31.3.19

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

Την 11η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της πέτυχε στη φετινή Α1 η ομάδα μπάσκετ καθώς κέρδισε και τον Άρη παρά τα σημαντικά της προβλήματα (Maciulis εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, Ξανθόπουλος τραυματίας και Καββαδάς μόνιμα στην injured list όλη τη χρονιά) τα οποία και μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όταν αποχώρησε στο 3ο δεκάλεπτο ο Theodore με ενοχλήσεις. Έτσι παραμένει μόνη 2η (ή 3η ανάλογα με τις ερυθρόλευκες τιμωρίες) στη βαθμολογία της Α1 με δυο νίκες παραπάνω από τους Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Περιστέρι και πλέον όλη η προσοχή πηγαίνει και τυπικά στη ρεβάνς της Τετάρτης με τη Brose Bamberg για την πρόκριση στο φετινό FinalFour.
Είναι θετικό πως ο Λαρεντζάκης δείχνει να έχει ξαναβρεί το ρυθμό που είχε και το φθινόπωρο.. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στη Γερμανία, ήταν MVP και στο κιτρινόμαυρο ντέρμπυ έχοντας 21π(ρεκόρ στην Α1 με τη φανέλα μας)-5ρ-3ασ-3κλ. Μαζί με τον αρχηγό Dusan Sakota, τον Sant-Roos που είναι σταθερός και ίσως ο πιο κομβικός παίκτης στην ομαδική λειτουργία και τον εξαιρετικό συνολικά φέτος Hunter δείχνουν να είναι οι πυλώνες που θα στηριχθεί ο Banchi για μια νίκη-πρόκριση την Τετάρτη. Όμως αν ο Theodore δε μπορέσει να δώσει το παρόν και ο Ξανθόπουλος δεν προλάβει ούτε τη ρεβάνς, θα χρειαστεί να είναι πολύ πιο ενεργοί οι James, Griffin που και με τον Άρη δεν έδειξαν να είναι σε καλή κατάσταση -κυρίως επιθετικά- αλλά και να δώσουν αναλώσιμα φάουλ και κάποιες βοήθειες οι παίκτες που στο πρώτο παιχνίδι έπαιξαν  από ελάχιστα έως καθόλου.. Τουλάχιστον με τον Άρη οι Μωραϊτης, Τσαλμπούρης, Γιαννόπουλος έδωσαν κάποια στοιχειώδη πράγματα..


Υ.Γ. Μπορεί η Α.Ε.Κ. να είναι στο +2 από τους άλλους τρεις και να έχει και τις διαφορές υπέρ της αλλά το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς κανένα "σίγουρο" παιχνίδι και σε συνδυασμό με τις απουσίες θα είναι δύσκολο να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα...

 Α.Ε.Κ. (16-5)    : @Λαύριο, ΠΑΟ, @Πανιώνιος, ΟΣΦΠ, @Κολοσσός
Προμηθέας (14-7) : @Αρης, Λαύριο, @ΠΑΟ, Πανιώνιος, @ΟΣΦΠ
Π.Α.Ο.Κ. (14-7)  : @ΠΑΟ, Πανιώνιος, @ΟΣΦΠ, Κολοσσός, @Περιστέρι
Περιστέρι (14-7) : @Πανιώνιος, ΟΣΦΠ, @Κολοσσός, @Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ

Με δεδομένο πως λόγω των playoff της Euroleague θα γίνουν 'μαζεμένες' αγωνιστικές κάνει μάλλον επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασης του Jonas με κάποιον παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει άμεσα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: