16.10.18

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ


Την μόνιμη Πρωταθλήτρια Τσεχίας CEZ Nymburk αντιμετωπίζει απόψε στην Kralovka Arena της Πράγας, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. στην προσπάθεια για την υπεράσπισή του τίτλου που κατέκτησε πέρσι. Μετά την ήττα από τη Happoel η ομάδα του Banchi θα πρέπει να ψάξει να τη ρεφάρει εκτός έδρας και το σημερινό παιχνίδι είναι μια πρώτη ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Aπό την ομάδα που αντιμετωπίσαμε και αποκλείσαμε στους 16 το Μάρτη (στο προτελευταίο μας ευρωπαϊκό ματς εκτός ΟΑΚΑ), έχουν φύγει ο Kendrick Ray (που ήταν ασταμάτητος κυρίως στο ματς της Αθήνας) με τον Berisha, έμεινε ο Τσέχικος κορμός (που έχει κερδίσει ήδη το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με την Εθνική) με τον Lawrence και τον Davis (που μας είχε κάνει ζημιά στο ΟΑΚΑ επίσης) ενώ ήρθαν νέοι Αμερικανοί γκαρντ (Kendall Smith και τις τελευταίες μέρες οι AJ English & Bracey Wright που ξέρουμε από το πέρασμά του στον Άρη). Φυσικά αλλαγμένη είναι και η δική μας ομάδα με τους Harris, Punter, Green, James να μην είναι πλέον στο ρόστερ όπως και οι Μαυροειδής, Βασιλόπουλος. Αγωνιστικά για άλλη μια φορά δε μπορούμε να υπολογίζουμε στον Sant-Roos που δεν ταξίδεψε στην Πράγα


 Θα είναι η τέταρτη φορά που θα αγωνιστεί στην Τσεχία η ομάδα της Α.Ε.Κ. Η πρώτη ήταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1976/77, όταν μετά τη νίκη με 73-66 στην Αθήνα αντιμετωπίσαμε την Slavia Praha που θέλοντας και ρεβάνς για το '68, μας συνέτριψε με το βαρύτατο 105-69 στις 27 Οκτώβρη.. (22π έβαλε ο Jiri Zidek). O Κώστας Μουρούζης χρησιμοποίησε τους : Τρόντζο 26, Γιαννουζάκο 14, Καντέλη 7, Αποστολίδη 4, Λ.Κόντο, Νυδριώτη 4, Τσοσκούνογλου 4, Νεσιάδη, Τσίτσο, Παπαδάτο.

Η επόμενη ήταν στις 29 Σεπτέμβρη 1992, όταν για την πρώτη φάση του Korac κερδίσαμε στην Πράγα την CSA Sparta με 82-91, έχοντας κορυφαίο τον Derek Hamilton παίρνοντας και την πρόκριση με δυο συνολικά νίκες.  Ο Μιχάλης Κυρίτσης χρησιμοποίησε τους : Παταβούκα 22 (5ασ-3κλ), Κατσικάρη 2, Λανέ 12 (11ρ-3ασ), Γ.Γιαννόπουλο, D.Hamilton 32 (12/15 2π, 12ρ-6ασ-5κλ), Ποδαρά 18, Babic 6 (4ρ), Κουντουράκη 12 (4ρ-4ασ).



Η τελευταία αναμέτρηση στην Τσεχία ήταν φυσικά η περσινή ρεβάνς της φάσης των 16 στις 14 Μάρτη, όταν ενώ είχαμε χάσει με 88-98 στην Αθήνα, πήραμε την πρόκριση με 82-93 χάρη στο τρίποντο του Kevin Punter στα 2.8" και την εξωπραγματική εμφάνιση του Manny Harris (36π με 9/14 2π, 9/10 1π, 3/8 3π). Ο Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : Punter 9, James 6, Green 2, Harris 36, Ξανθόπουλος 3, Sakota 11, Βασιλόπουλος 3, Λαρεντζάκης 11, Μαυροειδής 4, Καββαδάς, Hunter 8.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντεζαβου ξεκινημα με περυσι ηττα στην πρεμιερα εντος με εστουντιαντες φετος με χαποελ διπλο στην παραταση περυσι στη βενετσια 2η αγωνιστικη φετος στη νυμπουργκ. Αρα θα χασουμε την αλλη αγωνιστη εντος απο μπαμπεργκ οπως περυσι με μπανβιτ αλλα τελικα θα παρουμε το φιμπα τσου λου με πρωταγωνιστη τον αμερικανο που θα αντικαταστησει τον ραταν μεις οπως ηρθε περυσι ο παντερ...Στα σοβαρα τωρα δεν θα βιαστω να κρινω την ομαδα αλλα μεις γκριφιν δειχνουν ελαχιστοι 1/14 ο ενας 1/11 ο αλλος σημερα και κακως ηταν μεσα και περναν ολες τις προσπαθειες στο τελος. Επισης με προβληματιζει το ροτεισον που κανει σε ντουσαν και γιαννοπουλο χωρις να βλεπω συστηματα να βγαινουν ελευθερα σουτ για αυτους τους 2