2.3.05

ΤΣΙΚΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!


Τσικνοπέμπτη άλλωστε είναι αύριο κι αν θέλουμε να μη σταματήσει η εξαιρετική μας φετινή Ευρωπαϊκή πορεία από τώρα, αλλά να τραβήξει όσο περισσότερο γίνεται, τότε θα πρέπει να κερδίσουμε αύριο την Efes. Στις ‘Βαλκυρίες’ ο Paulo Coelho, γράφει ‘ο κόσμος βρίσκεται στα χέρια εκείνων που έχουν το κουράγιο να ονειρεύονται και που παίρνουν το ρίσκο να ζούν το όνειρό τους, ο καθένας ανάλογα με το ταλέντο του’. Και η φράση ταιριάζει γάντι στη νέα ΑΕΚ που χτίζεται, ίσως για να καταφέρει να γίνει η νέα μεγάλη δύναμη στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως είπε και ο Dusan Ivkovic σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Φυσικά μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι ο δρόμος μας. Η Efes μπορεί να μην έχει την πλειάδα αστέρων της ΤΣΣΚΑ, μπορεί να μην έχει τους πρωτοκλασάτους παικταράδες της Maccabi, αλλά είναι ίσως η πιο ομάδα από τις 16 που συνεχίζουν στο δρόμο για τη Μόσχα. Με τους δυο αμερικανούς στα γκαρντ, τον πολύ γνωστό μας από το πέρασμά του στον Άρη, Willie Solomon, αλλά και τον παίκτη αποκάλυψη τον Domercant. Με τους ‘γιούγκους’ της, τον Prkacin, τον Nikolic, και τον Kecman και με τους καθόλου αμελητέους Τούρκους, τους Kuqo, Arslan, Peker, μετράει ένα 13-2 φέτος και δείχνει ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την Μόσχα.

Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν όσοι βρεθούν στο Γαλάτσι (και θα είναι ωραία να έχει την ατμόσφαιρα της περασμένης Τετάρτης), είναι πως δεν τελειώνει απολύτως τίποτα όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Αν κερδίσουμε θα έχουμε το προβάδισμα, αλλά και πάλι θα χρειαζόμαστε δυο νίκες απέναντι στην Prokom. Αλλά ακόμα κι αν χάσουμε δεν θα έχει χαθεί τίποτα, αφού οι Τούρκοι μπορούν να κερδίσουν και στο Pallaverde και να παραμείνουμε στο κόλπο, ή ακόμα καλύτερα μπορούμε εμείς να φύγουμε με το διπλό από την Ιταλία και να τελειώνουμε το θέμα.

Υ.Γ. (1) Η ‘Κοκκινοσκουφίτσα’ πρέπει να είναι πιο πιστευτό παραμύθι από αυτό που λανσάρει η ΠΑΕ για τη Φυλή, μέσα από τις δημοσκοπήσεις, τους διαγωνισμούς και όλα τα συναφή.

Υ.Γ. (2) Το κακό είναι πως ο κιτρινόμαυρος κόσμος, επειδή μάλλον ψοφάει για παραμύθι, φαίνεται να το τρώει αμάσητο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: