13.5.18

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

Την Κύμη αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ η Κυπελλούχος Ελλάδας και Ευρώπης ομάδα μπάσκετ για την τελευταία αγωνιστική της φετινής Α1 και το αποτέλεσμα του αγώνα θα καθορίσει τον αντίπαλό της στα playoff. Aν κερδίσει την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Κύμη (6-0 έχει στις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ η Α.Ε.Κ. μόλις 2-4) θα τερματίσει στην 5η θέση και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά. Αν χάσει θα μείνει 6η και θα παίξει με τον Προμηθέα, εκτός κι αν κερδίσει και το Λαύριο τον Παναθηναϊκό και έτσι θα μείνει 7η οπότε θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο πως οι παίκτες μας είναι κουρασμένοι από το F4 και έπαιξαν Παρασκευή βράδυ με τον Παναθηναϊκό, ενώ την Τετάρτη ξεκινάνε τα playoff, θα είναι καλό να ξεκουραστούν κάποιοι ταλαιπωρημένοι παίκτες ώστε να μην έχουμε απώλειες στην πιο κρισιμη φάση του πρωταθλήματος. Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, στην Κύμη έφυγε ο Okereafor και ήρθε ο Vilhalmsson, ενώ στην ΑΕΚ ήρθαν οι Punter-Hunter στη θέση των Barlow-Elonu .
Πέρσι στις 4/2 νικήσαμε -δύσκολα- με 71-65 την Κύμη μπροστά σε 2500 θεατές, κι αυτό είναι το μοναδικό ματς που έχουμε παίξει με την ομαδα της Εύβοιας στην Αθήνα.
Ο Jure Zdovc είχε χρησιμοποιήσει τους : Ukic 8, McGrath 3, Elonu 7 (8ρ), Sakota 20 (6ρ-4κλ), Βασιλειάδη 11, Χαριτόπουλο, Dixon 13, Λαρεντζάκη 6, Williams 3, Τσαλμπούρη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανε η ομάδα και δεν διάλεξε αντίπαλο και βγήκε 5η. Ας ήμασταν συγκεντρωμένοι με παοκ και προμηθέα εντός να βγαίναμε 3η...Όπως και να χει η σεζόν φέτος είναι υπερεπιτυχημένη ότι κι αν γίνει στα ματς με τον παοκ...Η ομάδα φέτος πήρε 2 τίτλους (δεν ξέρω αν έχει ξαναπάρει σε μια σεζον 2 τιτλους) έχουμε να θυμόμαστε μερικές απίθανες στιγμές τους δυο τελικούς με φοβερές εμφανίσεις κόντρα σε Μονακό και ολυμπιακό, τον ημιτελικό με παναθηναϊκό στο κύπελλο, το πως περάσαμε με μπαιροιτ με 3πλο συνδυασμό αποτελεσμάτων, το τρίποντο του Πάντερ στην Τσεχία τα 2 ματς με βενέτσια που κάναμε τις καλύτερες μας εμφανίσεις φέτος καθώς και τα προημιτελικά με Στρασβούργο...Πάντως για του χρόνου πρέπει να μείνει κορμός ξένων Πάντερ Χάρις Τζέιμς και Χάντερ αν και για το Χάρις μάλλον πρέπει να ναι απίθανο από Έλληνες σίγουρα Σάκοτα Λαρεντζάκης και από τους υπόλοιπους εξαρτάται αναλόγως τι θα μπορούσαμε να φέρουμε...Και το σημαντικότερο ομάδα με σφραγίδα και χαρακτήρα σε κάθε ματς έχοντας αυτή τη φορά το βάρος στο πρωτάθλημα...
Πιστεύεις ότι θα συνεχίσει με Ντράγκαν του χρόνου?

haridimos είπε...

Και το 2000 είχαμε πάρει δυο τίτλους (Κυπελλο, Σαπόρτα) όπως και το 1968 (Πρωτάθλημα, Κυπελλούχων)
Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε κορμό ξένων παικτών (και να μείνουν φυσικά και οι Ελληνες που έχουν και συμβολαιο άλλωστε εκτός του Μαυροειδή οι Ντουσαν, Λαρεντζακης, Βασιλοπουλος, Ξανθόπουλος, Καββαδάς). Ο Πάντερ σίγουρα πρέπει να μείνει . Για το Χάρρις δεν εξαρτάται μονο απο μας- θα εχει λογικα προτασεις απο ευρωλιγκα. Ο Χάντερ μπορεί να θέλει να δοκιμάσει πάλι ΝΒΑ. Ο Τζεϊμς αξίζει επίσης να μείνει. Στη θέση του Γκριν πιστευω πως μπορουμε να βρουμε πιο αξιοπιστο.
Οσο για τον Ντράγκαν μετα τις δυο κουπες φέτος πλέον φεύγει μονο όταν το θελήσει ο ίδιος.
Αν ήμουν στη θέση του θα έφευγα το καλοκαίρι με τον καλύτερο δυνατο τροπο - δεν ξέρω τι θα κάνει αυτός όμως.