6.12.06

ΔΙΠΛΟ ΚΕΡΔΟΣ : ΝΙΚΗ & ΔΙΑΦΟΡΑ


Επιτέλους έσπασε το σερί των κάκιστων εμφανίσεων των τελευταίων εβδομάδων που μετρούσαμε 2 ήττες με 42 πόντους διαφορά, ενώ και στην Ευρώπη είχαμε στα τελευταία 3 ματς συνολική διαφορά -63 πόντων (20 από Hemofarm, 17 από Nancy, 26 από Lietuvos). Παίζοντας μετά από καιρό μυαλωμένα και με έμφαση στην άμυνα, καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλης (ψυχολογικής κυρίως) σημασίας νίκη κόντρα στην Grupo Dunas Gran Canarias.

Τα κλειδιά για την επικράτηση ήταν : ο Jasmin Perkovic με τους 19 του πόντους που μας βοήθησε να μείνουμε ζωντανοί στο πρώτο μέρος αλλά και να κάνουμε το comeback στην επανάληψη, ο Νέστορας Κόμματος με τα 5 τρίποντα που πέτυχε εκτελώντας τους Ισπανούς από την περιφέρεια, ο Scott που παρά τα πάαααρα πολλά χαμένα layup από κάτω μόνος του κατέβασε 11 πολύτιμα ρημπάουντ, o Σωτήρης με την καλή άμυνα συνοδευόμενη από 4 ασιστ και 3 κλεψίματα και κυρίως ο Χρήστος Ταπούτος που με την καταλυτική του παρουσία έσφιξε την άμυνά μας κάτω από τα καλάθια, βοήθησε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και να ξεπεράσουμε την ασφυγκτική πίεση των Ισπανών και ήταν ο κύριος λόγος που πήραμε το προβάδισμα με 61-49 που ήταν και το σημείο που κρίθηκε το παιχνίδι. Έστω κι αν μετά, επειδή πέρασε στον πάγκο μετά από ένα λάθος, δε μπορούσαμε να περάσουμε τη σέντρα για 3-4 επιθέσεις...

Το ευχάριστο δεν ήταν μόνο πως πήραμε το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά και πως καταφέραμε να υπερκαλύψουμε και τη διαφορά που είχαμε χάσει στην Ισπανία (57-63 εκεί, 70-58 τώρα). Έτσι θεωρητικά παραμένουμε μέσα στο κυνήγι της πρόκρισης. Βέβαια, θεωρητικά μόνο, αφού είναι αρκετά δύσκολο να τα καταφέρουμε. Όχι και απίθανο πάντως για να είμαστε δίκαιοι. Εμείς έχουμε μόλις ένα ματς στο ΟΑΚΑ με την Nancy, κι εκτός τις Bamberg, Hemofarm, Lietuvos. Αυτοί μέσα τους Σέρβους και τους Λιθουανούς, έξω τους Γερμανούς και τους Γάλλους. Αν μπορέσουμε να πάρουμε διπλό στη Γερμανία την άλλη βδομάδα θα έχει νόημα αυτή η κουβέντα. Το βασικό όμως, είναι η ομάδα να αγωνίζεται τιμώντας τη βαριά φανέλλα που έχει στη Γηραιά Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: