5.5.18

ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ MURCIA ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ !!

Μπροστά σε περισσότερους από 16,000 θεατές (16191 εισιτήρια ανακοινώθηκαν) η Βασίλισσα υπέταξε την UCAM Murcia στον 2ο ημιτελικό του Basketball Champions League κι έτσι πήρε έστω και με χιτσκοκικό τρόπο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την AS Monaco που κυριάρχησε επί της MHP RIESEN Ludwigsburg στον άλλο ημιτελικό. Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα αφού χάσαμε αρχικά ένα προβάδισμα 15π στα μέσα της 2η περιόδου (37-22 στο 13'57"), ενώ στο τέλος αν και προηγηθήκαμε 76-68 1'42" πριν τη λήξη καταφέραμε να βάλουμε τους Ισπανούς ξανά στο παιχνίδι με τις άστοχες βολές και τα πολλά λάθη .. Αύριο λοιπόν η Α.Ε.Κ. θα παίξει για 4η φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης διεκδικώντας το 3ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο μετά το Κυπελλούχων στο Καλλιμάρμαρο το 1968 και το Saporta το 2000 στη Λωζάννη. Αν θέλει να πανηγυρίσει το τρόπαιο θα πρέπει να παίξει απείρως πιο συγκροτημένα γιατί η Monaco είναι σαφέστατα η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Μεγάλη εμφάνιση από τον Manny Harris που οργίασε στο πρώτο ημίχρονο δίνοντας και πολλές λύσεις αμυντικά αν και στο τέλο πήγε να χύσει την καρδάρα με το γάλα με δυο απανωτά λάθη του.. Από κοντά και ο Kevin Punter που ήταν επίσης καυτός στο πρώτο μέρος και μάλλον ξεχάστηκε στο 3ο δεκάλεπτο..έχοντας και αυτός βέβαια το αρνητικό των χαμένων βολών που ευτυχώς τελικά δε μας στοίχισε. Από εκεί και πέρα έδωσαν λύσεις ο αρχηγός Dusan Sakota -ως συνήθως- αλλά και ο Δημήτρης Μαυροειδής που στάθηκε παραπάνω από καλά απέναντι στον Lima.

Πραγματικός MVP και game changer ήταν όμως ο Βασίλης Ξανθόπουλος που έκανε μια άψογη εμφάνιση παίζοντας υποδειγματικά άμυνα και κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα μοιράζοντας 7 ασιστ και χωρίς να υποπέσει σε λάθος. Τεράστια η διαφορά στο ματς όταν έπαιζε ο κακός αυτη τη φορά Green με όταν έπαιζε ο έμπειρος έλληνας playmaker.. Μπήκε στο 11-17 και βγήκε στο 37-22, οδήγησε ξανά την ομάδα στο προβάδισμα στο τέλος και έλειψε όταν υπήρχε τρικυμία στις επιθέσεις μας μετά το 76-68..
Δείτε βίντεο από τον αγώνα (και κάποια κομμάτια από τον 1ο ημιτελικό καθώς και την βράβευση του Kurt Rambis)

Δεν υπάρχουν σχόλια: