28.10.18

ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ..

Δεν μπόρεσε ούτε και φέτος να φύγει νικήτρια από την Πάτρα η ομάδα μπάσκετ καθώς έχασε, πιο εύκολα από πέρσι όπως εξελίχθηκε, από τον Προμηθέα με 79-69 χάνοντας και την ευκαιρία να του ξεφύγει στη βαθμολογία, ενώ θα πρέπει να καλύψει και τη διαφορά των 10π στο 2ο γύρο για να μην της στοιχίσει περισσότερο.. Έτσι πάει στο σημαντικό ματς της Γαλλίας με τη Dijon και κυρίως στον προημιτελικό του Κυπέλλου στην Πυλαία χωρίς την καλύτερη ψυχολογία και τις αδυναμίες της που καλύφθηκαν όταν ενσωματώθηκε ο Sant-Roos να ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο..
Το παιχνίδι κρίθηκε σε σημαντικό βαθμό στον μικροτραυματισμό του Hunter στο τέλος της πρώτης περιόδου και στα δυο συνεχόμενα χαζά φάουλ του στην 3η περίοδο. Όσο ήταν στο παρκέ κάλυπτε την έλλειψη ύψους με την ταχύτητά του και τις κινήσεις του - άλλωστε στα 25' που έπαιξε είχαμε +7.. Στα 15' που ήταν μέσα όμως ο Roberson, ο Octavius Ellis έκανε πάρτυ και είχαμε -17... ακριβώς την τελική διαφορά δηλαδή... στο κρίσιμο σημείο το 46-51 έγινε 71-61 με ένα επιμέρους 25-10 και πλέον δεν μαζευόταν .. Η ομάδα πλήρωσε σε σημαντικό βαθμό την επιλογή της να υπάρχει σαν βαρύ σέντερ στο ρόστερ μόνο ο Καββαδάς που ήδη έχει χάσει σχεδόν τα μισά ματς ως τραυματίας ή ανέτοιμος και όταν ήταν έτοιμος δεν μπορούσε να παίξει παραπάνω από 10-12' στην καλύτερη περίπτωση..
Με δεδομένα τα προβλήματα στο 5, η απουσία οργανωτικού playmaker μάλλον τα διογκώνει.. Ο Rathan-Mayes μπορεί να έχει επιθετικές αρετές, να βελτίωσε αισθητά τις βολές του στα δυο τελευταία παιχνίδια (15/16 έναντι 9/24 στα προηγούμενα), αλλά λειτουργεί ουσιαστικά παίζοντας στο 2.. ενώ και ο Γιατράς τον σημάδεψε με παγίδες όπως είχε κάνει και ο Πεδουλάκης στην πρεμιέρα. Η επιλογή να είναι εκτός 12άδας ο Μωραϊτης -που όποτε τον εμπιστεύθηκε ο Banchi έδειξε με το παραπάνω πως μπορεί να σταθεί- σε μόνιμη βάση αφήνει την ομάδα μόνο με έναν αξιόπιστο παίκτη στο 1, τον Ξανθόπουλο που δεν μπορεί να παίζει όλο το παιχνίδι, ενώ όταν είναι στο παρκέ μαζί με τον Xavier πάλι μένει πολύ ώρα η μπάλα στον Καναδό και ακυρώνεται αρκετά ..
https://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/basketball/27okt2018-basket-league-2018-2019-promitheas-aek-79-69/
Δείτε τον αγώνα όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ

27Οκτ2018 – Basket League 2018-2019: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΑΕΚ 79-69

Δεν υπάρχουν σχόλια: