14.3.19

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΑ

Στα προημιτελικά και του φετινού Basketball Champions League θα βρεθεί και φέτος η Βασίλισσα αφού έστω και αρκετά αγχωτικά πήρε την πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ παίζοντας ουσιαστικά χωρίς playmaker τα τελευταία 15'..
Οι 13-14 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο σίγουρα θα ήθελαν κάτι περισσότερο από την πρόκριση αυτή καθ'αυτή, αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία και είναι σαφέστατα παραπάνω από θετικό πως η Α.Ε.Κ. είναι η μόνη από όσες βρέθηκαν και στα περσινά προημιτελικά που θα δώσει το παρόν και φέτος, καθώς δεν έπεσε θύμα έκπληξης όπως έγινε σε 4 από τα 8 ζευγάρια (και έχει συμβεί σε 18 από τα 40 συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης).
 Αν θέλει να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο FinalFour θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Brose Bamberg που απέκλεισε με δυο νίκες την Banvit. Όπως και πέρσι θα αντιμετωπίσουμε στους '8' μια ομάδα που ήταν στον όμιλό μας. Αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός πως και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου μας συνέχισαν στα προημιτελικά... κάτι λέει αυτό για τη δυναμικότητά του αλλά και για την αξία του να τερματίζεις πρώτος απέναντι σε τέτοιες ομάδες.

Αγωνιστικά η ομάδα με δεδομένες τις ελλείψεις στον άσο, επέβαλλε τον αργό ρυθμό και περιόρισε όσο μπορούσε καλύτερα τον ΠΑΟΚ αμυντικά. Από τη στιγμή που δέχθηκε 63 πόντους θα έπρεπε να σκοράρει λιγότερους από 54 για να μην προκριθεί.. Τα 4/18 3π που άφησε σε μια ομάδα με 45% 3π στη διοργάνωση μόνο τυχαίο και συμπτωματικό δεν ήταν, αφού έγινε εξαιρετική ομαδική δουλειά. Η έλλειψη καθαρού μυαλού και κανονικού point guard στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έφερε βέβαια και αρκετές ανορθογραφίες στην επίθεση με βεβιασμένες ενέργειες, αρκετές επιπολαιότητες και πολλά έως υπερβολικά τρίποντα όταν είχε φορτωθει με φάουλ ο αντίπαλος και υπήρχαν βολές κλπ. Ακόμα κι έτσι βέβαια θα μπορούσε να πάρει την νίκη γοήτρου αν δεν εκδήλωνε τόσο γρήγορη και κακή επίθεση στα 24" (με 21" στη διάθεσή της) αλλά και στο τέλος με 8.3" αν έκανε λιγότερο βιαστικό σουτ ο Λάρυ..
Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν σίγουρα το τρίποντο του Jonas Maciulis στη λήξη του χρόνου και από εξαιρετικά δύσκολη θέση την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με 5π. Ο Λιθουανός για μια ακόμα φορά ήταν εξαιρετικός και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή τη θλιβερή διοργάνωση, με το μπάσκετ αλάνας, θέλετε να σύρετε τον Παναθηναικό και τον Ολυμπιακό. Ούτε καν. Ευτυχώς ήταν το ματς στην ΕΡΤ και όλοι είδαν για τη γελοιότητα μιλάμε. Συνεχίστε εκεί, να βγαίνετε αιώνια "πρωταθλητές ευρώπης" και να γελάμε μαζί σας

Unknown είπε...

Συνέχισε να παίζεις στην Ευρωλίγκα και άδειασε μας και τη γωνία απο το ελληνικό πρωταθλημα δες πρώτα τις ομάδες της Αδριατικής και μετά μιλά