17.10.18

ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗ 2η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Έστω και με αγχωτικό τρόπο, η Α.Ε.Κ. πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League στην προσπάθεια για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ομάδα έδειξε και πάλι όπως και με τη Hapoel δυο πρόσωπα.. ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο όταν κυριάρχησε στο παρκέ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ 36-52 υπέρ της και ένα κάκιστο στο 3ο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν τη διαφορά και προηγήθηκαν 62-61 στο τέλος της περιόδου, αλλά και στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα καθώς δε μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά των 12π (66-78) που είχε 7'25" πριν τη λήξη. Τελικά έστω και στη 2η παράταση και έχοντας σε τραγική μέρα επιθετικά τους δυο ξένους γκάρντ της (1/14 σουτ ο Rathan-Mayes, 1/11 o Griffin, μόλις και μετά βίας 2/25 αθροιστικά..) αλλά και τραγικά ποσοστά στις βολές (13/25 δηλαδή 52%) οι παίκτες του Banchi έφυγαν νικητές και φέτος από την Πράγα. Αξιοσημείωτο πως αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο δεν γνωρίζουμε την ήττα (Ljubljana, Rosa Radom, Nymburk, Strasbourg πέρσι και ξανά Nymburk τώρα), ένα σερί που δεν έχει ξανακάνει στην πολύχρονη ευρωπαϊκή ιστορία της η ομάδα.
Κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που ήταν παραπάνω από εξαιρετικός έχοντας το εξωπραγματικό 7/8 από τα 6μ75 αλλά και τις κρίσιμες βολές στο τέλος, σκοράροντας συνολικά 23 πόντους (ρεκόρ κιτρινόμαυρης καριέρας) ενώ είχε και 4ρ-3ασ-2κλ. Από κοντά και ο Maciulis που αποτέλεσε επίσης μόνιμη απειλή από την περιφέρεια (5/9 3π) και 21π-7ρ συνολικά. Η καλή τους κατάσταση είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε για την αρκετά δύσκολη συνέχεια το αμέσως επόμενο διάστημα : Ρέθυμνο εκτός το Σάββατο, Bamberg εντός την Τετάρτη, ξανά εκτός με Προμηθέα στις 27, στη Γαλλία με Dijon την Τρίτη και προημιτελικός Κυπέλλου στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ.
Στα θετικά και η παρουσία του Roberson όσο αγωνίστηκε. Μπορεί να είναι ακόμα άγουρος & ανώριμος μπασκετικά αλλά αφού είναι στο ρόστερ είναι καλύτερα να βοηθάει μέσα στο παρκέ όπως τώρα και με ΠΑΟΚ παρά να είναι στον πάγκο όπως με τη Hapoel.
σ s
Βίντεο με στιγμιότυπα του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: