24.10.17

ΜΕ ΤΗ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ BANVIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ..

Την Banvit υποδέχεται η ομάδα μπάσκετ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η σημερινή μας αντίπαλος πέρα από Κυπελλούχος Τουρκίας είναι και η φιναλιστ του περσινού Final4 της διοργάνωσης. Σίγουρα έχει αλλάξει αρκετά αφού έφυγαν οι Theodore, Orelik που συνέβαλαν τα μέγιστα στις περσινές επιτυχίες, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις διεκδικήτριες του τροπαίου.. o Saso Filipovski που έμεινε στον πάγκο στηρίζεται στους Odum, Taylor, Altintig (G), Thomas, Kulig, Caloiaro, Tolga (F), Vidmar (C) και από χθες προστέθηκε ο σπουδαίος Καναδός σκόρερ Andy Jay Rautins (που δηλώθηκε στη FIBA και μάλλον θα αγωνιστεί για πρώτη φορά απόψε) γεμίζοντας ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, αλλά δεν υπάρχουν και περιθώρια για απώλειες, ειδικά εντός έδρας.. Ερωτηματικό πως θα εμφανιστεί ο Harris στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο και αν η ομάδα θα έχει πιο κατασταλλαγμένους ρόλους στο παρκέ από το Σάββατο.


Η σημερινή θα είναι η 9η φορά που θα υποδεχτούμε ομάδα από την Τουρκία και στα προηγούμενα 8 ματς μετράμε 5 νίκες και 3 ήττες. 

Η πρώτη ήταν με τη Galatasaray για το Κύπελλο Πρωταθλητριών,  στις 23/11/1963 όταν κερδίσαμε με 73-66 (αλλά αποκλειστήκαμε με βαριά ήττα 88-68 στην Πόλη). Ο Μίσσας Πανταζόπουλος χρησιμοποίησε τους : Αμερικάνο 17, Τρόντζο 8, Λαρεντζάκη 5, Ζούπα 24, Μόσχο 19, Β.Νικητόπουλο, Τσάβα .


Είχαμε υποδεχτεί ξανά τη Besiktas στις 4/11/1971 -στη Γλυφάδα- για το Κύπελλο Κυπελλούχων την οποία κερδίσαμε με 72-45 (και προκριθήκαμε και με νίκη εκτός έδρας). Ο Νίκας Μήλας είχε χρησιμοποιήσει τους : Χριστοφόρου, Λουκά Κόντο, Τρόντζο, Ζούπα, Βασιλειάδη, Λαρεντζάκη, Νυδριώτη .



Στις 14 Γενάρη του 1998, στα πλαίσια της 2ης φάσης των ομίλων της Euroleague, στο δρόμο για την Βαρκελώνη, κερδίσαμε με 81-73 την Ulker . Ο Γιάννης Ιωαννίδης χρησιμοποίησε τους  : Coldebella 2, Μπαρλά, Prelevic 18, Anderson 20, Χατζή 12, Larsen, Κακιούζη, Τσακαλίδη 7, Andersen, Alexander 22.

Το 2002/03 (6 Φλεβάρη) στα Λιόσια χάσαμε από την Efes Pilsen με 64-81 -στη μοναδική ευρεία ήττα εκείνη τη σεζόν με το 1-13 που είχαμε κερδίσει μόνο στην Κωνσταντινούπολη). Ο Dragan Sakota που ήταν στον πάγκο μας είχε χρησιμοποιήσει τους : Blakney 6, Ζήση 8, Ταπούτο 4, Χατζή 13, Κικίλια 2, Ντικούδη 17, Antik 5, Πασχάλη, Betts 5, Μπουρούση 4.
Μετά από ένα δραματικό ματς στις 7 Γενάρη του 2004, κερδίσαμε την Ulker στα Λιόσια με 83-82 και τον Γιώργο Τσιάρα να βάζει το νικητήριο καλάθι σε νεκρό χρόνο. Ο Φώτης Κατσικάρης είχε χρησιμοποιήσει τους : Σωτ.Νικολαϊδη 6, Ζήση 3, Ταπούτο 4, Χατζή 17, Jenkins 28, Γλυνιαδάκη 2, Sekulic 8, Μπουρούση, Παπαϊωακείμ 7, Τσιάρα 8.



Αξέχαστο ήταν το ματς στις 3 Μάρτη του 2005, με το συγκλονιστικό τρίποντο του τραυματία Νίκου Ζήση στην εκπνοή, που διαμόρφωσε το 70-69 επί της Efes στα πλαίσια του Top-16 της Euroleague . Ο Φώτης Κατσικάρης, χρησιμοποίησε τους : Lollis 6, Σωτ.Νικολαϊδη, Ζήση 22, Πελεκάνο 6, Kus, Χατζή 13, Nicevic 10, Γλυνιαδάκη 6, Μπουρούση, Bailey 5, Τσιάρα 2.

Στις 25 Νοέμβρη 2015 χάσαμε 73-86 από τη Galatasaray Odeabank στο αρκετά γεμάτο ΟΑΚΑ παρά τους 26π-11ρ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : Παπαντωνίου 2, Sakota 3, Hairston 20, Milosevic 9, Scrubb, Μαυροκεφαλίδης 26, Carter 8, Κατσίβελης 3, Καλαμπόκης, Μαυροειδής, Warren 2.
Πέρσι, την 1η Νοέμβρη χάσαμε από την Besiktas με 78-88, μπροστά σε περίπου 7000 θεατές, με καλύτερους παίκτες τους Sakota (16π-4ρ-5ασ), Williams (14π-4ρ). Ο Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους : Ukic 4, Sakota 16, Βασιλειάδη 13, Milosevic 6, Dixon 9, Λαρεντζάκη 6, Falker, Ivanovic 3, Μαυροειδή 7, Williams 14.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμερικανοι της πλακας που θελουν 15 προσπαθειες για να βαλουν 5 σουτ, προπονητης ανυπαρκτος που εχει καψει τους νεους, μηδεν πλανο, μηδεν επιθετικα συστηματα δεν ειναι αυτο το πραγμα ομαδα δεν ειναι μπασκετ αυτο που παιζει Ειλικρινα αν ο προεδρος της αεκ δεν εχει προβλημα να βλεπει τον ατιτς με φορμες στην κερκιδα για να παιζουν ο Μπατζα Σι και ο Μπαρλοου κανενα προβλημα
Θα κανω μια προβλεψη: οταν μεινουμε εκτος συνεχειας τσαμπιονς λιγκ (θεωρω δυσκολη την 4η θεση πλεον στον ομιλο) και θα χει χαθει και ο ημιτελικος κυπελλου θα αλλαξουμε κοουτς για να πετυχουμε το μεγαλο στοχο να κερδισουμε τον αρη στον μικρο τελικο στα πλευ οφς και ο μετριος αντικαταστατης του Μανωλοπουλου θα παρει την ευκαιρια να χτισει μια ομαδα απο την αρχη ξηλωνοντας την προηγουμενη αρχιζοντας το ξηλωμα απο τους 2-3 που θα χουν ξεχωρισει φετος...

haridimos είπε...

η 4η θέση στον όμιλο δεν εξαρτάται από μας. (και ειδικά με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε ούτε θεωρητικά να το βάζουμε σαν στόχο)
Venezia-Banvit-Strasbourg δείχνουν σοβαρές - ενώ Estudiantes & Bayreuth έχουν ξεκινήσει με νίκες (και οι Ισπανοί μας κέρδισαν εδώ).

Ο Αγγελόπουλος δεν έχει δείξει πως διώχνει εύκολα προπονητές. Θα πρέπει να χάσει η ομάδα στη Ρόδο και να χάσει και από τους Πολωνούς για να γινει κάτι άμεσα... Πολύ δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά με την ομαδα που είχε φτιάξει ο ζντοβτς δεν υπαρχει σύγκριση ούτε για αστειο αλλά ρε μανωλοπουλε να φτιάξεις χειρότερη ομάδα κι από αυτή του σακοτα είναι μεγάλο κατόρθωμα