30.1.10

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΠΛΟ & ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ



Σημαντική νίκη πέτυχε απόψε στα Τρίκαλα η ομάδα μας στο ντεμπούτο του Μηνά Γκέκου στον πάγκο μας, στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Αν δεν έμπαινε και το τρίποντο του -γηπεδούχου- Γκιζόγιανη στα 16" ώστε να ανατρέπαμε και τη διαφορά των 8 πόντων που χάσαμε στο Ελληνικό παίζοντας χωρίς ξένους (και οι αντίπαλοί μας με Abrams, Powell που πλέον είναι παρελθόν) θα ήταν ακόμα καλύτερα. Είναι αξιοσημείωτο πως χρειάστηκε να περάσουν ακριβώς 11 μήνες για να μπορέσουμε να γυρίσουμε από εκτός έδρας παιχνίδι με ένα ροζ φύλλο αγώνα.. Η τελευταία μας νίκη έγινε στις 28 Φλεβάρη του 2009 στο Αιγάλεω και σήμερα είναι 30 Γενάρη του 2010.. Όπως επίσης πως είχαμε να κερδίσουμε εκτός Αθήνας, από την 1η Νοέμβρη 2008 πάλι στα Τρίκαλα.

Η απόδοσή μας σίγουρα δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Οι Αμερικανοί μας έκαναν άλλη μια κακή εμφάνιση (0/4 2π & 2/8 3π ο Green, 3/8 σουτ ο Mack, 4/7 βολές ο Francis και ο Djiganovic με τον Τσαϊρέλλη και τον Zupan να κάνουν πάρτυ ώρες-ώρες), για μεγάλο διάστημα είχαμε άθλια ποσοστά στις βολές (8/16 μέχρι το 30', τελειώσαμε με 20/29), από την περιφέρεια είμασταν επίσης κάκιστοι με 5/24 τρίποντα. Όμως ευτυχήσαμε να παίζουμε με το συγκεκριμένο αντίπαλο και φυσικά για πρώτη φορά μετά τον Άγιο Θωμά παίξαμε άμυνα.

Σίγουρα το κωουτσάρισμα του Μηνά Γκέκου (αλλά και των οπαδών μας στην εξέδρα που είχαν υποδειγματική παρουσία) βοήθησαν την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Δεν είδαμε την ανακατωσούρα των προηγούμενων δυο παιχνιδιών με τα αγωνιστικά ναυάγια. Υπήρχε ένα πλάνο και στόχος μέσα στο παρκέ. Έγινε αρκετά καλή διαχείριση του υπάρχοντος & διαθέσιμου έμψυχου υλικού, με αλλαγές "χάντμπωλ" όταν χρειάστηκε, με έξυπνα φάουλ, προστασία των βασικών από φάουλ κλπ.

Αναμφισβήτητα καλύτεροι παίκτες μας ήταν ο Μάκης Νικολαϊδης που φιλοδώρησε την περσινή του ομάδα με 16 πόντους (4/4 1π, 3/6 2π, 2/6 3π) ενώ είχε και 3 κλεψίματα - 1 ασιστ, παρέα με τον Άκη Καλλινικίδη που κατέβασε 7 ρημπάουντ (5 επιθετικά) σκοράροντας και 8 πολύτιμους πόντους. Στο τέλος με σοβαρότητα και με τους Green & Francis να δίνουν περισσότερες λύσεις από όσα λάθη έκαναν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη.

Φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Απλά πήραμε μια βαθιά ανάσα καθώς την ίδια ώρα ο Κολοσσός κέρδιζε στα Ιλίσια. Για να έχει σημασία όμως η σημερινή νίκη, χρειάζεται σοβαρότητα & στοχοπροσήλωση. Αν είχαμε κόσμο στις εξέδρες με τον Πανιώνιο θα ήταν ακόμα καλύτερα η επόμενη αγωνιστική...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους για τη σημαντική νίκη, βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Λοιπόν, η ομάδα κέρδισε εκτός τα Τρίκαλα, τα οποία όλη την εβδομάδα είχαν αναγάγει το μάτς σε "τελικό" και έκαναν τα πάντα να συσπειρώσουν τον κόσμο όλης της πόλης για να μαζέψουν κάποια χρήματα. Κέρδισε τα Τρίκαλα καθαρά, με τη διαιτησία 70-30 και ενώ μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι δεν ήξερε με ποιούς παίκτες θα παίξει.
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, έδειξε ότι με στοιχειωδώς συγκεντρωμένους τους παίκτες είναι ομάδα για πολύ παραπάνω.
Καταφανώς μας κρατάνε πίσω τα οικονομικά προβλήματα. Εάν λυθούν, όλα θα πάνε καλά.

Ακολουθεί δύσκολο μάτς αλλά μπορούμε να πάρουμε την νίκη.

Καλή συνέχεια!

Στέλιος

haridimos είπε...

Αν τους είχαμε παιξει με ξένους στο Ελληνικό, θα είχαμε κερδίσει.
Αν όμως σημερα ειχαν Παουελ-Αμπραμς μάλλον θα χάναμε

Ανώνυμος είπε...

Δείγμα της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.
Τα Τρίκαλα, πήραν δύο παίκτες (Έιμπραμς και Πάουελ), προφανώς, με ημερομηνία λήξης...
Εάν ο ΕΣΑΚΕ είχε αναβάλει τις δύο πρώτες αγωνιστικές της ομάδας μας, εμείς θα παίζαμε με ξένους στο πρώτο μάτς και θα είχαμε δύο νίκες με Τρίκαλα. Μπορεί για εμάς να μη θεωρούνταν καθοριστικό τότε, αλλά όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα "νοθεύεται" καθαρά σε βάρος του Ηλυσιακού, της Καβάλας και της Ολύμπιας. Δε λέω σε βάρος μας γιατί εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις οφειλές μας.

Στέλιος

gl_21 είπε...

ΕΤΣΙ ΡΕ ΟΜΑΔΑ...ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΌΜΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ.Ο ΓΚΕΚΟΣ ΈΚΑΝΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ,ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΈΠΑΚΡΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΌΡΕΞΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ (ΌΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟ).ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΆΣΤΟΧΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ (2 ΦΟΡΕΣ ΒΗΜΑΤΑ Ο ΜΑΚ...).ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ,ΤΟ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΉΤΑΝ ΠΩΣ Η ΆΜΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΑΛΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΣΚΟΡ.ΑΥΤΑ!ΕΛΠΙΖΩ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
ΥΓ1:ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ haridimos.
ΥΓ2:ΤΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΚΙΖΟΓΙΑΝΝΗ?ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ...

cable είπε...

Πραγματικά μεγάλη νίκη, που με Πεδουλάκη δεν πιστεύαμε πως θα ερχόταν. Όσο ζούμε ελπίζουμε...

voyio είπε...

Βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, ιδιαίτερα με την ανατροπή που έγινε στην τελευταία περίοδο.
Η ομάδα έδειξε συγκεντρωση στο ματς με μεγάλη προσήλωση στην άμυνα και αυτός ήταν ο λόγος που έμενε πάντα κοντά στο σκορ.
Στο 4ο 10' ευτυχώς οι παίκτες είχαν καθαρό μυαλό και στην επίθεση, ήταν εύστοχοι στις βολές και η νίκη ήρθε δίκαια.
Καλό κοουτσάρισμα από Γκέκο με σωστό rotation παικτών.
Επιφυλασσόμεθα για την συνέχεια...

Nik είπε...

Τα είπατε όλα. Πάμε γερά από εδώ και πέρα. Όλοι μέσα με Κολοσσό (αν δεν πέσει έξτρα τιμωρία). Θα το φωνάζω μέχρι να παίξουμε σε 1 μήνα