23.5.17

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΟΤΙ ΕΧΤΙΖΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Tην εικόνα που έχτιζε στα προηγούμενα τρία ματς της σειράς, όπου ήταν παραπάνω από ανταγωνιστική, κερδίζοντας το ένα παιχνίδι και χάνοντας στο τέλος τα άλλα δυο, γκρέμισε στον 4ο ημιτελικό η ομάδα μπάσκετ γνωρίζοντας τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό Superfoods με 67-105.. Οι παίκτες μας δεν μπήκαν πρακτικά ποτέ στον αγώνα... Βρέθηκαν με το καλημέρα πίσω με το σκορ στο 1-15, όπως έγινε πάνω-κάτω και στα προηγούμενα ματς της σειράς, αλλά αυτή τη φορά δε μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει.. Δε βγήκαν τα σουτ, δεν βγήκαν οι επιλογές (ή εμμονές) του πάγκου, δεν άφησαν κανένα περιθώριο οι διαιτητές που ήταν προκλητικοί ακόμα και με τέτοια διαφορά .. Πάλι καλά που μπήκε το καλάθι στην εκπνοή και δεν έγινε νέο ρεκόρ μεγαλύτερης εντός έδρας ήττας, αλλά απλά ισοφαρίστηκε το παλιό...

Η σχετική λίστα

38π -2016/17 Playoff, ΑΕΚ - ΠΑΟ 67-105
38π -2009/10, ΑΕΚ - ΠΑΟ 47-85
30π -2006/07, ΑΕΚ - ΠΑΟ 52-82
26π -2004/05, ΑΕΚ - ΠΑΟ 71-97
25π -1992/93, ΑΕΚ - Πανιώνιος 65-90
25π -2006/07, ΑΕΚ - Αρης 64-89
21π -Playoff, 2005/06, ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 83-104
21π -Playoff, 1993/94, ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 75-96
21π -1992/93, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 67-88
20π -2008/09, ΑΕΚ - ΟΣΦΠ 75-95
20π- Playoff 1987/88, ΑΕΚ - ΠΑΟ 58-78

Για άλλο ένα παιχνίδι με αντίπαλο τους πράσινους η επίθεση μας περιορίστηκε γύρω στους 70π (70 στο 1ο, 71 στο 2ο, 72 στο 3ο, 67 στο 4ο) με τους μόνους που είχαν επαφή με το καλάθι να είναι ο Ukic (16π με 6/12 σουτ), ο Μαυροκεφαλίδης (14π με 4/7 σουτ και 6/6 βολές - το τρίλεπτο διάστημα που τροφοδοτήθηκε για να κερδίζει φάουλ από τον Gabriel ήταν το μόνο που είχαμε συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο στο παρκέ..) και ο Μαυροειδής (10π). Αμυντικά ήμασταν τουλάχιστον τραγικοί ... χαρακτηριστικό πως στην 4η περίοδο το σκορ έγινε από 59-85, 59-100 με απανωτούς αιφνιδιασμούς των πράσινων ενώ είχαμε μηδέν φάουλ και δεν κόψαμε κανένα... Βέβαια ήταν δύσκολο να πιέσει αμυντικά η συγκεκριμένη πεντάδα που είχε επιλεχθεί εκείνο το διάστημα..

Σαν να μην έφτανε η ταπεινωτική ήττα, τραυματίστηκε και ο McGrath λίγο πριν τη λήξη με συνέπεια να είναι τουλάχιστον αμφίβολη η παρουσία του στα πρώτα ματς της σειράς των ημιτελικών .

Και ένα βίντεο από τον αγώνα..

4 σχόλια:

Μίρκο Μιλίσεβιτς είπε...

Βιαστήκαμε να ενθουσιαστούμε με την παρουσία στους ημιτελικούς και ήρθε σφαλιάρα που ξεπερνά και την περσινή στο σεφ. Ντροπή και προκλητική η εμφάνιση παιχτών και πάγκου. Οφείλουν ένα 3-0 στους αδιάφορους ημιτελικούς απέναντι στον φετινό Άρη μια ομάδα στην οποία έχουμε δείξει πολύ κόμπλεξ 3 χρόνια τώρα.
Αλλά πραγματικά τα κρίσιμα είναι για του χρόνου.Τι ομάδα θέλουμε να χτίσουμε και με τι στόχους. Για μια ακόμη χρονιά θεωρώ ότι η ομάδα δεν θα κρατήσει κορμό και κακά τα ψέματα εγώ στα σίγουρα θα κρατούσα τον Ντούσαν και για ιστορικούς λόγους να ναι ο αρχηγός και το Λαρετζάκη που είναι Έλληνας σε καλή ηλικία και τίμιος. Από ξένους μόνο στον Ούκιτς έχω ερωτηματικό αν κάνει για του χρόνου μιας και θα ναι συν ένα χρόνο και είμαι σίγουρος αποκλείεται να κάνει την ίδια χρονιά. Από τους υπόλοιπους για μένα δεν κάνει κανένας. Ο Ιβάνοβιτς μπορεί κακώς να αντικαταστάθηκε από Μαγκραθ αλλά για μένα δεν κάνει να πιάνει θέση ξένου.Ο Άτιτς θεωρείται πρότζεκτ δόθηκαν λεφτά και δεν έπαιζε δανεικός στα Τρίκαλα Από Έλληνες Μαυροειδής και Μαυροκεφαλίδης,ανάλογα τι προσθήκες θα γίνουν, μπορεί να δώσουν λύσεις στο ροτεισον.
Βασικός στόχος για του χρόνου να μπουν στο ροτέισον Τσαλμπούρης Σκουλίδας Μωραίτης και να δούμε επιτέλους ότι υπάρχει τιμ που μπορεί να τους εξελίξει, και να φτιαχτεί ένας κορμός ομάδας με έναν ορίζοντα χωρίς αστειότητες πάμε να μπούμε του χρόνου στο δίπολο ή πάμε για ευρωπαϊκό.Απλά στόχος η τρίτη θέση στην ελλάδα, ελκυστικό μπάσκετ και να δοθεί ένα βάρος στην Ευρώπη παραπάνω. Αθηναίου Μπράμος Καιμακόγλου Μπόγρης είναι καλές περιπτώσεις από Έλληνες και επιτέλους να δούμε σοβαρές επιλογές ξένων. Ένα βασικό για του χρόνου για μένα είναι να πει ο Αγγελόπουλος ότι αυτοί που ξεκινάνε ,αν δεν υπάρξει τραυματισμός, δεν αλλάζει κανένας...Αλλάζαμε πέρυσι 2η αγωνιστική τον Οουενς για να φέρουμε Φάλκερ αν είναι δυνατόν...
Και όλα αυτά με το μεγάλο ερωτηματικό αν είναι ο Μανωλόπουλος ικανός να τα κάνει αυτά...
Αυτά σόρρυ αν κούρασα και μια απορία. Έχεις ακούσει τι θα κάνουμε του χρόνου για Ευρώπη και κατά τη γνώμη σου σε ποια διοργάνωση θα πρεπε να πάμε?

haridimos είπε...

Τεράστιο πισωγύρισμα η 40ρα στον 4ο ημιτελικό. Και τραγικότερο η απάθεια που έδειχναν πάγκος (κυρίως) και πολλοί παίκτες.
Η σειρά με τον Άρη είναι βαθμολογικά & πρακτικά αδιάφορη, μόνο αν έπαιζαν οι πιτσιρικάδες θα είχα νόημα.
Πέρα από Ντουσαν-Λαρεντζάκη εγώ θα κρατούσα και Μαυροειδή (όχι Λουκά) γιατί είναι team player και μια χαρα επιλογη για 15' σε αντιθεση με το Λουκά που είναι μάλλον ακριβός για αυτά που (δεν) κάνει. Κι ελπίζω να σπάσει το συμβόλαιο του Βασιλειάδη γιατί δεν μπορεί να σταθεί.
Εννοείται πως πρέπει να έχουν σημαντικο ρολο του χρονου οι Μωραϊτης, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας. Θα ήθελα και τον Καμπερίδη στην προετοιμασία (έχει ένα χρονο ακομα συμβολαιο) για να τον δει ο προπονητης .
Από τους ξένους θα ήμουν υπέρ της παραμονής του Ukic και θα άλλαζα τους Milosevic-Elonu ΜΟΝΟ αν είχα σίγουρα κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά (γιατί δε νομίζω ότι θα κάνουμε καμιά υπέρβαση)
Dixon-Ivanovic έχουν συμβόλαιο για 2 χρόνια ακόμα. Ο πρώτος δεν έχει πείσει για την παραμονή (πόσο για την ανανέωση). Ο Μαυροβούνιος δε με χαλάει για μπακαπ γκαρντ.

Από έλληνες θα ήθελα Θανασοκούμπο που έχει ακουστεί αλλά και τον Naz Mitrou-Long για έξτρα λύση στην περιφέρεια χωρις να πιάνει θέση ξένου. Μακάρι να κάναμε κινηση για August αλλά δε νομίζω ότι μας παίρνει.
Τα φράγκα παίζουν σημαντικό ρόλο- ο Αγγελόπουλος δεν τα σκορπάει και καλά κάνει.
Φέτος ας πούμε η αλλαγή Owens-Falker, για μένα ο μόνος λόγος που έγινε ήταν για τα λεφτά και να μειωθεί το μπάτζετ (ώστε να καλυφθεί η χασούρα από τη ρητρα μη συμμετοχής στο eurocup, τα χρωστουμενα που εχουμε στον Anosike κλπ). Γιατί οι επίσημες παραφιλογίες πως θέλαμε παίκτη όχι για 15' αλλά για βασικό, δεν στέκουν αφού ο Falker έπαιζε επίσης 15λεπτα.

O Atic χαντακώθηκε φέτος με την καταστροφική όπως αποδείχθηκε επιλογή να πάει δανεικός στα Τρίκαλα όπου δεν έπαιξε και έχασε τη σεζόν. Αν δεν είχε γινει αυτο θα έπαιζε 3 μήνες στη θέση του τραυματία Milosevic ..

Για την ευρώπη για μένα πρέπει να παίξουμε Champions League.
Η Τενερίφε πήρε 500 χιλιάρικα φέτος και του χρόνου ο νικητής θα πάρει 1 μύριο (ενώ θα είναι καλυμμένοι διαιτητές και έξοδα μετακινησης).
Η Φενερ πήρε 700 για την ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός 400 για τον τελικό..
Στο eurocup δίνουν ακόμα λιγότερα . Και κυρίως δεν πρέπει να αποδεχτούμε τα κλειστά συμβόλαια του Μπερτομέου.

Μίρκο Μιλίσεβιτς είπε...

Μιλόσεβιτς αν ήταν Έλληνας δεν θα το συζητούσα καν ότι πρέπει να μείνει αλλά επειδή πιάνει θέση ξένου και θεωρώ ότι σαν 3αρι μπορεί να βοηθήσει μόνο για λίγο σε συγκεκριμένα σχήματα και σαν 4αρι αφού είναι δεδομένος ο Ντούσαν νομίζω χρειάζεται παίχτης με άλλα χαρακτηριστικά. Τώρα ο Ελονού οκ θεαματικός βγάζει και κάποιες άμυνες αλλά κάνει τόσα ηλίθια φάουλ σε ελάχιστο χρόνο και σκοράρει μόνο με κάρφωμα νομίζω μπορεί να βρεθεί κάτι καλύτερο. Αλλά αυτό που λες να αλλαχτούν μόνο αν υπάρχει κάτι καλύτερο έχεις δίκιο. Εδώ δεν κρατήσαμε πέρυσι τον Τζει Κόβαν Μπραουν για να έρθει αυτό το ανέκδοτο ο Ντίξον...
Αυτός ο Μπάρλοου που λένε ότι είναι κλεισμένος ξέρεις τι φάση είναι γιατί Τρίκαλα έχω δει μόνο αυτό το φοβερό ματς στο οακα...Απότι είδα ναι μεν δεύτερος σκόρερ στην α1 αλλά με άσχημα ποσοστά και σε 2π 3π βολές. Ελπίζω να μην είναι μια ακόμα βιαστική κίνηση.
Τώρα για το Θανάση νομίζω μόνο το brandname έχει χωρίς να πολυξέρω τι έχει κάνει στην Ισπανία η εικόνα του που έχω από την εθνική δεν τη λες και θετική...

haridimos είπε...

ο Barlow ήταν αρκετά άστοχος στα Τρικαλα γιατί έπαιρνε και περισσότερες προσπάθειες αναγκαστικά ειδικά σε τελος επιθεσεων. Σε μας λογικά θα μπορεί να έχει πιο ουσιαστικό ρόλο.
Ο Θανάσης δείχνει στη σειρά με την Ρεάλ ότι δεν είναι μονο brandname πάντως.