31.3.05

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ...


Δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την υπέρβαση και να φύγουμε νικητές από το Abdi Ipekci. Έτσι μείναμε έξω από τη συνέχεια καθώς η ισοβαθμία μας άφησε τρίτους. Δικαιωματικά πιστεύω. Τόσο η Benetton όσο και η Efes είναι καλύτερες ομάδες από εμάς και το απέδειξαν και στο παρκέ. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κλέψουμε το διπλό στο ματς με τους Τούρκους. Όταν όμως ο πιο παραγωγικός σου παίκτης είναι ο Kus, δε μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Γιατί με τους Χατζή-Ζήση κλεισμένους και σε όχι πολύ μεγάλη βραδιά, τον Lollis φιλότιμο αλλά αδύναμο απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς, τον Bailey να προσπαθεί αλλά να μην του βγαίνει τίποτα (ίσως και γιατί έχει κλατάρει) και κυρίως τον Nicevic να σέρνει το κορμί του σε όλο το 40λεπτο και να γίνεται βορά των διαθέσεων του Kuqo και του Prkacin δεν μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη τύχη...

Να σταθώ λίγο στον Κροάτη σέντερ (μάλλον έπαιξε καλά ο ... λάθος Κροάτης σε αυτό το παιχνίδι). Από την αρχή του αγώνα έδειχνε τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου. Ρημπάουντ δε μάζεψε, αφού τέλειωσε το ματς με 1 αμυντικό και 1 επιθετικό. Επιθετικά ήταν κάκιστος με τραγικές τελικές επιλογές, 2/4 βολές και 2/8 δίποντα. Αμυντικά ο Kuqo είχε 6/6 και ο Prkacin 7/11... Γιατί συνεχίσαμε να επιμένουμε στην χρησιμοποίησή του και δεν δοκιμάσαμε είτε τον Μπουρούση είτε τον Antik για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν μπόρεσα να το καταλάβω.

Πάντως, ούτε οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί μας δε θα πίστευαν μετά το 0-3 στο ξεκίνημα της πρώτης φάσης, πως η ΑΕΚ θα έχανε την είσοδο στους προημιτελικούς στην τριπλή ισοβαθμία χάνοντας τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας για τα playoff ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αναμέτρησης. Η φετινή πορεία μας ξανάβαλε στον Ευρωπαϊκό χάρτη σβήνοντας οριστικά το τραγικό 1-13 του 2002/03 που μας στοίχειωνε.

Αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν δυο πράγματα. Αφ'ενός να έρθει και κανένας ξένος παίκτης κλάσης και αφ'ετέρου να μην παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα μόνο εκτός έδρας.

Υ.Γ. Μπορεί ο Davor να ήταν καλός με την Efes, αλλά δεν αλλάζει η συνολική μου εικόνα γι'αυτόν. Είναι 'λίγος' για την ομάδα μας και αν τον είχαμε αλλάξει όταν έπρεπε τώρα θα είμασταν σε πολύ-πολύ καλύτερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: