούμε την επόμενη σεζόν BCL. Μας κάνει προφανώς και για να έχουμε και ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά και να κερδίσουμε και την συμμετοχή στο ΣούπερΚαπ της επόμενης περιόδου συν τα όποια οικονομικά κέρδη υπάρχουν.

haridimos είπε...

Περιστέρι (9-6): @Καρδίτσα, @Αρης, Λαυριο, @Ιωνικός, Κολοσσός, @Προμηθέας, ΠΑΟ. Ευκολα πάει στις 11 κι αν κερδισει σε Καρδιτσα-Νικαια στις 13 και το ξεχνάμε.
Προμηθέας (9-6): @ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, @ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, @Απόλλων, Περιστέρι, @Αρης. Αν πάρει τα εντός πάει 12 & με διπλό στον Απολλωνα πάει 13.
Αρης (8-7) : @Απόλλων, Περιστέρι, @Καρδίτσα, @Λαύριο, Ιωνικός, @Κολοσσός, Προμηθέας. Με 3 νίκες εντός κι ένα διπλό πάει στις 12 νίκες (και θα πρέπει να κάνουμε διπλό εκτός από τη Νικαια για να τον περάσουμε)
ΠΑΟΚ (8-7) : Κολοσσός, @Προμηθέας, ΠΑΟ, Καρδίτσα, @ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, @Απόλλων. Αν κερδισει εμας πάει εύκολα στις 11, και με ενα διπλό στον Απολλωνα πάει στις 12 (και με το 2-0 με μας, μας έχει κι αυτός από κάτω)
Κολοσσός (8-6) : ΠΑΟ, @ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, @ΑΕΚ, Απόλλων, @Περιστέρι, Αρης, @Λαύριο. Εχει δυσκολο πρόγραμμα. Δύσκολα θα πάει πάνω από 11 νίκες. (βέβαια για το BCL και να μας περάσει στη βαθμολογία μάλλον δεν μας επηρεάζει γιατί δεν θα δηλώσει συμμετοχή όπως και φέτος)

Χωρίς διπλό σε Πυλαία ή Προμηθέα, δεν πάμε πάνω από 7οι αν δεν χάσουν οι άλλοι σε Νικαιες, Καρδίτσες, Απολλωνες, Λαύρια.

GeorgeZ είπε...

Περιστέρι: Έχει καλή ομάδα και χωρίς Ευρώπη θα είναι ακόμη πιο σταθερό. Δεν θεωρώ ότι θα χάσει από πιο αδύναμους αντιπάλους και μπορεί και κανένα μεγάλο διπλό σε Θεσσαλονίκη ή Πάτρα.
Άρης: Έχει το ευκολότερο πρόγραμμα θεωρητικά, αλλά εκτός έδρας είναι πολύ μέτριος. Μπορεί να χάσει και στα τέσσερα εκτός, ειδικά τώρα που φουντώνει η μάχη για την παραμονή. Επίσης Περιστέρι και Προμηθέας δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι αν και θα παίζει εντός.
Κολοσσός: Δεν μας περνάει εκτός και αν μας κερδίσει στα Λιόσια.
ΠΑΟΚ: Πολύ ασταθής ομάδα. Θα φτάσει στις 12 νίκες θεωρώ αλλά με τίποτα παραπάνω. ''Κλείδι'' για αυτόν το μάτς με τον Απόλλωνα, που είναι πάντως τελευταία αγωνιστική και μπορεί να παίζει την παραμονή ο Απόλλων.
Προμηθέας: Ξεκίνησε άσχημα και έμεινε πίσω. Θα κριθεί στο μεταξύ μας στην Πάτρα αν θα μας περάσει. Πιθανότατα να δίνουμε πολύ κρίσιμα μάτς για την Ευρώπη τότε.

Συμπερασματικά...Δεν είναι απίθανο να βγούμε 7οι, αλλά θεωρώ ότι κάποιος θα γκελάρει κάπου θα κάνει μια κακή ήττα γιατί όλοι είναι και οριακά από πάνω μας στις πιθανότητες. Σε Πυλαία το βλέπω πολύ δύσκολο να κερδίζουμε. Ίσως επειδή έχω ζήσει και την ατμόσφαιρα και πως μας περιμένουν κάθε χρόνο. Σε Πάτρα πιο πιθανό, όπου κερδίσαμε και πέρυσι στην κανονική περίοδο.

Καλά τα λέμε εμείς πάντως αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει σε πόσο δύσκολη βαθμολογικά θέση είμαστε. Όλοι λένε 3οι και ιστορίες. Ελπίζω εντός ομάδας να το έχουν καταλάβει διότι δεν θέλω να σκεφτώ πόσο καταστροφικό θα είναι να μην είματε στο BCL την επόμενη σεζόν.

haridimos είπε...

Όντως ο πολύς κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι την πραγματική διάσταση της βαθμολογίας.
Πχ λέγανε πως αν ο Αρης ηταν καλός γιατι ήταν 2 νίκες πίσω μας.. Ήταν 2 νικες πισω μας γιατι πολύ απλά έχει παίξει με γαβροβάζελους στο β γύρο κι εμείς όχι..