9.1.10

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ


Δυστυχώς ούτε στην Πυλαία τερματίστηκε το αρνητικότατο σερί μας εκτός έδρας, μια που έχουμε να κερδίσουμε έξω από το σπίτι μας από τις 28 Φλεβάρη του 2009, δηλαδή εδώ και 10,5 μήνες... Και σήμερα η αποστολή μας όσον αφορά τον αντίπαλο ήταν ιδανική... Γιατί ο αγώνας γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ και ένα βασικό του όπλο ο Kenny Gregory ήταν τραυματίας. Όμως φροντίσαμε εμείς να ισοσκελίσουμε τα handicap των γηπεδούχων και με το παραπάνω...

Γιατί η ομάδα έπαιξε χωρίς κανονικό προπονητή, ψημένο στους πάγκους (ήταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος μέχρι πέρσι τεχνικός στα παιδικοεφηβικά με βοηθούς τον team manager Δημήτρη Καρβέλα και τον τραυματία αρχηγό Περικλή Δορκοφίκη) με συνέπεια μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό με τον οποίο πήραμε μια διαφορά γύρω στους 10 πόντους -που προφανώς οφείλεται στο καλό στήσιμο της ομάδας και στο σωστό scouting του αντιπάλου- όταν ο Σούλης Μαρκόπουλος ανακάτεψε την τράπουλα δεν είχαμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε... Και χωρίς προπονητή ταξιδέψαμε γιατί τον προηγούμενο τον εξώθησε σε παραίτηση η διοίκηση, ενώ τον νυν (;) του απαγόρεψε να κωουτσάρει μερίδα του κόσμου που ήδη φόρτωσε την ομάδα με δυο αγωνιστικές τιμωρία, απώλεια εσόδων από δυο παιχνίδια, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και κάμποσες ζημιές, λες και δεν είχε ήδη αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει...


Η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν είχαμε φέρει τους παίκτες που υποτίθεται ότι ζητούσε και ο Φλεβαράκης μέχρι την Τρίτη και ο Πεδουλάκης από την Πέμπτη.. Έναν playmaker να δίνει ανάσες στον Green κι έναν ψηλό στο 3-4 να γεμίζει τη θέση μαζί με τον Mack . Δεν ήρθε κανείς κι έτσι ο Lamont έμεινε στο παρκέ όλο το 40λεπτο και φυσικά χωρίς καμιά φρεσκάδα στο τέλος, με συνέπεια ο Χρήστος Ταπούτος να γίνει ο δήμιος της ομάδας που έπαιξε για 3+3 χρόνια, ενώ ο Taurean μη έχοντας καθαρό μυαλό υπέπεσε σε σωρεία λαθών (8) με συνέπεια να είναι ο μοιραίος μας παίκτης έχοντας και μόλις 4/15 σουτ.. Και φυσικά κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους, όταν ο Francis έχει με το ζόρι 10 πόντους κι ο Τουτζιαράκης 6, ενώ οι Drobnjak - Gecevski - Παπαδόπουλος 24 δεν έχουμε τύχη..

Είχε και μια σημαντική διαφορά το παιχνίδι, καθώς σουτάραμε 18 τρίποντα και 33 δίποντα, σαφέστατα πιο ορθολογική διαχείριση των επιθέσεων, σε σχέση με Περιστέρι 26 3π, Καβάλα 25 3π, Κολοσσό 23 3π, Ολύμπια 27 3π, Πανελλήνιο 29 3π, Μαρούσι 22 3π, Ολυμπιακός 31 3π. Μόνο με τον Άρη είχαμε περιοριστεί στα 12 - τα πρώτα δυο παιχνίδια χωρίς ξένους ήταν με ειδικές συνθήκες και δεν μπαίνουν στη σύγκριση. Ένα πρόβλημα πάντως ακόμα περιμένει τη λύση του... στο 3ο δεκάλεπτο όταν ο ΠΑΟΚ ροκάνισε τη διαφορά και μας έπιασε στο σκορ κάναμε μόλις και μετά βίας 2 φάουλ..

Πλέον η βαθμολογική μας κατάσταση είναι τραγική... Πέρσι τέτοια αγωνιστική κερδίζαμε την Καβάλα και με ρεκόρ 6-5 είχαμε καθαρίσει την παραμονή και σκεφτόμασταν playoff, οκτάδες και το πριμ του ΑΝΤ1.. Φέτος είμαστε μόλις και μετά βίας στο 3-8, η χειρότερη επίδοση στην ιστορία μας στην κατηγορία και το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο, αν δεν καθίσουν όλοι για να δουλέψουν για το καλό της ομάδας και να αποφύγουν τα χειρότερα...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, συμφωνώ με την ανάλυσή σου απόλυτα.
Το κοουτσάρισμα πολύ πιο ορθολογικό από τα προηγούμενα μάτς. Σε άλλη έδρα μπορεί και να είχαμε κερδίσει. Οι Francis-Τουντζιαράκης, στάθηκαν καλά απέναντι σε ποιό πλήρη ομάδα στους ψηλούς. Εάν ο Jeremic δεν ήταν διακοσμητικός θα είχαμε πάει καλύτερα. Ο Μαρκόπουλος έδωσε ρεσιτάλ βάζοντας πρώτα τον Χέλιγουελ, μετά τον Λάζο και τέλος τον Ντόμπνιακ που μας έκανε μεγάλη ζημιά και μας ανάγκασε να ανοίξουμε και την άμυνά μας. Για τον Γκέγκορι έχεις δίκιο, αλλά αν έπαιζε δεν θα έβαζε ο Ταπούτος τόσους πόντους, ίσως δε να ήταν και καλύτερα γιατί δεν απειλεί από μακριά και θα μπορούσε να τον παίξει καλύτερα ο Άκης.
Με έναν παίκτη ακόμη στο "1-2" ο Green θα ήταν πιο απελευθερωμένος, ξεκούραστος και οι επιλογές του θα ήταν καλύτερες στο τέλος (στο 72-67έγιναν τραγικά λάθη λόγω έλειψης καθαρού μυαλού).

Οι εμφανίσεις μας στα τέσσερα τελευταία μάτς δικαιώνουν όσους πιστεύουν ότι η ομάδα έχει ρόστερ εξάδας (μεταξύ τους, πρώτος ίσως, εγώ). Με δύο ακόμη κοινοτικούς παίκτες άνετα χτυπάμε εξάδα. Με έναν (γκάρντ) θα είμαστε οκτάδα.

Καλή συνέχεια!

Στέλιος

Υ.Γ. Διαφωνώ, όμως, με την ερμηνεία ότι η βαθμολογική μας κατάσταση είναι τραγική. Αυτό θα το πώ μόνο εάν χάσουμε από Ηλυσιακό και Τρίκαλα. Αλλιώς θα είμαστε πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δεν βλέπω σενάρια υποβιβασμού, παρά μόνον ένα διαλυθούμε διοικητικά (αν και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μας προφτάσουν ακόμη και σε αυτό άλλες ομάδες).

haridimos είπε...

Το καλοκαίρι λεγόταν στα στέκια πως πήραμε ακριβούς ξένους για να καθαρίσουμε νωρίς τη μπουγάδα και να τους διώχναμε κατά το ΓεναροΦλεβάρη...

Με τα σημερινά δεδομένα βλέπω να φεύγουν οι ξένοι και να φουντέρνουμε...

Α btw το e-mail μου είναι ashton @ freemail.gr (στείλε να σε ρωτήσω κάτι)

Ανώνυμος είπε...

Αν γίνει αυτό τότε, ναι, δεν υπάρχει ελπίδα. Μακάρι αυτές οι φήμες να ήταν ανυπόστατες.

Στέλιος

voyio είπε...

Παρά το ότι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί αριθμητικά και ποιοτικά στους ψηλούς, η ομάδα επικράτησε στη μάχη των rebounds (23-32).
Κατά την γνώμη μου με λίγο καλύτερο rotation από τον πάγκο, δίνοντας ανάσες στους βασικούς το αποτέλεσμα ίσως και να ήταν διαφορετικό. Αυτό αποτυπώνεται και από τα λάθη (20 έναντι μόλις 12 ο ΠΑΟΚ και ο Green να υποπίπτει σε 8!). Η κούραση δηλαδή ήταν καταλυτική.
Ελπίζω να λυθεί σύντομα το θέμα προπονητή, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στο ματς στα Ιλίσια. Πάντως και χθες αν υπήρχε περισσότερη εμπειρία στον πάγκο (με την παρουσία Φλέβα ή Άρτζι δεν το συζητώ) η έκβαση θα ήταν καλύτερη.