20.5.18

ΚΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ..

Η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ., φανερά 'αδειασμένη' ψυχολογικά & σωματικά μετά το Final Four του BCL, έχασε για 2η φορά από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά (και 4η σε ισάριθμα ματς συνολικά φέτος) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.. Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2007/08 που δεν μπόρεσε να κάνει νίκη στην post season, αλλά και η πρώτη μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στα Πατήσια που ηττήθηκε στο τελευταίο εντός έδρας παιχίδι της στο πρωτάθλημα.(*). Σίγουρα ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά των playoff για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, αφήνει μια πικρή γεύση όμως δεν σβήνει με τίποτα όσα πέτυχε η ομάδα στις άλλες διοργανώσεις κατακτώντας και τα δυο τρόπαια. Η χρονιά συνολικά είναι φυσικά παραπάνω από επιτυχημένη

*το τελευταίο εντός έδρας ματς μας τα τελευταία 10 χρονια
2008/09 : 26η αγωνιστική ΑΕΚ - ΠΑΟ 70-79
2009/10 : 26η αγωνιστική ΑΕΚ - Ηλυσιακός 64-63
2010/11 : 26η αγωνιστική ΑΕΚ - Πανιώνιος 76-68
2011/12 : 30η αγωνιστική (Α2) ΑΕΚ - ΑΕΝ Κηφισιάς 80-78
2012/13 : 23η αγωνιστική (Β) ΑΕΚ - ΑΣΕ Δούκα 90-71
2013/14 : 26η αγωνιστική (Α2) ΑΕΚ - Ψυχικό 81-68
2014/15 : 2ος προημιτελικός playoff, ΑΕΚ - Αρης 92-54
2015/16 : 4ος μικρός τελικός, ΑΕΚ - Αρης 89-81
2016/17 : 3ος μικρός τελικός, ΑΕΚ - Αρης 71-60
2017/18 : 2ος προημιτελικός playoff, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 88-93
Αυτό είναι κάτι που αναγνώρισε και ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ στην τελευταία παράσταση των Κυπελλούχων Ελλάδας και Ευρώπης. Σίγουρα η ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερη πορεία και στην Α1.. Το πρόγραμμα όμως δεν την βοήθησε καθώς έκανε τις δυο εντός έδρας ήττες από ΠΑΟΚ και Προμηθέα που ουσιαστικά της στέρησαν την 3η θέση (και το πλεονέκτημα έδρας στα playoff) στο διάστημα που προετοιμαζόταν για το Final-Four..Παράλληλα κλήθηκε να παίξει σε 8 μέρες τέσσερα παιχνίδια με μόλις τέσσερις μέρες ξεκούρασης μετά τον τελικό του F4 με τη Monaco, όντας και η μόνη που δεν έπαιξε ίδια μέρα και ίδια ώρα με τους υπόλοιπους τόσο την 24η όσο και την 25η αγωνιστική.. Αξιοσημείωτος και ο προγραμματισμός του ΕΣΑΚΕ που είχε τις 12 ομάδες να κάθονται 20 μέρες γιατί έπαιζαν οι 2 playoff Euroleague, ενώ είχε κανονικά αγωνιστική το Σαββατοκύριακο του F4, έβαζε τις ομάδες να παίξουν ανά δυο μέρες μετά, αλλά τώρα για τα ημιτελικά έδωσε 6 μέρες ξεκούρασης ενδιάμεσα...

Ακόμα κι έτσι βέβαια θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη διαχείριση του ρόστερ στα τελευταία παιχνίδια ώστε να μην παίζουμε με τους ίδιους 10 με συνέπεια κάποιοι να μείνουν από δυνάμεις.. Ή να μην υπήρχαν τόσο εχθρικές διαιτησίες και στα δυο παιχνίδια της σειράς.. Θα μπορούσε τουλάχιστον να πάμε τους προημιτελικούς σε 3ο παιχνίδι..
Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

 

4 σχόλια:

Agrinio21 είπε...

Μιας και τελείωσε νωρίς η σεζόν ας πω μια γνώμη στο καλύτερο μπασκετικό site για την ΑΕΚ.
Σίγουρα μια σεζόν με 2 κούπες και άπειρες στιγμές για να ανατρέχουμε μετά από καιρό στο youtube να τις βλέπουμε κρίνεται ως σούπερ επιτυχημένη. Ούτε ξεχνάμε που παίζαμε πριν κάποια λίγα χρόνια ούτε πόσα χρόνια η ομάδα είχε να χαρεί τίτλο.
Επίσης το "άδειασμα" μετά από κατάκτηση ενός στόχου ή μια μεγάλη νίκη το δέχομαι αλλά η νοοτροπία έλα μωρέ η χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη δεν τρέχει και τίποτα να αποκλειστούμε από τον παοκ με ενοχλεί. Και το 15-11 ρεκόρ στην κανονική διάρκεια το 0-2 στα πλει οφ το 0-4 με παοκ και 0-2 με προμηθέα δεν μπορούμε να τα χρεώσουμε στο άδειασμα. Όλη τη σεζόν βλέπαμε μια ομάδα που δεν είχε διάρκεια, δεν έκανε ένα σερί νικών και καλών εμφανίσεων κέρδισε θεωρητικά εύκολα ματς με άθλιο μπάσκετ. Απλά ήταν παρούσα σε συγκεκριμένα μεγάλα ματς. Και είναι κρίμα γιατί φέτος ο οσφπ δείχνει πιο ευάλωτος από ποτέ..
Άρα την φετινή χρονιά υπάρχουν πράγματα που αξίζει να κρατήσεις αλλά και πολλά που πρέπει να αλλάξεις ώστε να μην είναι πυροτέχνημα. Το πρώτο φαντάζομαι που θα ξεκαθαρίσει είναι το θέμα του κόουτς. Ο Ντράγκαν είναι ο πιο πετυχημένος πλέον στην ιστορία της ομάδας αλλά δεν βλέπω το λόγο να ξαναρισκάρει την εικόνα του με το χτίσιμο της επόμενης ομάδας. Από Έλληνες στοιχήματα τύπου Καστρίτη η Σερέλη δεν μου γεμίζουν το μάτι. Από τις ρεαλιστικές επιλογές Πρίφτη θα θελα (και δεν ξέρω αν πλέον είναι ρεαλιστική) αλλιώς κάποιον ξένο με σχετική εμπειρία και χωρίς πολλά νεύρα εκτός αν είναι ο Ομπράντοβιτς... :P
Και πάμε στο αγαπημένο μας τώρα μιας και είναι και τζάμπα μια γνώμη για το ρόστερ του χρόνου
-Στον άσο η ομάδα πρέπει να χει 3 παίχτες Αν είχαμε κρατήσει τον Κούπερ και τον Ιβάνοβιτς (2 ξένους που πέρασαν από την ομάδα όχι πριν πάρα πολύ καιρό) μαζί με Ξανθόπουλο θα είχαμε ιδανική 3αδα..Οπότε τώρα θέλουμε έναν πολύ καλό ξένο, έναν Έλληνα Μποχωρίδη η Αθηναίου ας πούμε συν Ξανθόπουλο και δίνεις οπωσδήποτε δανεικό τον Μωραϊτη σε ομάδα τύπου Κόροιβος να παίζει όπως ο Σκουλίδας πέρυσι.
-Στο 2 συνεχίζεις με Πάντερ και Λαρεντζάκη
-Στο 3 θα θέλαμε πάλι όλοι μας τον Χάρις αλλά λογικά είναι απίθανο. Οπότε πας για γερό ξένο συν Βασιλόπουλο που μια σεζόν ακόμα καλή με συγκεκριμένο ρόλο την έχει πιστεύω ενώ μεγάλο ερωτηματικό ο Άτιτς που δεν έχω καταφέρει να σχηματίσω ακόμα γνώμη για αυτό το παιδί
-Στο 4 ο αρχηγός εννοείται συν Ντελρόι που είναι παίχτης του 6 αλλά έπαιζε στα περισσότερα ματς 7 και σε κάποια 8 δίνοντας στοιχεία που έλειπαν όπως οι άμυνες αρκεί να μην καταχράζεται πολλές φορές την επιθετική ενέργεια. Ένα τριαροτεσσάρι ακόμα η ομάδα θα το χρειαζόταν
-Στο 5 από Έλληνες έχεις Καββαδά Μαυροειδή. Γνώμη μου είναι ίδιο στυλ παίχτες οπότε κρατάς τον έναν για τρίτο ψηλό. Ο Χάντερ πολύ θα θελα να μείνει αλλιώς θες έναν ξένο σε αυτό το στυλ και όχι τύπου Ελονού. Και αν γίνονταν μια υπέρβαση με Λουκά Μαυροκεφαλίδη η Μπουρούση :P δεν θα με χάλαγε αλλιώς και άλλον ξένο
-Σκουλίδας και Τσαλμπούρης ξανά δανεικοί δεν νομίζω ότι έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στην ΑΕΚ τώρα με ρόλο στο ροτέισον
Αυτά και καλό καλοκαίρι να έχουμε ελπίζοντας να μην φτάσει Αύγουστος και ακόμα ψαχνόμαστε για το ρόστερ όπως πέρυσι με τον Μανωλόπουλο...

haridimos είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια..
Ολη τη σεζον η ομάδα κοίταζε κυριως την Ευρωπη & το Κυπελλο (οσο υπηρχε) και όχι το πρωτάθλημα. Ετσι ήρθαν οι πολλές γκέλες.
Επρεπε να γινει μεγαλυτερο rotation για να ειναι πιο φρεσκια η ομάδα / οι 10 παικτες δεν άντεχαν τα διπλά ματς (και με τα ευρωπαϊκά να είναι χωρίς άυριο τα περισσότερα).
Πέρσι με τον Ukic είχαμε ηρεμία και σοβαρότητα που έδινε τις ευκολες νικες στα μικρά ματς. Αυτό έλειψε φέτος. Οι φετινοί όμως είχαν τη δυνατοτητα να καθαρισουν μεγαλα ματς. Και το έκαναν.

Με τον Dragan πιστευω κι εγώ πως πρέπει να φύγει. Αν είναι όμως αν έρθει κανενας wannabe, ή psycho καλύτερα να μείνει. Από έλληνες Πρίφτης (δύσκολο αν βγαλει την Unics ευρωλίγκα). Ο Κατσικάρης δεν έχει δείξει να τσουλάει εκτός Ισπανίας. Σερελης δεν εχει κωουτσαρει εκτος Λαυριου.. Καστριτης έχει δουλεψει σε αρκετους πάγκους αλλά μονο με ομαδες για να σωθουν.

Στους παίκτες τώρα.. Δεν μας έλειψε ο Cooper φέτος. Ένας Ivanovic ή Scrubb (που είναι ψηλοί και παίζουν και στις δυο θέσεις, παιζουν και αμυνα και έχουν και καλό σουτ και ειναι και σε καλή ηλικία, ναι μας έλειψε νομίζω..)
Θέλουμε έναν ξένο τύπου Zack Right-Dee Bost νομίζω και δίπλα μάλλον Αθηναιου που ειναι πιο καλός σε assist από Μποχωριδη κλπ). ιδανικος θα ηταν ο Κονιαρης αλλα εχει συμβολαιο και λογικα θα γυρισει ΠΑΟ μετα.
Στο 2, Punter-Λαρυ ειναι μια χαρα
Στο 3, ο Harris δυσκολα θα μείνει - αν έρθει πχ ο Moore θα ήταν πολύ καλή λύση.
Ο Delroy θα ήθελα να μείνει κι εγώ.
Στο 5 τώρα ο Hunter το κόβω χλωμό αν θέλει να δοκιμασει ΝΒΑ ξανα (που ειναι λογικο). Μπορούμε να βρουμε καποιον αναλογο παικτη παντως. Καββαδάς-Μήτσος ίσως μείνουν και οι δυο νομίζω.

Σκουλίδας-Τσαλμπούρης πρέπει να πάνε δανεικοί και να έχουν χρόνο όπως ο Σκουλι φετος στον Κοροιβο. Ανέβηκε το Περιστέρι (που επαιζε ο Σκουλι) πχ θα είναι μια καλή λύση νομιζω. Ο Μωραϊτης το ίδιο θα πρέπει να πάρει ματς (αν μεινει γιατι καπου ειδα πως ειχε 3+3 χρονια συμβολαιο και μήπως πάει πουθενά να παίζει )

Ο Atic ειναι ξεχωριστή περιπτωση... Μακάρι να ερχοταν ενας Τζιγκιτς, ένας Βουγιόσεβιτς και να ασχολιόταν μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Χαρηδημε ειδες τη σημερινη σηνεντευξη του Αγγελοπουλου στο ντοκουμεντο? Τι θεωρεις οτι παιζει με Ευρωλιγκα ? Εχει ελπιδες η ομαδα για το μελλον. Ενοειται οτι μεταβαση στο Γιουροκαπ θα ηταν αστεια κινηση.

Nikos-VLG

Ανώνυμος είπε...

διαβασα σε παρασκηνιακή στήλη στο sdna ότι ο επομενος προπονητης της ΑΕΚ θα ναι ελληνας ξερετε κατι κυριε χαριδημε?