9.3.05

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Για πρώτη -ίσως- φορά φέτος η ομάδα μας θα παίξει ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχοντας κολλημένη πάνω της την ταμπέλα του φαβορί και όχι σαν outsider και όπως ξαναέγραψα δεν ξέρω αν η φετινή ΑΕΚ, που όντως είναι για μεγάλα πράγματα, μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος μέσα στο παρκέ. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό πχ, που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και να διεκδικήσουμε βάσιμα την 1η θέση παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων με τα γνωστά αποτελέσματα αφού το κοντέρ έγραψε -26. Το γεγονός πως το αυριανό ματς είναι εκτός έδρας το κάνει ακόμα δυσκολότερο, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως οι Πολωνοί είναι με την πλάτη στο τοίχο έχοντας ήδη δυο ήττες και θα θέλουν να κερδίσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και να ζεστάνουν το κοινό τους.

Η Prokom δεν είναι καθόλου κακή ομάδα. Οι 7 νίκες που πέτυχε στην πρώτη φάση το αποδεικνύουν άλλωστε. Μπροστά στο κοινό της, γνώρισε την ήττα σε δυο μόνο ματς, από τη Real και την Efes. Μάλιστα αυτές οι 2 ήττες ήταν στα πρώτα της 2 παιχνίδια και έκτοτε μετρά ένα 5-0. Η βασική διαφορά της Prokom της πρώτης φάσης, με αυτήν της Prokom της δεύτερης, είναι η αμυντική της λειτουργία. Από τους 75 και κάτι πόντους που δεχόταν, πήγε στους 86 στην Κωνσταντινούπολη και στους 89 στο Treviso. Ίσως γιατί οι Πολωνοί να βλέπουν με άλλο μάτι την β' φάση, αφού ξέρουν πως δεν μπορούν να διεκδικήσουν πρόκριση και ήδη η χρονιά είναι επιτυχημένη αφού είναι η πρώτη ομάδα της χώρας τους που περνάει στους TOP-16.

Οι δυο αμερικανοί τους είναι αυτοί που θα πρέπει να μας απασχολούν λιγότερο στην αντιμετώπισή τους, ούτε ο Mark Miller (1μ87 γκαρντ), ούτε ο γνωστός από το πέρασμά του στον Άρη Desmond Farmer είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τα κύρια επιθετικά τους όπλα είναι άλλα : ο Σλοβένος Jagodnik (16.3, 6.3ρ), ο Πολωνός Adam Wojcik (10.8π, 4.8ρ) που είχε παίξει πριν μερικά χρόνια στο Περιστέρι, ο Ούγγρος Nemeth (8.4π). Στο ρόστερ υπάρχουν και ο Bacik με τη μακροχρόνια θητεία στο Ηράκλειο, αλλά και ο Radojevic που πέρσι ήταν στον ΠΑΟΚ.

Αν ο Μπουρούσης είναι ok, τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί με άλλο πρίσμα, καθώς θα έχουμε δυνατότητα φθοράς σε φάουλ. Αλλά όπως και να το δούμε οι απουσίες των Antik, Τσιάρα είναι εξαιρετικά σημαντικές σε τέτοιο επίπεδο...

Υ.Γ. Αν τελικά υπάρχουν τόσοι πολλοί τσαμπατσήδες στο ΟΑΚΑ, τότε αντί να βγαίνουν άσχετες, ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις για τα καπέλλα (που καλά κάνουν και υπάρχουν κατά την ταπεινή μου γνώμη), καλύτερο θα ήταν να τραβηχθεί κανένα χέρι στους σεκιούριτι που κατά τα φαινόμενα μάλλον κάνουν τα στραβά μάτια ή και στην εταιρεία που τυπώνει τα εισιτήρια και δεν διασφαλίζει τη μη αντιγραφή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: