9.11.08

ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Για 33' βλέπαμε μέσα στο παρκέ μια εξαιρετικά σοβαρή, ώριμη και άκρως ανταγωνιστική ομάδα που είχε καταφέρει να ελέγχει τον αγώνα κόντρα στον πιο πλήρη Πανελλήνιο, έχοντας κι ένα ιδιαίτερα υπολογίσιμο προβάδισμα 10 πόντων. Όμως κάπου εκεί κάποιος πάτησε έναν διακόπτη και πάθαμε blackout... Από το 59-49 υπέρ μας μετά το τρίποντο του Δορκοφίκη στο 33'02", φτάσαμε στο τελικό 59-72, έπειτα από ένα απίστευτο σερί 0-23 που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τις κάκιστες επιλογές μας αλλά και το γεγονός πως διαθέτουν καλύτερο ρόστερ. Γιατι άλλο να παίζεις με 10 κι άλλο με 6 όπως εμείς.

Και ειδικά όταν αυτοί οι 6 έχουν μείνει από δυνάμεις παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια (Κυριακή με Πανιώνιο, Τετάρτη στον ΟΦΗ, Σάββατο στα Τρίκαλα, Τρίτη στη Λάρισα, Σάββατο με Πανελλήνιο), ενώ ας μην ξεχνάμε πως τρία βασικότατα στελέχη μας (Bryant, Nemeth, Δορκοφίκης) αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού μέσα στην τελευταία βδομάδα. Και αυτό είναι κάτι που φάνηκε, καθώς ο Istvan ήταν εκτός ρυθμού, ο Travon έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και ο Περικλής δεν μπορούσε να βοηθήσει στα ρημπάουντ.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να μην είχαν φτάσει σε αυτή την κατάσταση κα το blackout να μη μας στοίχιζε το ροζ φύλλο αγώνα, αν είχαν συμβεί κάποια πράγματα. Πχ να είμασταν πιο εύστοχοι στις βολές, γιατί το 6/15 που είχαμε επέτρεψε στον Πανελλήνιο να διατηρήσει επαφή στο σκορ όταν ελέγχαμε απόλυτα τον αγώνα. Αν στο τελευταίο επτάλεπτο, αντί να κυνηγάμε μανιωδώς το σουτ από τα 6μ25 που δεν μας έβγαινε με τίποτα, περνάγαμε τη μπάλα κοντά στη ρακέτα είτε για εύκολο καλάθι, είτε για φθορά των αντιπάλων με φάουλ, είτε τέλος για να παίρναμε κάποιους πόντους από τις βολές (έστω κι αν χάναμε τις περισσότερες).. Ίσως να έπρεπε να μπει μέσα ο Ταπούτος ώστε να προσφέρει μια επιπλέον επιλογή κοντά στο καλάθι, ή να χρησιμοποιούσαμε στο διάστημα 33-35' λίγο τον Κυριακόπουλο ώστε να έπαιρνε τις απαραίτητες ανάσες ο DJ Thompson και να είχε πιο καθαρό μυαλό στο τέλος..


Δυστυχώς από τη στιγμή που κοιτάμε στον πάγκο και ο μόνος που μπορεί σταθερά να προσφέρει είναι ο Χατζής - και ο οποίος σε αυτό το ματς δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις στην επίθεση μένοντας άποντος- δεν μπορούμε ρεαλιστικά να διεκδικήσουμε νίκες κόντρα στις ομάδες της δεύτερης ταχύτητας του πρωταθλήματος.

Τι υπάρχει όμως στον πάγκο μας ;
- Ο 16χρονος Τάσος Αντωνάκης που είναι ελπίδα για το μέλλον και φυσιολογικά δύσκολα θα βρίσκει χώρο στο παρκέ. (Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ειναι μόνιμα αυτός στην 12άδα και μόνιμα έξω ο σαφέστατα πιο εμπειρος Ζώης Μπάλλας . )
- Ο Βασιλόπουλος έχει το ρόλο του 3ου playmaker, παίζει από καθόλου μέχρι ένα διλεπτο, άντε εξάλεπτο και ουσιαστικά δεν υπολογίζεται..
- Σε συνδυασμο με το γεγονός πως ούτε ο Κυριακόπουλος πολυυπολογίζεται (μόνο με τον Κολοσσό έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ) το πρόβλημα στην οργάνωση και την κυκλοφορία επιτείνεται. Γιατί ο DJ -που μέχρι τώρα έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις- δεν μπορεί να βγάζει 35' μόνος του...
- Ο Andersen απέχει ακόμα πολύ από ένα χρήσιμο σέντερ που θα μπορεί να δίνει 3-4 φάουλ, 4-5 ρημπάουντ, και να παίζει ένα ουσιαστικό 15λεπτο. Θα πρέπει σχετικά άμεσα να αρχίσει να βοηθάει και να αποκτήσει νόημα η παρουσία του.
- Ο Kikerpill μόνο στα Τρικαλα (και στη Λάρισα για το Κύπελλο) δικαιολόγησε την παρουσία του δίνοντας λύσεις τόσο στην επίθεση με τα σουτ από τα 6μ25, όσο και στην άμυνα... Και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε άοσμους ρολίστες στο ρόστερ.
- Τέλος ο Ταπούτος, που σιγά-σιγά μπορεί να ανεβαίνει, αλλά μετά από 5 αγωνιστικές στην Α1 (κι άλλα 2 ματς Κυπέλλου) έλπιζα ότι θα μπορούσε να προσφέρει για πάνω από 8' στο παρκέ..

Αν μέσα στο επόμενο διάστημα καταφέρουμε να πάρουμε αξιόλογη βοήθεια από Andersen, Ταπούτο, Kikerpill, Κυριακόπουλο θα μπορέσουμε να σταθούμε καλύτερα και να διεκδικήσουμε ακόμα και είσοδο στην 7άδα. Διαφορετικά θα πρέπει να πάρουμε άλλα 7 ροζ φύλλα αγώνα, ώστε να αποφύγουμε τις περιπέτειες...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόουτς για τα πρώτα 35' λεπτά. Τα υπόλοιπα 5' θα πρέπει να διδάσκονται υπό τον τίτλο "τι να αποφύγετε όταν παίζετε μπάσκετ". Δεν πειράζει, αρκεί να μη τα ξεχάσουμε!

Χαρίδιμε, νομίζω ότι η διαφορά από το να κερδίζεις το φετινό Πανελλήνιο μέχρι τον υποβιβασμό είναι τεράστια. Πιστεύω, ότι το άγχος είναι αποφασιστικός παράγοντας και ελπίζω να αποβληθεί με μια-δυο συνεχόμενες νίκες.

Στέλιος

haridimos είπε...

Συνεχόμενες νίκες είναι δύσκολο να κάνουμε με βάση το δυναμικό μας και το πρόγραμμα... Ειδικά αν ο τραυματισμός του DJ είναι σοβαρός. Οι νίκες κόντρα στις ομάδες της 'οκτάδας' είναι που κάνουν τη διαφορά.
Η νίκη του Κολοσσού ας πούμε κόντρα στον Πανιώνιο σήμερα είναι τέτοια (και περιπλέκει τα πράγματα στη βαθμολογία, δυσμενώς για μας).
Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κερδίσουμε τα τρία επόμενα εντός έδρας ματς, με Αιγάλεω, Ολύμπια & Καβάλα.

υγ. ΧαρίδΗμο με λένε - όχι Χαρίδιμο :-)

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, ευχαριστώ για τη διόρθωση.

Η νίκη του Κολοσσού για μένα δεν είναι έκπληξη. Έχω σχολιάσει στο παρελθόν ότι δεν θα κινδυνεύσει γιατί έχει καλό ρόστερ. Επίσης, έχω ξανασχολιάσει ότι ο Πανιώνιος θα κάνει γκέλες λόγω ευρωλίγκα.

Τα σχόλιά μου μπορεί να κρίνονται ως αισιόδοξα για την ομάδα μας αλλά νομίζω ότι είναι δίκαια μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τις ομάδες που πραγματικά θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό (ΑΕΛ, Τρίκαλα, Καβάλα, Αιγάλεω).

Βέβαια, εφεξής, εάν έχουμε τραυματισμούς ή αποχωρήσεις βασικών παικτών, όπως ο DJ, δεν μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο λόγω ανύπαρκτου budget.

Το τελευταίο με οδηγεί σε κάτι που έχω σχολιάσει και στο παρελθόν: Η μόνη βιώσιμη ρεαλιστική λύση του οικονομικού προβλήματος είναι η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Για να αγοράσεις "μαγαζί γωνία" θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη είτε για να εξοφλήσεις τα χρέη του, είτε για να πληρώσεις τον "αέρα" που θα ζητάει ο παλαιός ιδιοκτήτης, εάν δεν έχει χρέη. Στη δική μας περίπτωση ισχύει το πρώτο.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα εάν σχεδιαστεί σωστά τους επόμενους μήνες και βολιδοσκοπηθούν οι άνθρωποι που μπορεί να ενδιαφέρονται.

Στέλιος

haridimos είπε...

Το Αιγάλεω σίγουρα δεν έχει πείσει φέτος (όπως στο ξεκίνημά του πρόπερσι & πέρσι). Όμως έκανε ένα διπλό στο Μαρούσι.
Τέτοιες νίκες μετράνε.
Όπως κι αυτές στα παιχνίδια με τους άμεσους αντιπάλους σου.
Πχ ο ΑΓΟΡ πέρσι έριξε την 20ρα στον ΠΑΟΚ, αλλά έπεσε γιατί έχασε 2 φορές από Κολοσσό & Ολυμπιάδα

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πήραμε μεγάλη διαφορά με Κολοσσό, νικήσαμε εκτός τα Τρίκαλα και χάσαμε με ένα πόντο από την ΑΕΛ. Πιστεύω ότι πάμε καλά. Εάν δεν είχε γίνει η κλοπή με Πανιώνιο θα είμαστε τώρα πολύ πιο άνετοι.

Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε μέσα έξω το Αιγάλεω, το οποίο κέρδισε το Μαρούσι αλλά έχασε από την Ολύμπια εντός.

Στέλιος