23.5.08

Όσο υπάρχουν οι 2 Γιάννηδες - ΦΚ

Τα είπε όλα ο ΦΚ για το τι συμβαίνει στην πολύπαθη Βασίλισσα...

Το λινκ σε basketblog

και το άρθρο :

Όσο υπάρχουν οι δύο Γιάννηδες... Sample ImageΤου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη
23/05/2008


Παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση τα όσα γράφονται και λέγονται για τον λαβύρινθο της μπασκετικής ΑΕΚ, όλο και μεγαλώνει η απορία, την οποία είχαμε από την πρώτη στιγμή, ούτε καν από την πρώτη ώρα. Δηλαδή, ως πότε θα βρίσκονται άτομα μέσα και πέριξ της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ, που θα τα κοροϊδεύουν οι δύο περιβόητοι Γιάννηδες, ο Φιλίππου κι ο Γρανίτσας;

Εκτός, αν δεν πρόκειται γι' άγνοια, ότι πέφτουν θύματα εμπαιγμού από τους δύο τραχύτατους δυνάστες της άλλοτε "Βασίλισσας", αλλά και για δικό τους "παιχνίδι", που τους βολεύει να μένουν μισοκρυμμένοι - μισοκαλυμμένοι από τον κονιορτό, που αφήνουν οι γκρεμοχαλαστές του "Νίκος Γκούμας" και του θρυλικού Τμήματος μπάσκετ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει νοήμων άνθρωπος, "Ενωσίτης" η μη, που να μην αντιλαμβάνεται την τακτική - πολιτική, τις μεθόδους, που χρησιμοποιούν, κατά τα τελευταία χρόνια, οι δύο ολέθριοι, για την ΑΕΚ, Γιάννηδες. Από τους οποίους ο ένας –ο "μπος"- παριστάνει τον "εξαφανισμένο" κι απλησίαστο, ο άλλος το εντελώς αντίθετο, ακριβώς για να βρίσκεται -ο Γρανίτσας- μέσα στα πρόσωπα και στα πράγματα και να ενημερώνει τον "αόρατο εγκέφαλο".
Γιατί, βέβαια, ουδέποτε ο Γιάννης Νο 2 έπαυσε να είναι ο απόλυτα έμπιστος και το βαρύ εκτελεστικό όργανο του Γιάννη Νο 1, έστω κι αν διαζεύχθηκαν επαγγελματικά ή έστω κι αν διεισδύει, ανάμεσα τους, σε μερικές περιπτώσεις ο υιός Δημήτρης. Ο τελευταίος ασφαλώς έχει παίξει κι αυτός ρόλος στο αποτελείωμα του ξεχαρβαλώματος της ομάδας, με τρομερές ευθύνες κατά τον χειρισμό θεμάτων περί τους προπονητές και του "πουλήματος - ξεπουλήματος" παικτών, όπως του Χατζή, του Ζήση, του Μπουρούση κι άλλων. Με το κάποιο "ελαφρυντικό", για τον τρίτο της καταστροφικής παρέας, πως "έμαθε ανάλογα με τους δασκάλους, που είχε"...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πάρα πολύς χρόνος, για να εξηγήσει κανείς το πώς ένας ευφυής επιχειρηματίας, όπως είναι ο Δημήτρης Δρόσος, έπεσε στην φοβερή παγίδα -των Γιάννηδων- και δέχτηκε να πάρει, στην ουσία, "κοπανιστό αέρα", αρκεί να ηγηθεί, για μία(;) σεζόν, της εκτυφλωτικά επώνυμης (χάρη στο παρελθόν της) ΑΕΚ. Εδώ, άλλη μία πολύ μεγάλη απορία, την οποία εκφράζουμε, χωρίς να δεχόμαστε για σωστή την κατηγορηματική πρόβλεψη, που έκαναν συγκεκριμένοι μπασκετάνθρωποι, πέρσι τέτοιο, περίπου, καιρό, ότι: "Ο Δρόσος δεν μένει κάπου σταθερός. Πάντοτε φεύγει. Έχει την παραίτηση για ψωμοτύρι του"!
Δεν θα ενστερνιστούμε αυτή την αρνητική άποψη, για να μη αδικήσουμε τον κ. Δρόσο, μαζί και συνεργάτες του, όπως τον γηγενή Δικεφαλοαετίσιο, τον Μπάμπη Καραμανλή. Στον Δημήτρη Δρόσο αναγνωρίζουμε, ότι στη μία σεζόν, που μισοείχε ή δήθεν είχε (!) τον έλεγχο της ΚΑΕ, προσπάθησε - προσέφερε πάρα πολλά, έστω κι αν τα διασκορπισμένα στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Μαρούσι "Γιαννοφίδια" είχαν γίνει ένα, είχαν κουλουριαστεί, με τα δικτάκια στα μπασκετικά καλάθια της ΑΕΚ!

ΣΩΤΗΡΙΑ για την άλλοτε "Βασίλισσα" δεν υπάρχει, όσο οι δύο Γιάννηδες θα μένουν απτόητοι - ανίκητοι ακόμη κι από ισχυρές οντότητες, όπως είναι ο Ντέμης και η Χατζηχρήστια - "Original". Οι δυο τελευταίοι δείχνουν πράγματι εξαιρετικό ενδιαφέρον, αντίθετα με τον αδιάφορο και μπροστά σ' αυτό το πελώριο "Ενωσίτικο" δράμα, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Ο ΠΑΟΚ, που επίσης υποφέρει εξ αιτίας του ιδιοκτησιακού, θα βρει ξανά τρόπους για να συνέλθει, αξιοποιώντας, σε τελική ανάλυση, και τις κυβερνητικές και γενικά πολιτικές προσωπικότητες, που ευαισθητοποιούνται μόνιμα, στις οποιεσδήποτε ευαίσθητες, ως κι αρρωστημένες, καταστάσεις του. Η ΑΕΚ δεν έχει τέτοια εύνοια, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάποιον, έστω εξ ουρανού "δικό της πρωθυπουργό ή μεγαλοϋπουργό".
Ο Άρης κλυδωνίστηκε, εξ αιτίας του "αμαρουσιώτικου τσουνάμι", αλλά μέσα σε λίγα 24ώρα συνήλθε και ξαναπαίρνει στα πάνω του. Η μόνη ιστορική και πρωτοπόρος Δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, που θα συνεχίζει να παραπαίει, να φυτοζωεί, να διαχειμάζει υπό αγωνιστική ανυποληψία, να... (Δημητρο) "Δροσίζεται" φευγαλέα και μετά πάλι να πνίγεται από την σκόνη των "Γιαννοερειπίων" θα είναι η ΑΕΚ. Ο "κιτρινο" - Δικέφαλος δεν θα ξανασηκώσει τα κεφάλια του, όσο θα Γιαννοκρατείται!

● Θα είναι - θα διαιωνίζεται σε "υποΑΕΚ", σε ξυπόλυτη και ρακένδυτη "Βασίλισσα" όσο δεν θα βρίσκονται ΕΝΑΣ ή ΠΟΛΛΟΙ για να κάνουν (εννοείται με απόλυτα ειρηνική - φιλαθλοπρεπή μεθόδευση) παρελθόν - όσο πιο μακρινό (και παντοτινό) παρελθόν τους δύο Εφιάλτες - Γιάννηδες, τον Φιλίππου και τον Γρανίτσα. Όλα τα άλλα είναι μισόλογα, ερμαφρόδιτες καταστάσεις, ημίμετρα, παθητική στάση, ασπιρίνη για τον καρκίνο. Με τον κάθε "Δρόσο" να αφυδατώνεται, να ξεραίνεται, να μαραζώνει από άνοιξη, σε άνοιξη...

● Και το αθάνατο "'68" , σε οποιασδήποτε μορφής ανάμνηση του, να προκαλεί (ήδη) όχι απλά τάση μελαγχολίας, αλλά γοερό κλάμα. Με τραγικό γεγονός, ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ "1968άρης" Ευρωκυπελλούχος, από τους άσσους της, ξεσηκώνεται - επαναστατεί, για να σπάσει - να λιώσει τις αλυσίδες - δεσμά της "Γιαννοσκλαβιάς"!
Οι "Ζούπες", για παράδειγμα, μόνο για τα δημαρχιλίκια νοιάζονται. Ας μη προχωρήσουμε και σε άλλους, δεν είναι αυτοί το μείζον πρόβλημα, είναι -ναι!- η απάθεια και η απολεμικότητα των "Μελισσανίδηδων", για να τα λέμε και να τα γράφουμε έξω από τα δόντια...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΚ για ακόμη μια φορά δηλώνει παρών για να βοηθήσει στην άρση του αδιεξόδου. Ελπίζω να τα καταφέρει καθώς η καλύτερη λύση θα ήταν ένας κολοσσός όπως ο Μελισσανίδης να αναλάβει την ΚΑΕ.
Σε άλλη περίπτωση αξίζει να διερευνηθεί και η εξής εναλλακτική λύση:
Εάν υποθέσουμε ότι ο κ. Δρόσος αποχώρησε επειδή αθέτησε τη συμφωνία ο Φιλλίπου, τότε, υποτίθεται, ότι δεν θα είχε πρόβλημα να αναλάβει την ΑΕΚ εάν πράγματι ο νυν μεγαλομέτοχος την πωλούσε. Εάν η εμπιστοσύνη έχει χαθεί, τότε άλλοι Ενωσίτες θα μπορούσαν να μεσολαβήσουν, ας πούμε ως εξής: Η ΠΑΕ αγοράζει την ΚΑΕ από τον Φιλλίπου και στην συνέχεια πουλά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον κ. Δρόσο.
Με 3 εκατ. ευρώ και κάτι ψιλά μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ, καλό θα ήταν ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ας πούμε 10 εκατ. ευρώ) με τα οποία αφενός θα ξεχρεώσει όλες τις προηγούμενες οφειλές και αφετέρου θα έχει πιο υγιή οικονομική βάση για το σχεδιασμό μιας ομάδας που πράγματι θα είναι μεγάλη σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι Ενωσίτες μόνο τότε θα ενισχύσουν την ομάδα. Εάν ήθελαν απλώς να κερδίζουν τις εντυπώσεις θα πήγαιναν να δουν το Μαρούσι ή το Αιγάλεω.
Εάν πραγματικά οι Ενωσίτες γυρίσουν στο γήπεδο (ας πούμε πέντε χιλιάδες εισιτήρια μέσο όρο), τότε αλλάζουν επίπεδο και τα έσοδα (χορηγοί, τηλεόραση) ώστε ο μέλλον μεγαλομέτοχος να μην βάζει το χέρι στην τσέπη του για 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως ισχυρίζεται ότι έκανε ο κ. Δρόσος.
Ευχαριστώ,
Στέλιος.

Ανώνυμος είπε...

Στις 25 Μαϊου πριν 13 χρόνια πέθανε ο Κρέζιμιρ Τσόσιτς. Επειδή θα έχετε πολλές αναμνήσεις από αυτόν τον σπουδαίο παίκτη - προπονητή γράφτε σας παρακαλώ κάποια περιστατικά για να θυμόμαστε γεγονότα από την μπασκετική ιστορία.

haridimos είπε...

Έβαλα ένα τόπικ για τον μεγάλο Κρέζο.
Ελπίζω να προσθέσω κι άλλα στοιχεία στη συνέχεια.