29.11.08

ΜΑΖΕΨΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ



Κόντρα στον Ολυμπιακό πριν δυο βδομάδες στο ΣΕΦ, η ομάδα μας έπαιζε εξαιρετικά μέχρι το 28' και μετά μένοντας από δυνάμεις έχασε τελικά με 17 πόντους. Τώρα κόντρα στον Άρη, ήταν ουσιαστικά απούσα από το παρκέ μέχρι το 28' (όταν το σκορ ήταν 59-32) και παίζοντας καλά, μυαλωμένα και μεθοδικά στο τέλος κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και να χάσει τελικά με 16 πόντους, ενώ απείλησε να την κατεβάσει σε μονοψήφια νούμερα σε κάποια στιγμή. Το θετικό σίγουρα είναι πως οι παίκτες του Φλεβαράκη δεν παράτησαν το παιχνίδι και πάλεψαν μέχρι το τέλος, αποφεύγοντας τη συντριβή και επειδή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, άφησαν με καλή εντύπωση όσους οπαδούς μας έβλεπαν το ματς στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ..

Ειρήσθω εν παρόδω, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να πανηγυρίσουμε νίκη σε παιχνίδι που μας μεταδίδει το κανάλι της Κηφησίας - μόνο τον Πανιώνιο κερδίσαμε αλλά ... κατόπιν εορτής. Με Πανελλήνιο χάσαμε, με Ολυμπιακό & Άρη το ίδιο. Η Nova κάλυψε το ματς στη Λάρισα που επίσης ηττηθήκαμε, ενώ νίκη σε τηλεοπτικό μας παιχνίδι πανηγυρίσαμε μόνο στα Τρίκαλα (ΕΤ1). Αξιοσημείωτο πως νικήσαμε σε όλα τα ματς που ΔΕΝ είχαν τηλεοπτική κάλυψη Κολοσσός, Αιγάλεω & τα τρία του Κυπέλλου πριν τον Ολυμπιακό που έδειξε η ΕΤ1 και χάσαμε.


Το έργο μας ήταν από την αρχή δύσκολο, αφού ο Δορκοφίκης ταλαιπωρείται εδω και μέρες από τραυματισμό έχασε αρκετές προπονήσεις και δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά, ο Kikerpill που είχε προσφέρει λύσεις σε προηγούμενα ματς ήταν στην δωδεκάδα αλλά με δεμένο το χέρι γεγονός που σαφέστατα τον επηρέασε και δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση, όπως το ίδιο συνέβη και με τον Istvan Nemeth που έπαιξε με στομαχικές διαταραχές και έμεινε για πρώτο του ματς άποντος. Με τον Ούγγρο ωσεί παρόντα, τον DJ άστοχο και τον Χατζή σε μέτρια βραδιά, το κυρίαρχο όπλο μας φέτος που είναι το περιφερειακό σουτ πήγε περίπατο και οι γηπεδούχοι παίζοντας καλή άμυνα ξέφυγαν στο σκορ από την αρχή.

Η διαφορά μαζεύτηκε στο τέλος, όταν ο DJ άρχισε να σκοράρει τελειώνοντας με 12 πόντους από 4/6 τρίποντα, αλλά και με την ομάδα μας να βρίσκει επιθετικές λύσεις κάτω από το καλάθι με τον Michael Andersen που πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερή εμφάνιση του με τη φανέλα μας φέτος, φτάνοντας τους 12 πόντους (μαζί με 8 ρημπάουντ). Ήταν το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα που είχαμε την δυνατότητα να παρουμε τα εύκολα καλάθια από τον σέντερ μας -γιατί και ο Bryant έχει σκοράρει και πολύ περισσότερο σε άλλα ματς, αλλά δεν είναι σέντερ με την κλασική ένοια του όρου- με συνέπεια να μην περιμένουμε τα πάντα από το μακρινό σουτ των περιφερειακών μας.

Η παρουσία του Δανού, σε συνδυασμό με αυτές των Ταπούτου & Βασιλόπουλου που για δεύτερο συνεχόμενο ματς έδειξαν πως μπορεί να βασιστεί πάνω τους για συγκεκριμένα πράγματα ο Φλεβαράκης είναι αναμφισβήτητα τα θετικά πρόσημα της βραδιάς, αφού πλέον φαίνεται πως αποκτάμε ρόστερ 10 παικτών, με συνέπεια να υπάρχουν και περισσότερες επιλογές μέσα στο 40λεπτο.


Υ.Γ. Ο Shermadini έκανε το ντεμπούτο του στα πράσινα σκοράροντας 4π κόντρα στο Αιγάλεω. Αντικειμενικά πάντως με βάση τη σημερινή απόδοση του Δανού δεν δημιουργεί "αχ" για το σήμερα. Για το αύριο όμως...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, τα είπες όλα.
Με Nemeth, Δορκοφίκη και Kikerpill "ωσεί παρόντες" δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, τη βραδιά που ο Άρης έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Κρίμα γιατί πίστευα σε κάτι καλύτερο σε αυτό το μάτς.

Όταν ο φετινός Άντερσεν έχει 12 πόντους και 8 ριμπάουντ απέναντι στον Άρη, φαντάσου τι θα μπορούσαμε να κάνουμε φέτος με την προσθήκη ακόμη ενός σέντερ-σκόρερ.

Όσο για τον Shermadini, με προπόνηση κόντρα σε Πέκοβιτς και Μπατίστ και με προπονητή τον Ομπράντοβιτς, δεν μπορεί παρά να κάνει μια λαμπρή καριέρα, αρκεί να παραμείνει υγιής.

Εμείς, αφού χάσαμε αυτή την ευκαιρία, θα πρέπει να αφήσουμε να φύγει ένα μεγάλο "αχ" και να ψάξουμε από τώρα τον παίκτη που θα μπορέσει να παίξει το ρόλο του βασικού σέντερ τα επόμενα χρόνια.

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Amara Sy πρόσθεσε μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του εχθές βράδυ κόντρα στη Le Mans, με 23 πόντους (7/10 διπ., 6/7 β., 1/2 τριπ.) 4 ρ., 1 κόψιμο και 2 κλεψίματα. Έχω την τύχη να τον βλέπω στη Γαλλία και πραγματικά μεταμόρφωσε την ASVEL. Μέχρι τώρα έχει σε πέντε μάτς με την ASVEL 16,2 π. και 5,8 ριμπ. με 56,8% στα δίποντα και 45,5% στα τρίποντα.
Παίκτης επιπέδου ευρωλίγκα ή και (κατά τη γνώμη μου) ΝΒΑ, είναι ένας από τους παίκτες που πρέπει να προσεγγίσουμε από τώρα για του χρόνου, εάν θέλουμε να ξανακάνουμε την ομάδα μας μεγάλη με έξυπνες (δηλαδή σχετικά χαμηλού κόστους και μεγάλης προτιθέμενης αξίας) κινήσεις.

haridimos είπε...

Παρίσι είσαι ή μου φαίνεται ;

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είμαι Παρίσι.

Πάλι καλά που η τεχνολογία επιτρέπει να επικοινωνούμε για το άθλημα και την ομάδα που αγαπάμε.

A bientot!

Στέλιος

haridimos είπε...

Salut !