29.10.17

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ..


Συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις και στην Ρόδο η ομάδα μπάσκετ όπου έχασε και φέτος από τον Κολοσσό κι έτσι μετά την 4η αγωνιστική βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας μαζί με Λαύριο, Τρίκαλα και το Φάρο Λάρισας.. Η απουσία του Μανωλόπουλου από τον πάγκο (head coach στο ματς ήταν ο Παπαχατζής) δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία για την τραγική παρουσία στο παρκέ, χωρίς και πάλι να παίζει ορθολογικά και παράλληλα η διαχείριση του υλικού ήταν ακόμα πιο κάκιστη.. Ο αντίπαλος ήταν μια κανονική ομάδα με κανονικό προπονητή και ορθολογικό μπασκετικά παιχνίδι και στήσιμο στο παρκέ.. εμείς ήμασταν ένα συνοθύλευμα που όλοι πήγαιναν για το ένας με έναν, γιατί δεν υπάρχουν συστήματα ή δεν τα ακολουθεί κανένας. Όσο μπαίνανε τα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα ισχνό προβάδισμα. Όταν σταμάτησαν ήρθε η κατάρρευση με ένα ακόμα κακό τρίτο δελάλεπτο.
 Χρειάστηκε να μπούμε στο 4ο δεκάλεπτο για να πάρουμε επιθετικό ρημπάουντ, κάναμε ρεσιτάλ και πάλι στα χαμένα layup, η άμυνα μας για νιοστή φορά σε επίσημα και φιλικά δέχθηκε πάνω από 80 πόντους (αλλά το καλοκαίρι θα χτίζαμε 'αθλητική ομάδα'), η ομάδα αντί να βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός και να αποκτάει συνοχή γίνεται χειρότερη.. Ο Green δεν μπορούσε να δώσει ηρεμία και ρυθμό στο παιχνίδι και ανταποκρίθηκε μόνο στο τέλος των αγώνων με clutch σουτ που όντως έχει.. Ο Harris είχε μείνει σε ρυθμούς Κίνας και οι αντίπαλοι του έκλεβαν τη μπάλα όποτε ήθελαν... πάλι καλά που έβαλε και το τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου.. Ο James δεν μπόρεσε και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του (ξεχάστηκε και στον πάγκο για μεγάλο διάστημα βέβαια, ενώ ήταν 1ος ρημπάουντερ μας πάντως). 
Ο Barlow που ήταν 'ζεστός' στο ημίχρονο δεν βγήκε δευτερόλεπτο από το παρκέ (!!!!) και στο τέλος φυσικά ούτε δυνάμεις είχε και τα σουτ έχανε.. Ο Sy αντίθετα έπαιξε μόλις 39"... Πάλι καλά που σε σχέση με το αγωνιστικό ναυάγιο οι Elonu και Μαυροειδής είχαν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή παρουσία περιορίζοντας και τον Marvin Jones των γηπεδούχων και δεν χάσαμε με μεγαλύτερη διαφορά. Από εκεί και πέρα ο Dusan έβαλε κάποια σουτ και κρίσιμα στο τέλος αλλά δεν έφταναν, ο Ξανθόπουλος δε γίνεται να βγάζει μόνιμα τα κάστανα από τη φωτιά (για backup ήρθε) ενώ ο Λαρεντζάκης έπαιξε ελάχιστα (8') με συνέπεια να βγάλουμε τον αγώνα πρακτικά με μόλις 8 παίκτες, εξατμίζοντας το πλεονέκτημα του να έχουμε πιο βαθύ πάγκο σε σχέση με τους αντιπάλους μας..

Η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ.. Μόνο επί Ζιάγκου που το ρόστερ ήταν ειδικού σκοπού και άλλων συνθηκών είχε γίνει χειρότερο ξεκίνημα.. Μπροστά υπάρχουν δυο ματς δίχως αύριο για τις δυο διοργανώσεις που συμμετέχει η ομάδα και στις οποίες έχει θεωρητικά πιθανότητες διάκρισης.. Με τη Rosa Radom την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να παραμείνουμε έστω σε τροχιά πρόκρισης για το FIBA Europe Cup, και την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό κυπέλλου με το βλέμμα σε μια παρουσία σε τελικό.. Με την παρούσα κατάσταση στον πάγκο είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουμε κάτι..

οι φωτό είναι από τη Ροδιακή

Υ.Γ. Ο Bandja Sy ήταν χρονικά ο τελευταίος παίκτης που έκλεισε στην ομάδα γιατί η τεχνική ηγεσία έκρινε πως αυτός ήταν το απαραίτητο κομμάτι για τη συμπλήρωση του puzzle. Επίσης κρίθηκε χρησιμότερος από τον 20χρονο Atic (που υποτίθεται πως είναι project της ομάδας και με πολυετές συμβόλαιο) αλλά από τότε που κόπηκε ο Βόσνιος παίζει από ελάχιστα έως απειροελάχιστα. Γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά..
Όλο το καλοκαίρι διαβάζαμε συνεντεύξεις πως θα στηριχτούν οι Τσαλμπούρης-Μωραϊτης μόνο που ο πρώτος δεν έχει πατήσει παρκέ στα τελευταία 6 ματς και ο δεύτερος στα τελευταία 5 .. Αν έπαιζαν οι τρεις αυτοί παίκτες στους οποίους υποτίθεται θέλουμε να χτισουμε το μέλλον της ομάδας θα είχαμε και ένα κέρδος μέχρι σήμερα.. Τώρα απλά rien ne va plus..
Υ.Γ. (2) Σύμφωνα με τα κιτάπια μου 232 διαφορετικοί προπονητές έχουν κωουτσάρει σε Α Εθνική και Α1. Στους πρώτους 10 σε νίκες οι 9 έχουν περάσει από τον πάγκο μας. Στους πρώτους 15, οι 12. Στους 25 οι 19. Όμως χθες στον πάγκο μας ήταν ο 228ος με τον 229ο στη σχετική κατάταξη..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω ρε φιλε μια απορια θελω να μου λυθει. Εγινε προταση στον Ουκιτς το καλοκαιρι αλλα αυτος ηθελε ξερω εγω να γυρισει στην πατριδα του η να παιζει γιουροκαπ και οχι τσου λου η ηθελε περισσοτερα λεφτα η να ξαναδουλεψει με τον Ζντοβτς ξερω γω? Η εκρινε ο Μανωλοπουλος οτι δεν του κανει για την ΑΕΚ που ηθελε να χτισει?
Νομιζω η αεκ τα τελευταια χρονια αν ηθελε να βλεπει βελτιωση και να πατα η μια χρονια στην αλλη επρεπε να στηριχτει στους πυλωνες Ουκιτς Μαυροκεφαλιδη Σακοτα να τους πλαισιωσει με αλλον εναν αυτου του επιπεδου και μετα ελληνες ρολιστες οπως ο Ξανθοπουλος να αναδεικνυει τα ταλεντα της Λαρυ Μωραιτη Τσαλμπουρη Ατιτς και υστερα ξενους (μετριους οκ) με χαρακτηριστικα που λειπουν στους υπολουπους και μαχητικοτητα οπως ειχε ο Μιλοσεβιτς ας πουμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε γράψε τίποτα για το Άεκ -Ράντομ Ρ.Είναι δευτεραθλητές Πολωνίας και κυπελλούχοι.
Παίζουμε Τετάρτη.

haridimos είπε...

@ Ανώνυμος 29/10 2:39μμ
Δεν νομίζω ότι έγινε ποτέ πρόταση στον Ούκιτς (τα non paper και οι δηλώσεις πως περιμένει προτάσεις ευρωλίγκα ενώ πήγε Cedevita και eurocup αυτό μου δείχνουν). Μάλλον επειδή τον έφερε ο Ζντοβτς και ήταν Γιούγκος ήθελε να τον κόψει.


@ Ανώνυμος 30/10, 11:08 πμ
Θα ανέβει για τη Rosa Radom, την Τετάρτη καμιά ώρα πριν το ματς (για να μην προλάβουν να αντιγράφουν τα sites)