21.5.08

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ



Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Original και αρκετούς επιχειρηματίες τη Δευτέρα στο Παρκ, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.

Το θέμα έπαιξε πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο του Score την Τρίτη.


Πρωτοσέλιδα αλλά με λιγότερη έμφαση έπαιξε στην Ένωση την ίδια μέρα, αλλά και σήμερα Τετάρτη στο Score με δηλώσεις των Μπάμπη Καραμανλή, Βασίλη Τόγελου, Μιχάλη Παπαδημητρίου, Νίκου Γεωργαντζόγλου.
Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα από τη συγκέντρωση, είναι πως έχει μορφοποιηθεί σχηματισμός που θα διεκδικήσει την προεδρία της Μάνας ΑΕΚ αφού πρώτα οδηγήσει τη σημερινή διοίκηση στις εκλογές, μάλλον με συλλογή υπογραφών.

Χθες είχαμε την πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Ανατολιωτάκη, με την οποία σήκωνε το γάντι και άρχιζε ευθεία αντιπαράθεση με τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές του

A N A K O I N Ω Σ Η
20 Μάιου 2008 - ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Η Α.Ε.Κ. είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν». Τα λόγια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που αγγίζουν την ψυχή του κάθε Αεκτζή, ορισμένοι τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Τα χρησιμοποιούν κυρίως για να εξυπηρετήσουν ίδιο όφελος. Ο κ. Χατζηχρήστος και η παρέα του απέδειξαν ότι με τις ενέργειές τους αντί να εξυπηρετούν βλάπτουν το Σωματείο. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι πολλές από τις επιλογές – κινητοποιήσεις οδήγησαν το Σωματείο μας σε αποτυχία.
  1. Η επιλογή του κ. Ψωμιάδη στη Διοίκηση της Ερασιτεχνικής-ΠΑΕ-ΚΑΕ ΑΕΚ. (Αλήθεια πόσο συμμετείχατε για να κρεμαστεί στο δέντρο ο κ. Ρουσσάκης προκειμένου να παραιτηθεί;)
  2. Η παρέμβαση στις εκλογές της Ερασιτεχνικής (30/05/2005) και ο εκδιωγμός του Δημήτρη Μελισσανίδη.
  3. Η επιμονή στην απομάκρυνση από την ΚΑΕ του Γιάννη Φιλίππου του μοναδικού οικονομικού κολοσσού που διέθετε η ΑΕΚ.
  4. Οι δηλώσεις για τη δημιουργία γηπέδου οπουδήποτε γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος.
Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μόνο εγγύηση δεν αποτελούν για την πορεία της ΑΕΚ. Το επιχείρημα ότι η σημερινή Διοίκηση έχει διαλύσει και έχει απαξιώσει την Ερασιτεχνική το δέχονται μόνο όσοι έχουν άγνοια της πραγματικότητας. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ γνωρίζουν καλά ότι αυτή η Διοίκηση είναι η μοναδική που αντιστάθηκε, αντιστέκεται στις ορέξεις των επιχειρηματιών αλλά και ορισμένων συμφερόντων που επιδιώκουν οφέλη από την κατασκευή του γηπέδου στην χωματερή των Άνω Λιοσίων.
Όλη αυτή η προσπάθεια μεθοδεύεται εδώ και καιρό και η εξεύρεση της σημερινής συγκυρίας με τον υποβιβασμό των δύο τμημάτων αποδεικνύει τους σκοπούς των συγκεκριμένων κυρίων.
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πρέπει να αναλογιστούν ποιες είναι οι δυνάμεις που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου αυτόματα θα σημάνει την αναγέννηση του Σωματείου. Τίθεται επομένως το ερώτημα εάν η Ερασιτεχνική, η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και όλοι οι Σύνδεσμοι συμφωνήσουν για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είχε τελειώσει το θέμα ή όχι;
Η χθεσινή σύναξη όπου συμμετείχαν ονόματα που δεν είναι καν μέλη της Ερασιτεχνικής εισηγήθηκαν να εγκαταλείψουν την Διοίκηση, άνθρωποι που επί 2 χρόνια περιφρούρησαν όλα τα δικαιώματα της Μάνας ΑΕΚ (γήπεδο, σήμα, δικαίωμα του 10%) στήριξαν οικονομικά την Ερασιτεχνική σε εποχές όπου η ΠΑΕ δεν εκπλήρωνε-εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις.
Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη απορία που ίσως δίνει απαντήσεις. Αν δεν υπήρχε η κατασκευή του γηπέδου και ότι με αυτό συνεπάγεται θα ασχολούνταν ορισμένοι με τα διοικητικά της Ερασιτεχνικής; Θα ξεχάσουμε την προ πενταετίας εποχή όπου υπήρχαν λίγοι ιδεολόγοι που αγωνίζονταν για την επιβίωση των τμημάτων. Πού ήσασταν τότε; Πού είναι οι σημερινοί σωτήρες Κύριε Χατζηχρήστο;
Επί 30 χρόνια δίνουμε εξετάσεις με προσφορά και χωρίς ανταλλάγματα. Έρχεστε λοιπόν εσείς και ζητάτε να σας δωρίσουμε την Ερασιτεχνική γιατί εσείς είστε πιο μάγκες και έχετε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να σώσετε το Σωματείο. Εμείς απευθυνόμαστε προς τους ιδεολόγους, φίλους, οπαδούς της ΑΕΚ και τους καλούμε να μην ανεχθούν την κοροϊδία από όπου και αν προέρχεται. Η αλαζονεία η αχαριστία και ο λαϊκισμός δεν πείθουν πλέον κανένα.
Αλήθεια υπάρχει το ραντεβού με τον κ. Αλογοσκούφη που κατορθώσατε να κλείσετε και το ανακοινώσατε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση προσπαθώντας να εντυπωσιάσετε και να μειώσετε τις δικές μας προσπάθειες; Ραντεβού το οποίο δεν έγινε ποτέ. Ο κόσμος μπορεί λοιπόν εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Αθήνα, 20/05/200

Σήμερα όμως φαίνεται πως άλλαξε γραμμή πλεύσης, αφού επαναπροσεγγίζει όσους κατηγορούσε χθες, ώστε να συστρατευθούν απέναντι στον "κοινό εχθρό" που είναι η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
21 Μάιου 2008 - ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προκειμένου να μπουν τα πράγματα στην θέση τους η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ πρέπει να ενημερώσει τα εξής:
Οι άνθρωποι που έχουν διευκολύνει μέχρι σήμερα την Ερασιτεχνική είναι οι κύριοι, Ανατολιωτάκης, Καμαρίκος, Παπαδημητρίου, Παπασταύρου και Δημητρέλος. Οι κύριοι Καμαρίκος και Παπαδημητρίου έχουν διεγείρει αγωγές προκειμένου να πάρουν τα χρήματα τους, αλλά με εισήγηση του προέδρου Ανδρέα Ανατολιωτάκη δέχτηκαν όπως και ο ίδιος να χαρίσουν ένα μέρος από το πόσο το οποίο τους οφείλετε προκειμένου να σταματήσουν οι διεκδικήσεις. Το υπόλοιπο ποσόν θα το εκχωρήσει η Ερασιτεχνική για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες. Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ αυτήν την στιγμή έχει ανάγκη τουλάχιστον από 400 χιλιάδες ευρώ για να πληρώσει τα οφειλόμενα που υπάρχουν σε μορφή, κατάσχεσης αλλά και για να εξοφλήσει τους αθλητές των τμημάτων. Παράλληλα η Ερασιτεχνική έχει την υποχρέωση να φτιάξει τα ρόστερ των ομάδων για να έχουν μια αξιοπρεπή πορεία την νέα σεζόν. Καλούμε λοιπόν, τον κύριο Χατζηχρήστο και τους συνεργάτες του να καταβάλουν το μίνιμουμ ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ για να μην διαλύσει η Ερασιτεχνική και στην συνέχεια η τωρινή διοίκηση θα υποβάλει την παραίτηση της. Έτσι ώστε εκλογές να αναδείξουν τα μέλη της Ερασιτεχνικής την νέα διοίκηση η οποία θα χαρίζει τα χρήματα τα οποία θα βάζει, ώστε να συντηρηθούν τα τμήματα.
Εάν εντός δέκα ημερών από σήμερα δεν ανταποκριθούν σημαίνει ότι όσα αναφέρονται από την πλευρά των επίδοξων μνηστήρων της Ερασιτεχνικής είναι λόγια του αέρα όπως το περιβόητο ραντεβού με τον Αλογοσκούφη.
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης επικοινώνησε πολλές φορές με τον κύριο Χατζηχρήστο από τον οποίο ζήτησε την συνδρομή και την γνώμη του για πάρα πολλά πράγματα αφού τον θεωρεί άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στην ΑΕΚ που έχει τεράστια εμπειρία. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής περίμενε και περιμένει τις προτάσεις του. Περίμενε όμως ότι θα συνειδητοποιούσαν ότι η σημερινή διοίκηση παρά τις μεταξύ τους εσωτερικές διαφορές διεξάγει έναν μεγάλο αγώνα απέναντι στους επιχειρηματίες του τμήματος ποδοσφαίρου. Απέναντι στην ομάδα ποδοσφαίρου που όλοι αγαπάμε.
Καταφέραμε:
1) Να προάγουμε το θέμα του γηπέδου (έστω να σταματήσουμε την ταφόπλακα που πήγαν να βάλουν από την ΠΑΕ ώστε να μην δημιουργηθεί γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια).
2) Να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όσο αναφορά το σήμα της ομάδας και το δικαίωμα του 10%.
Εδώ λοιπόν θέλουμε να πληροφορήσουμε τους φιλάθλους μας τα εξής:
Πριν από δέκα μέρες καταθέσαμε 10 αγωγές για καταχρηστική χρησιμοποίηση του σήματος. Την περασμένη Πέμπτη καταθέσαμε αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα της Ερασιτεχνικής που ανέρχονται σε ύψος δύο εκατομμυρίων ευρώ από οφειλές της ΠΑΕ.
Σήμερα υπήρξε σύσκεψη μεταξύ των νομικών, κύριο Καπετανόπουλο Βασίλη, Παναγόπουλο Γεώργιο, Γκόρτσου Νάσου και του προέδρου Ανδρέα Ανατολιωτάκη για να αποφασιστεί η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΠΑΕ για ποσό το οποίο παραδέχθηκε και η διοίκηση της.
Να επισημάνουμε εδώ με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο, ότι ποτέ δεν πρόκειται η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να προσφύγει στην Σούπερ Λιγκ, για μηδενισμό της ΠΑΕ έστω και αν δεν πάρει τα χρήματα που διεκδικεί. Η αγάπη για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ είναι δεδομένη και ποτέ δεν μπορεί να γίνει ενέργεια που θα πονέσει όλη την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ειναι οι επιχειρηματιες που στηριζουν την Οικογενεια?

Ανώνυμος είπε...

PIA H GNOMI SAS GIA TIN ELPIDA ?

haridimos είπε...

Εννοείς αν ελπίζω πως θα σωθεί η ομάδα από τους ΦιλλιπποΓρανιτσες ;