8.10.17

ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αν και έχασε από νωρίς τον Λαρεντζάκη που τραυματίστηκε (τελικά δεν είναι κάτι σοβαρό και ίσως προλάβει και το ματς της Τρίτης με την Estudiantes) και είχε ένα κάκιστο πρώτο πεντάλεπτο, η Α.Ε.Κ. τελικά έφτασε άνετα στην επικράτηση με 91-72 επί των Τρικάλων.  Το ματς άλλαξε με την είσοδο του Μαυροειδή που έφθειρε τους αντίπαλους ψηλούς με φάουλ και με τον Ξανθόπουλο που ηρέμησε το ρυθμό μας -ο Green παρά την αστοχία του υπέπεσε σε πολλά λάθη και ήταν αρκετά εκνευρισμένος- πίεζε στην άμυνα και μοίραζε ορθολογικά. Σε συνδυασμό με την αδυναμία των αντιπάλων κάτω από το καλάθι, και την ευστοχία μας από τα 6μ75 (13/25 είχαμε) η νίκη ήρθε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ. Για δεύτερο επίσημο ματς, ξεπεράσαμε τους 90 πόντους, έχοντας παθητικό γύρω στους 70 παίζοντας σχετικά καλή άμυνα. Τα σοβαρά τεστ βέβαια είναι αυτή την εβδομάδα, με την πρεμιέρα στο BCL την Τρίτη και το εκτός έδρας στο Αλεξάνδρειο που θα δείξουν καλύτερα τις δυνατότητες της ομάδας (και θα φανερώσουν τις αδυναμίες της).

Πέρα από τους δυο έμπειρους παίκτες που δικαιολόγησαν με το παραπάνω την παρουσία τους στο παρκέ, στους κορυφαίους της αναμέτρησης από την κιτρινόμαυρη πλευρά μπαίνουν και ο Sakota με το κρεσέντο από την περιφέρεια στην 4η περίοδο, ο Elonu που έφτασε εύκολα σε ένα double-double, o Sy που δείχνει να έχει μεγάλη ευχέρεια από τη γωνία (3/4 με τα Τρίκαλα, 5/7 στα δυο πρώτα επίσημα) και ο Μωραϊτης που πήρε αρκετό χρόνο και τον εκμεταλλεύθηκε άριστα για να ξεδιπλώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.  Σε αντίθεση με τον Τσαλμπούρη που δείχνει χαμένος στη μετάφραση μεταξύ του 4 που έπαιζε πέρσι και του 5 που καλείται να καλύψει φέτος, και του Atic που δεν μπήκε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και φαίνεται πρώτο φαβορί να χάσει την κούρσα για την εξάδα των ξένων της Α1 .
Δείτε κι ένα βίντεο από το παιχνίδι

Υ.Γ. Η περιφερειακή μας άμυνα πάντως θέλει σίγουρα βελτίωση.. 25π ο Murray με τα Τρίκαλα, άλλους τόσους ο Moody στο Κύπελλο ..Με τον Landesberg δεν έχουμε την άνεση να δεχτούμε  τέτοια..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χάζευα το κοροιβος-αρης το μεσημερακι φοβερο παιχνιδι απο τον Σκουλιδα και τα ποντακια του τα εβαλε και πηρε οσες προσπάθειες επρεπε εδωσε ασιστ εβγαζε νευρο στην αμυνα και επαιξε 23 λεπτακια. Εχουμε μαζεψει αρκετα ταλεντα κριμα να τα καψουμε η να τα χαρισουμε σε αλλους δουλεια εμπιστοσυνη και αυτοπεποιθηση θελουν